5 рядко използвани функции с LED светкавица за смартфон

С LED светкавицата на вашия смартфон можете да правите снимки дори на тъмни места. Но освен за целите на снимките, се оказва, че LED Flash има и много други функции.

Когато купувате нов смартфон, трябва да имате предвид много неща, от процесора, батерията до камерата. За любителите на фотографията спецификациите на камерата на смартфона са неща, които трябва да се имат предвид. Поне добрата камера за смартфон трябва да поддържа автофокус и LED светкавица.

LED светкавицата на смартфон е полезна за осигуряване на допълнително осветление при правене на снимки в помещения с ниска осветеност. Но освен това, очевидно има и други функции на LED Flash на смартфоните.

  • 8 функции на бутона за захранване на Android, които може би не знаете
  • 5 други функции в самолетен режим, които трябва да знаете
  • 7 други функции на бутоните за сила на звука, за които може да не знаете

Други функции на LED светкавицата на смартфони

С наличието на LED светкавица на вашия смартфон, няма да имате проблеми при правенето на снимки в тъмна стая. И отново светлината в LED светкавицата също е много полезна за премахване на сенките от фотообектите. Но очевидно има и друга функция на LED светкавицата на смартфон освен за снимки.

1. Проектор

Докато къмпингувате с вашия племенник или по-млад брат, можете да ги забавлявате с помощта на LED светкавицата. Номерът е да се проектира изображение от снимка или сянка на ръка, като се използва светкавица на смартфон.

2. Напомняне за уведомяване

С помощта на приложението Flash Notification на смартфон с Android можете лесно да промените LED светкавицата като напомняне, когато има известие. По-късно всеки път, когато има съобщение, LED светкавицата ще светне според вашите настройки.

3. За измерване на сърдечната честота

Няма нужда от сложен смартфон, който е оборудван със сензор за сърдечен ритъм, за да разберете здравето на сърцето си. Тъй като на смартфон с Android вече има усъвършенствано приложение, което ще ви помогне да изчислите пулса си само с помощта на LED светкавицата на камерата.

Това е приложение за незабавен сърдечен ритъм, което използва камера и LED светкавица за наблюдение на промените в цвета и скоростта на кръвния поток, за да изчисли пулса ви. За да го използвате, можете да опитате да прочетете статията Как да измерим сърдечната честота с помощта на Android .

Производителност на приложенията Azumio Inc. ИЗТЕГЛИ

4. Като фенерче

В капан в тъмните условия на къщата, когато внезапно имаше затъмнение? Не се притеснявайте, ако вашият смартфон е оборудван с LED светкавица, защото можете да го използвате, за да превърнете смартфона си във фенерче.

Няма нужда от специално приложение, тъй като Google е вградил функцията Torch LED Flash в операционната система Android. Просто отворете Бързи настройки , там ще намерите икона на фенерче.

5. Аварийно фенерче

За разлика от вградената функция на фенерче, с помощта на приложението Tiny Flashlight , можете да превърнете смартфона си в аварийно фенерче при определени условия.

Например, когато сте в капан в тъмна пещера или се изгубите в планината. С това приложение можете да опитате да изпратите спешен код под формата на SOS светлина или морзов код. Интересното е, че това приложение автоматично ще преобразува обикновени думи в морзова азбука чрез мигаща LED светкавица.

Драйвери за приложения и смартфони Николай Ананиев ИЗТЕГЛЕТЕ

Как освен поддръжка за целите на фотографията, LED светкавицата на смартфон има и други функции, които са не по-малко важни и полезни, нали? Ето защо наистина трябва да си купите нов смартфон, който има поддръжка на LED Flash.