Тези 10 неща могат да накарат бавния ви компютър отново да се почувства като нов

Високите спецификации също влияят на скоростта и производителността на компютъра. Но не е необичайно, въпреки че компютърът, който е собственост, използва компоненти с високи спецификации, компютърът все още е бавен и бавен за използване. Un

Компютрите са едно от най-важните устройства днес. Защо е важно? Защото в днешно време почти цялата работа и игрите се извършват с помощта на компютри. Има и различни видове компютри, марки и размери. Различните компютри имат различни спецификации. Някои имат високи спецификации, а други са ниски. Всичко зависи от предназначението. Компютрите за игра на игри, разбира се, имат по-високи спецификации от компютрите за писане на задачи.

Високите спецификации също влияят на скоростта и производителността на компютъра. Не рядко обаче компютър, който е собственост, използва компоненти с високи спецификации, но компютърът все още е бавен и бавен за използване. За това този път ще обсъдим как да ускорим бавен или бавен компютър с прости стъпки.

  • Как да промените екрана за влизане в Windows 10
  • Това се случва, когато папката System32 бъде изтрита!
  • Бил Гейтс: CTRL + ALT + DEL е грешка

Ускорете бавния компютър

1. Използвайте операционна система, която отговаря на спецификациите

Въпросът тук е, че не трябва да бъдете принуждавани да инсталирате операционна система, която не отговаря на спецификациите на компютъра. Обикновено колкото по-нова се използва операционната система, толкова по-големи са необходимите спецификации. Например на Windows 8.1 или Windows 10. Двете най-нови операционни системи ядат доста RAM. Така че, ако имате компютър с ниски спецификации, Windows 7 или по-стара версия може да бъде най-добрият избор.

2. Изключете ненужните визуални ефекти

Визуалните ефекти функционират, за да подобрят външния вид на компютъра, но последицата е, че има натоварване на RAM паметта на компютъра. Ако сте потребител на Windows, можете да изключите тези визуални ефекти със следните стъпки. Щракнете върху бутона Windows >> Щракнете с десния бутон върху Компютър >> Щракнете върху Свойства >> След това изберете Разширени системни настройки >> изберете раздела Разширени >> в раздела за изпълнение щракнете върху Настройки >> превъртете надолу и изключете контролния списък за визуални ефекти .

3. Изключете ненужните приложения при стартиране

Когато компютърът се зареди и включи за първи път , обикновено има няколко приложения, които се отварят автоматично. Приложения като това всъщност са доста тежки за компютрите, особено ако има много от тях. Препоръчваме ви да изключите ненужните приложения при стартиране . Това разбира се може да облекчи натоварването на компютъра и да го направи по-бързо. Това е доста лесно. Първо щракнете върху Старт >> Въведете msconfig, след това въведете >> изберете раздела Стартиране и премахнете отметката от ненужните приложения.

4. Използвайте лек антивирус

Антивирусът е едно от изискванията за сигурност на всеки компютър. Този софтуер помага да се предотврати заразяването и увреждането на вашето устройство от вируси. Обикновено антивирусната програма има доста голямо натоварване за компютъра, но не малко антивирусен софтуер също е лесен за използване. Например Smadav или Avira, които могат да се използват за вашия компютър.

Антивирусни приложения и приложения за сигурност ИЗТЕГЛЕТЕ Smadav.net

5. Изключете функцията Aero (ако използвате Windows)

Ако сте потребител на Windows, функцията aero може да бъде един от факторите, които забавят работата на вашия компютър. Използването на функцията aero е за подобряване на външния вид на Windows. С тази функция появилите се раздели са прозрачни и приятни за окото. Но, разбира се, това също е доста обременяващо за производителността на компютъра, защото изяжда RAM. Така че трябва просто да изключите тази аеро функция, като използвате стандартна тема .

6. Извършвайте периодично почистване на твърдия диск

Знаете ли, че когато сърфирате или инсталирате и деинсталирате софтуер от вашия компютър, той ще генерира нов регистър, бисквитки и кеш , които обикновено не се използват. Ако това не бъде почистено, номерата ще се увеличат, натрупват и продължават да натоварват компютъра, тъй като използва много твърд диск . Следователно трябва редовно да правите почистване . Можете да използвате приложения на трети страни като CCleaner или без приложение. Методът е доста лесен, а именно: Щракнете върху Старт >> Щракнете върху Всички програми >> Изберете аксесоари >> Щракнете върху Системни инструменти >> изберетеПочистване на диска .

Приложения за почистване и настройка Piriform ИЗТЕГЛЯНЕ

7. Редовно дефрагментирайте твърдия диск

Действителният процес на дефрагментиране е да подредите файловете на твърдия диск, така че компютърът да ги чете по-бързо. Следователно трябва да правите това дефрагментиране редовно за определен период от време. За да направите дефрагментиране , като изпълните следните стъпки: Щракнете върху Windows >> Аксесоари >> Системни инструменти >> изберете Дефрагментиране на диска .

8. Инсталирайте само необходимия софтуер

Твърде много софтуер със сигурност увеличава тежестта на вашия компютър. За това трябва да инсталирате софтуера, който е необходим само според нуждите. Например, ако наистина искате да използвате компютъра само за писане или проста работа, просто инсталирайте приложенията на Office, от които се нуждаете. Но ако компютърът се използва с цел дизайн, инсталирайте инструмента Adobe, който отговаря на вашите нужди.

Почистване и промяна на приложения Иновативни решения ИЗТЕГЛЯНЕ

9. Не изтривайте папката за предварително извличане

Има много хора, които предполагат, че компютърът е по-бърз, така че потребителите трябва да изтрият съдържанието на тази папка. Въпреки че съдържанието на папката Prefetch е едно от важните неща. Windows е проектиран да проследява информация от заредени приложения и да я регистрира в Prefetch. Ако съдържанието на тази папка бъде изтрито, Windows ще пренапише предварителното извличане и това ще отнеме време. Препоръчваме ви да не изтривате съдържанието на тази папка.

10. Надстройте Вашите компютърни компоненти

Последната стъпка, която може да се направи, е да надстроите хардуера на нашите компютри. Можем да заменим RAM или процесор с по-нов. Новите компоненти обикновено имат повече мощност, за да могат да подобрят производителността на вашия компютър.