5-те най-добри безплатни операционни системи освен Windows, които можете да използвате

Ако търсите най-добрата алтернативна операционна система освен Windows, която можете да използвате безплатно, изглежда можете да опитате една от следните ОС.

Microsoft Windows е една от най-широко използваните операционни системи днес. С разнообразие от отлични функции, обикновено цената на Windows е доста висока в сравнение с други операционни системи.

Ако търсите най-добрата алтернативна операционна система освен Windows, която можете да използвате безплатно, изглежда можете да опитате една от следните ОС.

  • Внимавай! 5 Тази папка на Windows, която не трябва да изтривате
  • 9 начина за деактивиране на шпионирането в Windows 10
  • Защо геймърите предпочитат Windows пред Mac или Linux?

Този път JalanTikus ще предостави няколко препоръки за най-добрите безплатни операционни системи освен Windows, които да опитате. Какви са ОС? Следва прегледът.

Най-добрата операционна система освен Windows

1. Linux

Първо, разбира се, е Linux. Linux е безплатна алтернатива на Windows. Освен че е безплатен, Linux е и доста лека операционна система за използване на компютър.

В някои случаи хакерите предпочитат Linux пред Windows. Преди да опитате Linux, уверете се, че знаете някои основни команди на Linux, за да не се объркате твърде много, когато го използвате.

ВИЖТЕ СТАТИИ

2. Chrome OS

Следващата е Chrome OS (Chromium OS). Тази операционна система с отворен код е предназначена за потребители, които често прекарват време в мрежата. Тази операционна система е доста лека, бърза и лесна за използване за начинаещи.

Изтеглете операционната система от тук: Chrome OS

3. FreeBSD

Следващата е FreeBSD . Най-добрата операционна система освен Windows обикновено се използва за модерни сървъри, настолни компютри и разнообразни уникални платформи.

FreeBSD се разработва повече от 30 години. Можете да използвате различни съвременни мрежови , сигурност и възможности за съхранение безплатно от тук.

Изтеглете операционната система от тук: FreeBSD

ВИЖТЕ СТАТИИ

4. Сричка

Следващата е сричка . Тази алтернатива на операционната система на Windows предлага функции, често използвани за домашни потребители и малък офис. Някои от лесните инструменти, налични в Syllable, започват от Apache, текстов редактор на Vim и скриптове на Python.

Като доста лека операционна система, Syllable може дори да работи на 32-битов компютър с 32MB RAM.

Изтеглете операционната система от тук: Сричка

5. ReactOS

Накрая е ReactOS. За първи път стартирана през 1996 г. като конкурент на Windows 95, тази операционна система има интерфейс, който е почти като Windows.

Тъй като той все още е в алфа статус, няма много какво да се направи в тази алтернативна операционна система Windows.

Изтеглете операционната система от тук: ReactOS

Това са едни от най-добрите операционни системи, които можете да използвате безплатно освен Windows. Ако имате други препоръки за ОС, не забравяйте да споделите в колоната за коментари. Късмет!

Уверете се също, че сте прочели статии, свързани с Windows или други интересни статии от Em Yopik Rifai .