3 опасности от приемане на обаждания от неизвестни номера

Jalantikus ще даде основания за опасността да вземете неизвестни номера, защото много хора злоупотребяват с функцията на телефона.

Ролята на телефона все още не може да бъде заменена от приложение за чат. Проблемът е, че въпреки че много приложения за чат предлагат функцията на телефонни разговори, директните телефонни услуги, използващи телефонни номера, са все още по-стабилни и надеждни.

Но за съжаление в днешно време все повече хора злоупотребяват с функциите на телефона. Е, JalanTikus ще даде причини за опасността да вземете неизвестни номера.

  • 7 най-добри приложения за Android за блокиране на телефонни разговори и SMS
  • 5 начина за осъществяване на фалшиви обаждания от мобилния ви телефон
  • Подслушван ли е вашият смартфон? Проверете с този таен код!

Опасностите от събирането на неизвестни телефонни номера

Някога получавали ли сте обаждане от неизвестен номер? Трябва да бъде често. Ако е така, не вдигайте само телефона от номер, който вече не знаете, проблемът е:

1. Склонни към измами по телефона

Не е достатъчно чрез SMS, някои безотговорни хора са извършили измама, като са се обадили. Те правят разговора възможно най-професионален, дори да имат офис. Целта е ясна, да примами жертвите на тяхно място.

2. Кражба на информация

Някога получавали ли сте обаждане, в което се твърди, че е от доставчик на кредитни карти? Те обикновено твърдят, че са от партньора, за да предоставят специална карта. Изненадващо, те ще поискат номера на вашата кредитна карта, както и вашия CVC номер.

Освен това има и такива, които искат информация за най-близките ви хора и информация за вас. Целта? Очевидно те крадат информация за вас, за да бъдат използвани от тях при извършване на измами.

ВИЖТЕ СТАТИИ

3. След като бъде назначен, вашият номер ще бъде запазен

Много престъпници бъркат номера, за да намерят цели. След като приемете обаждане от неясен номер, те ще запазят вашия номер. В бъдеще те могат да се върнат, за да се свържат с вас с новите си режими.

Как да предотвратим телефонни измами

Не е ли страшна опасността да се вдигне този неизвестен разговор? Затова не вдигайте само телефона. За да поправите това, опитайте да направите следното:

  • Инсталирайте приложението TrueCaller. Това приложение ще покаже всеки идентификатор на номера, който е осъществил повикване към вашия номер.
Приложения Производителност Истински софтуер Скандинавия AB ИЗТЕГЛЕТЕ ВИЖТЕ СТАТИИ
  • Ако вече вземете неизвестен телефонен номер, първо попитайте самоличността му. И не отговаряйте на въпроса, ако започнете да питате информация, която смятате за подозрителна.

По същество е по-разумно да приемате обаждания от непознати номера. Не се заблуждавайте от тези безотговорни хора.