7 най-добри филма за Джеймс Бонд, които да гледате преди да няма време да умрете

7-те най-добри филма за Джеймс Бонд за всички времена, които можете да гледате преди да излезе No Time to Die, вариращи от старата школа до най-новата.

Джеймс Бонд се превърна в един от най-емблематичните филмови герои на всички времена. Тайният агент 007 има повече от 20 филма от първото представяне на този герой.

Тези филми получиха смесени отзиви. Много от тях са много добре приети от филмовите фенове, а някои се считат за далеч не добри.

Така че, преди да гледате филма за Джеймс Бонд: Няма време да умреш, добре е първо да гледате този най-добър филм за Джеймс Бонд!

7 най-добри филма за Джеймс Бонд, които трябва да гледате

С темата за шпионския живот, който е бляскав и пълен с опасности, филмът за Джеймс Бонд успя да получи своето място сред любителите на филма.

Филмът, в който често участват няколко красиви жени, дори е един от най-популярните филми за времето си.

От многото филми, които са пуснати, кои филми са най-добрите филми за Джеймс Бонд и защо? Ето още информация.

7. За тайната служба на Нейно Величество (1969)

Снимка източник: battlefilm.org

Джеймс Бонд в последния филм за Бонд от 60-те години е изигран от Джордж Лазенби. Джеймс Бонд в този филм се играе по-нежно от преди.

В този филм Джеймс Бонд трябва да осуети усилията на престъпници, които се опитват да завладеят света чрез отравяне на козметика по целия свят.

За да изпълни тази мисия, Джеймс Бонд трябва да се маскира и да се приближи до дъщерята на престъпника и да спре отвътре този зъл план.

Този филм е един от най-добрите филми за Джеймс Бонд благодарение на химията между Джордж Лазенби и Даяна Риг.

Този филм за Джеймс Бонд е един от най-емоционалните филми сред другите филми за Джеймс Бонд.

Този филм успя да промени възприятието на публиката за Джордж Лазенби, който преди това не беше харесван, превръщайки се в един от любимите класически герои на Джеймс Бонд .

Филмът е получил 82% от критиците и 64% от публиката при гнилите домати .

6. Златно око (1995)

Източник на снимката: the007dossier.com

Golden Eye разказва историята на открадната оръжейна технология и Джеймс Бонд трябва да се опита да спре престъпниците да използват тази технология.

Този филм е глътка свеж въздух за феновете на поредицата за Джеймс Бонд, след като сериалът беше в пауза около 6 години поради проблеми със законността.

Джеймс Бонд в този филм беше изигран от Пиърс Броснан, който отначало се съмняваше, че ще може да изобрази добре този емблематичен герой.

Хората, които се съмняваха, че Броснан най-накрая трябваше да млъкнат, след като този филм излезе и беше много добре приет от феновете на филма.

Този филм получи оценка от 78% от оценките на критиците и 83% от оценките на зрителите за гнили домати и оценка от 7,2 за IMDb .

5. От Русия с любов (1963)

Източник на снимката: imdb.com

Този филм за Джеймс Бонд, издаден през 1963 г., е изпълнен с брилянтно и емблематично действие.

Някои сцени като битката във влака, а също и сцената с хеликоптера се превърнаха в запомняща се и известна екшън сцена в своето време.

Злодеят в този филм, изигран от Робърт Шоу, също е един от най-добрите злодеи в поредицата.

Този филм променя възприятието на своя предшественик, който се бори да преодолее реалността и фантазията във филмите, по които са работили.

Този филм реши да остави реалността настрана и наистина да се съсредоточи върху действието и това взето решение също даде добри резултати.

Този филм получи оценка от 95% от критиците и 84% от аудиторията за гнили домати и оценка от 7,4 за IMDb .

4. Д-р Не (1962)

Източник на снимки: denofgeek.com

Първият филм от поредицата за Джеймс Бонд успешно представи характера на Джеймс Бонд пред широката публика.

Разказва историята на приключенията на Джеймс Бонд в намирането на отговора на изчезването на партньора му, който успява да спечели успех дори с малък бюджет.

Докато повечето филми за Джеймс Бонд предлагат завладяващо действие, този първи филм се фокусира повече върху историята и развитието на характера, които се манипулират.

По- фокусираният му като шпионски филм, отколкото екшън филмът е изпълнен с джаджи и каскади, прави този филм един от най-емблематичните филми на Джеймс Бонд.

Този филм получи оценка от 95% от оценките на критиците и 82% от оценките на зрителите за роттентомати и оценка 7,3 за IMDb .

3. Skyfall (2012)

Източник на снимки: hollywoodreporter.com

Skyfall е третият филм за Джеймс Бонд, изигран от Даниел Крейг. В този филм лоялността на Даниел към М наистина е изпитана, когато миналото на М се върне и се опита да унищожи всичко.

Мотивацията на злодея в този филм, изигран от Хавиер Бардем, е ясна и правдоподобна, а именно да унищожи М и всичко, което е изградил.

Героят на Силва като главен злодей в този филм е и един от най-добрите злодеи в тази филмова поредица. Силва притежава висока интелигентност и способност да изпълнява плановете си.

Сам Мендес като режисьор на този филм успя да върне филма за Джеймс Бонд към интелигентния и приковаващ екшън филм, какъвто е трябвало да бъде.

Този филм получи оценка от 92% от критиците и 86% от аудиторията за гниещи домати и оценка от 7,7 за IMDb .

2. Златен пръст (1964)

Снимка източник: cbsnews.com

За разлика от Skyfall, който изобразява Джеймс Бонд по-реалистично, Goldfinger вмъква повече лудост в този шпионски екшън филм.

Този филм е направен с по-комичен подход, започвайки от развитието на персонажа, сюжета, до използваните сложни инструменти.

Главният злодей в този филм се превърна в един от най-емблематичните злодеи от поредицата за Джеймс Бонд.

Героите, музиката, екшъните и футуристичните приспособления успяха да направят този филм запомнящ се филм на Джеймс Бонд за времето си. По това време Goldfinger успешно се превръща в запазена марка на филмите за Джеймс Бонд.

Този филм получи оценка от 97% от оценките на критиците и 89% от оценките на зрителите за гнили домати и оценка 7,7 за IMDb .

1. Казино Роял (2006)

Източник на снимки: nowverybad.com

Първият филм на Даниел Крейг като Джеймс Бонд успя да направи характера на Джеймс Бонд актуален за света на съвременното кино.

Персонажът, изигран от Даниел Крейг, е направен по-зрял и реалистичен от другите герои на Джеймс Бонд, изиграни от неговите предшественици.

Приятелката на Джеймс Бонд в този филм, Веспър Линд, изиграна от Ева Грийн, също е един от най-добрите женски персонажи в поредицата.

Сложната връзка между Джеймс Бонд и Веспър Линд в този филм успя да направи този филм по-интересен.

Този филм успешно откри нова ера за Джеймс Бонд днес.

Този филм получи оценка от 95% от критиците и 89% от аудиторията за гнили домати и оценка 8 от IMDb .

Ето го, бандата на 7-те най-добри филма за Джеймс Бонд от Jalantikus. Филмите по-горе са класифицирани като най-добрите филми, защото успяха да привлекат сърцата на филмовите фенове на своето време.

Все още можете да гледате някои от филмите по-горе за тези, които искат да знаят развитието на героя на Джеймс Бонд от първия до това какъв е сега.

Прочетете също статии за филми или други интересни статии от Restu Wibowo .