това е определението за нападение на твърд диск, което може да го направи толкова бързо, колкото ssd

Твърди се, че използвайки RAID конфигурация, той дори може да ускори твърдите дискове да бъдат толкова бързи, колкото SSD. Леле, това означава ли, че не е нужно да купуваме скъп SSD? За да е ясно, да видим!

В момента има SSD като актуализация от твърдия диск. Въпреки това, поради високата цена, твърдият диск все още е любим и днес.

За да бъдат твърдите дискове по-малко конкурентоспособни, в момента има нещо като RAID конфигурация. Твърди се, че използвайки тази конфигурация, той дори може да ускори твърдия диск толкова бързо, колкото SSD. Леле, това означава ли, че не е нужно да купуваме скъп SSD? За да е ясно, да видим!

  • Характеристики на повреден твърд диск и как да ги преодолеете!
  • Разбиране защо твърдият диск не може да се чете с пълен капацитет!
  • 6 начина за предотвратяване на повреден или лош сектор на твърд диск на лаптоп

Разбиране на RAID твърдия диск, който може да бъде толкова бърз, колкото SSD

Източник на снимка: Изображение: OCModShop

RAID означава съкращение от масив от независими дискове . С помощта на тази технология можете да споделяте или дублирате данни, които ще се съхраняват на множество твърди дискове.

Например има данни с измерване 100, след което данните могат да бъдат разделени на два 50 и 50, за да се въведат два твърди диска. С такъв метод той ще може да достигне до два пъти по-голяма скорост.

Самият RAID има 7 конфигурации. Обикновено обаче само две са най-често използваните конфигурации, а именно конфигурации RAID 0 и RAID 1. Каква е конфигурацията, ето обяснението.

RAID 0 (режим на отстраняване)

За да извършите RAID 0 конфигурация, са необходими минимум 2 твърди диска. Тази RAID 0 конфигурация по-късно ще комбинира много от тези твърди дискове, вариращи от капацитет до скорост.

Източник на снимка: Изображение: Seagate

RAID 1 (огледален режим)

За да конфигурирате RAID 1, както и преди, са ви необходими поне 2 твърди диска. Но за разлика от RAID 0, RAID 1 няма да комбинира твърди дискове. Вместо това направете резервно копие, ако основният твърд диск е повреден.

Източник на снимка: Изображение: Seagate

Изглежда, че има начин да се увеличи скоростта на твърдия диск. Ако вашата платформа поддържа RAID конфигурация, можете да използвате това. О, да, RAID конфигурациите могат да се използват и на SSD. Опитайте добре!

Не забравяйте да прочетете статии, свързани с твърдия диск или други интересни статии от Putra Andalas .

Банер: ShutterStock