лесен начин за смяна на microsd към вградена памет

Вътрешната ви памет изчерпва? Оказва се, че има начин да промените MicroSD във вътрешна памет, знаете ли! Методът също е много лесен.

Всеки път, когато изтеглите приложение, разбира се, инсталацията ще бъде запазена във вградената памет . С ограничената вътрешна памет свободата ви да съхранявате нещо също е ограничена от размера на вашия капацитет на паметта.

Въпреки това, всички могат да бъдат измамени с помощта на MicroSD, ако вашият смартфон има слот. Всъщност сега Google ви позволява да изберете своя MicroSD, за да станете преносима памет или част от вътрешната памет .

  • 4 лесни начина да направите MicroSD без хакерство
  • Как да изберем правилния MicroSD за Android смартфон
  • Как да инсталирате едновременно SIM и Micro SD карта на хибриден слот за смартфон

Как да конвертирате MicroSD във вътрешна памет

Ако имате смартфон с операционна система Android 6.0 Marshmallow и по-нови, можете да използвате функция, която може да конвертира MicroSD във вградена памет . По-късно MicroSD ще се третира по същия начин като вътрешната памет.

Тоест можете да инсталирате приложения и да съхранявате данни от приложения в тази памет, дори приложения, които имат джаджи и фонови процеси . След това, ако настроите MicroSD на вътрешна памет, MicroSD няма да се чете от други устройства.

Този път JalanTikus ще сподели как да превърне MicroSD във вградена памет . Просто го слушайте, момчета!

Как да промените MicroSD във вградена памет за Android Mobile

Ако планирате да конвертирате MicroSD във вградена памет, първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е качеството на самия MicroSD . Уверете се, че паметта, която използвате, е SD карта с достатъчна скорост, като MicroSD клас 10.

Това е всичко, защото ако използвате евтина цена, но ниска скорост MicroSD, това ще попречи на процеса на мобилния ви телефон да чете паметта. Това всъщност забавя вашия смартфон, знаете ли!

Е, сега навлизаме в етапите на промяна на MicroSD във вътрешна памет. На първо място, въведете MicroSD, който искате да промените, след това изберете Настройка и изберете Използване като вътрешно хранилище .

Трябва да се отбележи, че след като изберете да промените MicroSD на вградена памет, вашият мобилен телефон автоматично ще преформатира вашия MicroSD. Така че, ако има важни файлове, първо ги преместете.

След това можете да изберете да преместите снимки, файлове и няколко приложения, които да преместите в най-новата памет. Но ако искате да го направите по-късно, можете да получите достъп до него чрез Настройки> Съхранение и USB , изберете устройството , докоснете бутона за меню и изберете Мигриране на данни .

ВИЖТЕ СТАТИИ

Как да го отменя

Ако искате да промените решението си и искате да промените MicroSD, който се превърна във вътрешна памет, за да бъде върнат в преносима памет, можете да го направите лесно, знаете ли. Трябва само да отидете в Настройки> Съхранение и USB .

След това натиснете MicroSD , който искате да конвертирате в преносима памет, докоснете бутона за меню и изберете Форматиране като преносим . Този процес ще изтрие съдържанието, което е в MicroSD. Наистина лесно, нали?

Ето как да превърнете MicroSD във вградена памет . Всъщност тази функция е наистина добра за тези от вас, които обичат да инсталират много приложения, но с ограничена памет. Това обаче ще бъде проблем, ако Micro SD, който използвате, не е твърде бърз. Така че, обърнете внимание първо, преди да използвате тази функция.