как да се отървем от най-порочния троянски вирус на android

Какво е троянски вирус? Следват ужасните заплахи от троянски вируси, как да се предотврати и как да се отървете от злокачествения троянски вирус на Android.

Зловредният софтуер или така нареченият зловреден софтуер (зловреден софтуер) продължава да расте бързо и става все по-злокачествен. Не само на компютри, в днешно време заплахата от троянски вируси на Android е много реална и не бива да се подценява. Ето защо ApkVenue иска да обсъди как да се отървем от най -вирулентния троянски вирус на Android.

Самият троянски вирус е все по-усъвършенстван, където може тайно да се изтегли на смартфона на Android на жертвата.

Резултатите варират от кражба на данни, като събиране на история на обажданията, текстови съобщения, до кражба на информация от банкови карти и шпиониране върху вас. Не е ли ужасно?

 • Това е опасността от троянски вируси и как да се отървем от тях
 • Как да проверявате акаунти в Google, заразени с Gooligan Malware
 • Ако при зареждане видите „DU“ зловреден софтуер, деинсталирайте това приложение

Как да предотвратим и премахнем злокачествения троянски вирус на Android

Какво е троянски вирус?

Източник на снимки: Снимка: Technfactsworld

Вирусът на троянски натрапник е част от злонамерен софтуер, който се състои от функции, които не са известни по предназначение, но обикновено имат разрушителен характер . Въпреки че няма пряк ефект, потенциалните опасности могат да бъдат много по-големи.

Разпространение на троянски вируси

Източник на снимки: Снимка: Iconfinder

Троянците могат да влязат в Android по различни начини и от различни по-малко надеждни източници в интернет.

По принцип троянските програми идват от приложения, изтеглени от интернет, особено безплатни или споделящи програми, които са подозрителни и не идват от оригиналния сайт.

Страшната опасност от троянски вируси

Източник на снимки: Снимка: Ibtimes

Ако смартфонът е заразен от троянски вирус и е контролиран от нападателя, тогава могат да възникнат няколко възможности. Например троянският вирус на име NetBus може да направи много неща на контролиран смартфон, като например:

 • Изтрий файловете
 • Изпращайте и извличайте файлове
 • Стартирайте приложението
 • Надникнете или затворете работещи приложения
 • Вижте какво пишете
 • До изключване на смартфона

Примерът по-горе е само част от това, което може да направи троянският вирус. Други троянски вируси могат да имат различни функции и дори да са по-опасни и по-трудни за откриване.

Станете шпионин

Източник на снимка: Снимка: Стъпки

Освен че е разрушителен, троянските вируси могат да се използват и като шпионски инструменти. Прихващаните данни са под формата на лични данни или чувствителна информация. Като:

 • Информация за кредитната карта
 • Работни проекти (работни документи)

Как да избегнем троянски вируси на Android

Могат да се направят няколко начина, за да се избегне заразяване с троянски вирус. Един от най-често срещаните начини троянският вирус да зарази системата е заобикалянето на изтеглените файлове.

Ето пълните и най-прости стъпки за това как да предотвратите троянски вируси:

 • Не активирайте „ Неизвестен източник “ или неизвестни източници в настройките на Android. По-добре да изтеглите приложението директно от Google Play Store.
 • Прочетете отзивите на потребителите на приложения . Play Store трябва да бъде най-сигурното място за изтегляне на приложения, но все пак може да бъде пропуснато. За това е по-добре да прочетете отзиви от други потребители за приложението, което ще изтеглите.
 • Ако трябва да изтеглите приложение от магазин за приложения на трети страни, изберете сайт, на който наистина може да се има доверие за изтегляне. Никога не изтегляйте произволно от някой или сайт, на който не можете да се доверите.
 • Управлявайте разрешенията, особено приложенията, които изтегляте отвън. Добре е да зададете ръчно разрешенията, изисквани от приложението.

За по-пълни съвети прочетете следните статии:

ВИЖТЕ СТАТИИ

Как да се отървем от троянските вируси на Android

Източник на снимки: Снимка: Android PIT

За да бъдете на компютър, премахването на троянски вирус отнема много време и разбиране какво да правите. За щастие, на Android е по-лесно.

Първите и най-прости стъпки за премахване на троянски вирус са както следва:

 • Почистване чрез фабрично нулиране
 • Използвайте най-добрата антивирусна програма за Android

Междувременно, за да се отървете от троянските вируси на компютри, базирани на Windows, прочетете следната статия;

ВИЖТЕ СТАТИИ

Заключение

Опасността от троянски вируси е много реална както за потребителите на компютри, така и за потребителите на смартфони с Android. Важно е да разберете какво е троянски вирус, как работи, как да го предотвратите, а също и как да се отървете от най-вирулентния троянски вирус на Android.

Споделете вашето мнение! Прочетете също статии за зловреден софтуер или писания от друг зловреден софтуер .