как да активирам мъртва карта на Telkomsel

Как да активирате мъртва карта на Telkomsel е наистина лесно! Ето ръководство за това как да активирате най-лесно вашата карта Telkomsel!

По принцип всички карти за клетъчни услуги са активни за ограничен период от време. Ако картата се използва рядко или не се допълва в рамките на определено време, тогава има вероятност картата да бъде деактивирана .

Това се случи и с картите на Telkomsel. Разбира се, тази смърт / изгаряне на вашия телефонен номер наистина пречи на вашата комуникация, независимо дали става въпрос за вашето семейство, привързаност или вашите собствени колеги.

Е, ако това се случи, спокойно, ApkVenue ще обясни как да активирате Telkomsel карти . Можеш ли? Да, можеш! Ето пълното обяснение!

Характеристиките на мъртва / изгорена карта на Telkomsel

Източник на снимката: caranecom

Защо картата на Simpati Telkomsel може да бъде конфискувана и вече не може да се използва? Както ApkVenue обясни по-горе, картите за клетъчни услуги имат ограничен активен период.

Разбира се, активният период може да бъде удължен, ако закупите и попълните определен размер на кредита, обикновено започвайки от 7 дни, 14 дни, 1 месец, 3 месеца, дори до 1 година, в зависимост от номиналния размер на попълването .

Е, ако не го попълните с кредит, обикновено картата или SIM картата влизат в гратисен период. Ако до гратисния период не сте го напълнили с кредит, тогава доставчикът на клетъчни услуги, в случая Telkomsel, няма друга възможност освен да го деактивира .

Какви са характеристиките на карта Telkomsel, която вече не е активна? Ето най-видимите знаци.

 • Не можете да извършвате или получавате телефонни обаждания .
 • Не можете да изпращате и получавате SMS .
 • Сигналът се губи, обикновено върху иконата на сигнала на оператора ще се появи кръстосано изображение .
 • SIM картата не може да бъде прочетена от смартфон устройства, обикновено няма да се появи икона на сигнал на оператора.

Карта с мъртъв номер със сигурност ще ви затрудни, особено ако вашият номер за контакт все още се съхранява на SIM картата .

И така, как да активирате мъртва карта на Simpati Tsel? ApkVenue ще обясни колко кратко по-долу. Моля, прочетете внимателно, за да не се лъжа!

Как да активирам най-новата Telkomsel карта през 2021 г.

Може ли мъртвият, неактивен, изгорен или блокиран стартов пакет на Telkomsel AS Simpati все още да бъде активиран отново? ApkVenue ще отговори ДА МОЖЕ . Просто начина, по който да го активирате, е различен в зависимост от причината за изгаряне или мъртво на вашата карта.

Разбира се, как да активирате Telkomsel карта, която умря, защото не беше попълнена дълго време, ще бъде различно от това как да активирате Telkomsel карта, която е блокирана .

Тогава, как да активирате мъртва карта на Telkomsel? По-долу е ръководство за активиране на SIMpati Simpati Telkomsel SIM карта, което можете да следвате.

1. Гратисен период по-малко от 15 дни

Източник на снимката: Liputan 6

Въз основа на резултатите от изследване, проведено от Jaka, докато вашата карта все още е в гратисния период, по-малък от 15 дни , вашата Telkomsel карта все още може да бъде активирана отново.

Ако са минали повече от 15 дни, но все още няма дори месец след гратисния период, тогава възможността броят да бъде активиран е по-малък.

Но все пак работи, стига да споменете спешната причина защо, банда.

Ако е изминал повече от месец, известен още като гратисния период, вашата карта Telkomsel вече няма да бъде активирана, защото е била изтрита от системата , независимо по каква причина. Харесва ви или не, трябва да си купите нова SIM карта .

2. Свържете се с телефонния център на Telkomsel

Източник на снимки: глад

Както каза ApkVenue по-горе, ако се окаже, че гратисният период на вашата карта на Telkomsel е все още по-малък от 15 дни, тогава можете да направите как да активирате мъртва карта на Telkomsel, без да отивате в GraPARI.

За да направите това, първо се свържете с телефонния център на Telkomsel на 0807 1 811 811 или можете също да се обадите на 188 . Това обаждане ще ви струва Rp.300, така че не забравяйте да проверите кредита си в Telkomsel, добре!

По-късно можете да разкажете подробно проблема си на обслужващия клиент (CS), който го обслужва.

Обикновено CS Telkomsel пак ще ви помоли да дойдете в GraPARI, за да се погрижите лично за това. Обаждайки се на CS Telkomsel, можете по-рано да информирате доставчика, че неактивният ви номер все още се използва и ще бъде активиран възможно най-скоро.

3. Отидете до GraPARI Telkomsel

Източник на снимката: Selular.ID

Точно както искате да надстроите или промените вашата Telkomsel карта от 3G на 4G, трябва да отидете на GraPARI Telkomsel, за да се погрижите за вашата неактивна номер карта. Така че, няма друг начин да активирате картата на Симпати Цел, освен да дойдете в GraPARI, банда!

Какво трябва да донесете? Просто вземете своята KTP и семейна карта, като си спомните, че обикновено доставчикът ще съвпада с вашите данни или ще ги регистрира съгласно правителствените разпоредби.

Можете да получите тази услуга безплатно, освен ако не сте принудени да се грижите за нова SIM карта, тъй като старият ви номер е влязъл в гратисния период, като платите 25 000 IDR .

Има ли друг начин?

ApkVenue също имаше време да намери начин да активира мъртва карта на Telkomsel с модем. След изследванията на Джака обаче се оказа, че този метод не работи , банда.

В заключение, единственият начин да запазите картата си е да се свържете директно с доставчика на Telkomsel. Не може да бъде по друг начин .

Ето защо ApkVenue ви напомня да продължите да удължавате активния период на вашата Telkomsel карта. Не искате да имате много неприятности, защото вашият номер не е активен и не може да се използва за комуникация?

Условия за използване на продуктите на Telkomsel

Всеки доставчик на телекомуникации със сигурност има свои собствени условия за своите клиенти, включително Telkomsel.

Telkomsel актуализира общите условия за потребителите на своите услуги, които са в сила от 1 октомври 2020 г. , които можете да прочетете, като щракнете върху тази връзка .

Що се отнася до редица условия, както ApkVenue представя по-долу, които са обобщени от официалния уебсайт на Telkomsel.

Условия за ползване на продуктите на Telkomsel

Въз основа на информацията, представена на официалния уебсайт на Telkomsel, има няколко точки от изискванията на потребителите, които трябва да се спазват, когато използвате продуктите на Telkomsel.

 • Клиентите са физически лица, които са пълнолетни и могат да сключат обвързващо споразумение.
 • Клиентите трябва да се съгласят с Условията за ползване и Политиката за поверителност.
 • Клиентите носят пълна отговорност за всички дейности, извършвани чрез тази услуга.
 • Клиентите се съгласяват да излязат в края на всяка сесия за използване на услугата за приложения и да уведомяват Telkomsel, ако има злоупотреба.
 • Клиентите разбират и одобряват използването на OTP съоръжения за сигурност.
 • На клиентите е забранено да създават или използват инструменти за манипулиране на услугата.
 • Telkomsel има правомощието да предприема действия при всякакви подозрения за нарушения, извършени от клиенти.

Условия за ползване на услугите на Telkomsel

Освен изискванията на потребителя, има и условия за използване, които все още са взаимосвързани и задължителни за спазване от всеки клиент.

Тук ще намерите и отговори за това дали овъглените номера могат да бъдат активирани отново . Вместо да бъдете любопитни, по-добре е веднага да разгледате важните моменти, които ApkVenue обобщи по-долу, банда.

 • Новите потребители на продуктите на Telkomsel ще получат стартов пакет под формата на SIM карта.
 • SIM картата Telkomsel може да бъде активирана само на територията на Индонезия, докато периодът на валидност е все още активен .
 • Предплатени SIM карти, които са преминали периода на валидност, SIM картата не може да бъде активирана и цялото кредитно салдо ще бъде загубено. Стартовият пакет не може да бъде върнат, за да бъде заменен с нов.
 • За да може активираната карта Telkomsel все още да може да се използва, има две условия, които се прилагат; (i) Предплатените потребители трябва да попълнят / поне да използват кредит преди края на активния период; (ii) Абонаментните потребители трябва да плащат месечни сметки преди падежа.
 • Потребителите, които загубят своята Telkomsel карта, могат незабавно да докладват и да подменят своята SIM карта.
 • В процеса на подмяна на SIM картата се изискват административни или други разходи.
 • Telkomsel не носи отговорност за загубен кредит по повредени или изгубени Telkomsel карти.

Това е обяснението на Jaka за това как да активирате най-новата мъртва карта на Telkomsel през 2021 година.

ApkVenue ни напомня, че горните насоки може да се променят заедно с политиката на Telkomsel.

Така че, за да сте сигурни, че е по-добре, просто опитайте някои от начините за активиране на мъртвата карта Telkomsel през 2020 г. по-горе. Късмет!

Прочетете също статии за Telkomsel или други интересни статии от Diptya .