6 разширени модификации на android могат да бъдат направени без root

Тогава, как да модифицирате Android без вкореняване? Въпреки че няма много, има някои модификации без вкореняване, които можете да опитате на вашия Android смартфон. Какви са модификациите? Следва дискусията.

Смартфоните с Android са устройства, които стават много популярни сега поради техните характеристики и предимства в живота ни. От релаксация, пътуване до извършване на дейности на работа, все едно не можем да избягаме от смартфон с Android. В допълнение, вградената операционна система Android също позволява на потребителите да извършват различни модификации, ако съществуващите функции са незадоволителни.

За съжаление, повечето от тези модификации могат да бъдат направени само когато потребителят прави вкореняване на своите смартфони с Android. Разбира се, не всички потребители искат да се изкорени поради рисковия фактор за загуба на гаранция. Тогава, как да модифицирате Android без вкореняване? Въпреки че няма много, има някои модификации без вкореняване, които можете да опитате на вашия Android смартфон. Какви са модификациите? Следва дискусията.

  • Как да направя мощния звук на смартфона толкова готин като Dolby Atmos
  • 5 начина за хакване на Android, които могат да бъдат направени без root

Тези 6 усъвършенствани модификации на Android могат да се правят без root

1. Инсталирайте Google Now Card

Снимка: paulciano.org

Една от интересните функции, които Google представя на Android версия 6.0, е функцията Google Now Card, която е картообразно приложение, което показва незабавно различна информация като приложения за времето, условия на трафика, резултати от мачове и различна друга информация.

Разбира се, за тези от вас, които използват версиите KitKat и Lollipop на Android, определено ще си помислите, че няма да можете да имате тази функция, въпреки че всъщност можете сами да инсталирате тази функция на която и да е версия на Android. Трябва само да инсталирате приложението Nova Laucher и приложението Nova Google Companion .

2. Инсталирайте потребителския ROM

Снимка: makeuseof.com

Ако не искате да изкоренявате смартфона си, инсталирането на потребителски ROM (известен още като TWRP) може да бъде правилният избор. С персонализиран ROM можете да правите различни модификации на вашия Android смартфон.

Ето стъпките за инсталиране на TWRP чрез ADB :

  • Инсталирайте Android SDK (в комплект с Android Debug Bridge) и активирайте USB отстраняване на грешки в раздела Настройки, след което изберете Опции за разработчици .

  • Изтеглете TWRP и отворете папката, в която сте запазили файла TWRP.img, след което стартирайте CMD.

  • Свържете смартфона си с компютъра, на който сте инсталирали Android SDK по-рано.

  • След това въведете следните команди последователно .

[код] adb рестартиране на буутлоудъра [/ код]

[код] бързо стартиране на флаш възстановяване twrp-2.8.xx-xxx.img [/ код]

В кодовия фрагмент по-горе се уверете, че името на вашия TWRP img файл съвпада с името, което сте въвели в CMD, след което завършете инсталационния процес, като въведете следната команда:

[код] рестартиране на бързо стартиране [/ код]

Изчакайте рестартирането да завърши и сега TWRP е инсталиран на вашия Android смартфон.

3. Направете пълно архивиране

Снимка: play.google.com

Правейки резервно копие на данните си смартфон със сигурност е нещо, което е много важно в случай, ако са изложени на зловреден софтуер смартфон или липсва. Е, разбира се, ако сте вкоренени, можете лесно да архивирате с различни налични приложения като Titanium Back Up .

Тогава какво, ако не искате да изкоренявате, но все пак искате да можете лесно да направите пълно архивиране ? Сега, тъй като сте инсталирали TWRP, можете да опитате приложение, наречено Helium, което е достъпно в Playstore, за да направите пълно архивиране.

4. Променете разделителната способност на екрана

Едно от интересните неща, които можете да направите с вашия Android смартфон и без да се изисква вкореняване, е да промените разделителната способност на екрана на вашия Android смартфон . Методът е както следва:

  • Първо инсталирайте приложението DPI Checker .

  • Инсталирайте Android SDK (в комплект с Android Debug Bridge) и активирайте USB отстраняване на грешки в раздела Настройки, след което изберете Опции за разработчици .

  • Свържете вашия смартфон към компютъра и отворете CMD, след което въведете командата, както е показано по-долу, за да промените разделителната способност на екрана на вашия смартфон (променете броя на резолюциите, както искате между 480 на 1080).

Снимка: androidpit.com

5. Смъртоносен Bloatware

Снимка: digitaltrends.com

Въпреки че не можете да се отървете от bloatware, без да сте вкоренени, все пак можете да изключите bloatware, който продължава да работи във фонов режим на вашата Android система, като влезете в Settings, след това влезете в секцията Apps и изберете Disable .

Можете също да скриете раздутия, като използвате ADB , който сте инсталирали заедно с Android SDK. Трябва само да свържете смартфона си с компютър, на който е инсталиран ADB, след което въведете следната команда.

[код] adb shell pm списък пакети [/ код]

[код] adb черупка pm скрий [име на пакета] [/ код]

6. Подобрете качеството на звука на смартфона за Android

Тъй като сте инсталирали TWRP, можете също да подобрите качеството на звука на вашия Android смартфон без root. Как да? Трябва да инсталирате само няколко модифицирани приложения като Ainur Nero и Viper4Android .

Аудио видео и аудио приложения на Viper ИЗТЕГЛЕТЕ

Можете също така да опитате приложение, наречено Equalizer FX, което е едно от най-добрите безплатни приложения за еквалайзер в Playstore и определено не изисква корен достъп.

Снимка: play.google.com

Това бяха 6 трика за модификация, които можете да направите, без да се налага да изкоренявате Android , надяваме се това да е полезно и късмет. Дори да не се нуждаете от root, пак имате нужда от инсталирането на Android SDK и ADB и персонализирано възстановяване, за да могат всички трикове по-горе да работят. , не забравяйте да оставите следи в колоната за коментари и да споделите с приятелите си.