10 причини, поради които хакерите избират linux вместо windows

Тези 10 предимства на Linux са причините хакерите да предпочитат Linux пред Windows.

Замисляли ли сте се защо Linux се счита за най-добрата операционна система и се използва широко от хакери , програмисти , разработчици , отрепки и други? Използването на Linux расте с невероятна скорост и са в състояние да се конкурира с популярните операционни системи като Windows или OS X .

Тази 100% операционна система с отворен код набира популярност, защото може да бъде модифицирана на външен вид чрез персонализиране на редове код в ядрото на Linux. Linux има силни графични възможности, както и поддържащи инструменти. Само като използвате редове код, можете дори да накарате Linux да прави неща, които никога преди не сте правили.

  • Филм за хакерството, който ви кара да искате да станете хакер
  • ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТАУ! Ето 5 начина, по които хакерите могат да крадат данни от потребители на Facebook
  • Лесни начини за защита на компютъра от хакери, когато сте преследвани

10 причини, поради които хакерите избират Linux пред Windows

Силата и гъвкавостта на Linux е това, което го прави играч за хакери. Те го използват, изучават и разбират много дълбоко. Основната причина, поради която хакерите използват Linux, е възможността да виждат всеки ред код на Linux и корекции, когато възникнат проблеми. Освен това, ето 10 причини, поради които хакерите избират Linux пред Windows.

1. Отворен код

Linux е операционна система, която е 100% с отворен код . Това означава, че изходният код за Linux е на една ръка разстояние. Можете лесно да модифицирате изходния код на тази операционна система според вашите нужди. Освен това повечето приложения, работещи на тази операционна система, също са с отворен код и много печеливши. Почти всички приложения, съдържащи се в Windows, има алтернативи на Linux.

2. Съвместимост

Тази операционна система поддържа много компютърен хардуер с минимални хардуерни изисквания. Linux също се използва в различни устройства от персонални компютри, супер компютри и дори смартфони.

3. Лесен монтаж

Тъй като те са нараснали, сега повечето дистрибуции на Linux се доставят с лесни за инсталиране и програми за настройка . Времето за зареждане на тази операционна система също е по-бързо от някои от другите операционни системи.

4. Стабилност

Компютрите с операционна система Windows обикновено изискват периодично рестартиране, така че да не са бавни. Въпреки това, на Linux не е нужно да си правите труда да рестартирате, за да поддържате производителността. Така че, не е нужно да се страхувате, че компютърът ви ще се забави.

5. Компютърни мрежи

По принцип хакерът ще проникне в компютърните мрежи. В Linux хакерите могат по-ефективно да управляват мрежите . В Linux има и много команди, които могат да се използват за проникване в мрежата. В допълнение, тази операционна система е по-надеждна за създаване на по-бързи мрежови архиви в сравнение с други операционни системи.

6. Многозадачност

Linux е проектиран да прави много неща едновременно. Дори да имате отворени много приложения във фонов режим, това няма да забави другата работа. Да, има много повече работа, която можете да свършите на Linux.

7. Гъвкавост и без проблем Твърд диск почти пълен

Дори ако твърдият ви диск е почти пълен, Linux може да продължи да работи правилно. Това е почти невъзможно да се направи от друга ОС. Гъвкавостта на Linux също е от първостепенно значение, тъй като може да се използва като високопроизводителни сървърни приложения, настолни приложения и вградени системи .

8. Превъзходна сигурност

Linux има система за сигурност, която е по-добра от Windows. Може да се каже, че почти всички потребители на Windows трябва да са били изложени на вируси, шпионски софтуер , троянски коне , рекламен софтуер и други. Това почти никога не се случва с Linux. От самото начало, Linux е проектиран да бъде мулти- потребител . Ако има вирус, който заразява определен потребител, ще бъде много трудно да се зарази и разпространи сред други потребители . Така че, когато се гледа от данни и хардуер поддръжка страна , то със сигурност ще бъдат по-ефективни.

9. Поддръжка на множество езици за програмиране

Linux има много поддръжка за езици за програмиране. Започвайки от C / C ++ , Java , PHP , Ruby , Python , Perl и много други. За Linux приложения са написани милиони редове код, обикновено по много модулен начин. Това позволява тя да бъде интегрирана в много разнообразни работни места.

10. Пълни инструменти за хакване

Като хакер, на Разбира се, тя не може да бъде отделена от хакване и кракване дейности . Linux също има много пълни хакерски инструменти, а възможностите на приложенията също са може би по-сложно ниво. Инструментите за хакване включват John the Ripper , NMAP , Nessus , Wireshark , Etherape , Kismet , TCPDump , Firestarter , THC Hydra и Dsniff .

Е, това е причината хакерите да избират Linux пред Windows или друга операционна система. Все още има много предимства на Linux. Можете да използвате Linux за различни цели. Налични са много дистрибуции на Linux. Можете да изберете този, който наистина отговаря на вашите нужди.