BBM официално спира да работи, това са фактите, които ни натъжават!

Едно от любимите приложения за чат е BlackBerry Messenger. За съжаление тази услуга скоро ще бъде затворена.

PING! Нашият BlackBerry издава звуков сигнал, показващ входящо съобщение. О, оказва се, че нашият приятел се опитва да се свърже с нас, затова той изпраща PING многократно.

Може би част от паметта е в нашата памет, потребителите на услугата BlackBerry Messenger или това, което често съкращаваме като BBM .

Тъжната новина е, че скоро услугата BBM ще бъде затворена, така че това приложение скоро ще се превърне в обикновен спомен.

BBM официално затворено

Услугите на BBM са обявени да бъдат затворени на 31 май 2019 г. BlackBerry осигурява забавяне във времето, така че активните потребители да могат да преместват данните си.

Докладвайки от своя блог, Emtek като компанията, която пое BBM от 2016 г., посочи причините, поради които BBM трябваше да затвори.

Industri teknologi sangat mudah berubah, dan terlepas dari upaya besar kami, pengguna telah pindah ke platform lain sementara pengguna masuk sangat sulit didapatkan.

Затворена е само обикновената версия на BBM, докато услугата BBMe , която е по-ексклузивна с по-пълни функции, все още ще бъде там.

Ако имате проблеми с придвижването , можете да използвате BBMe, като плащате $ 2,50 или Rp.36 000 на всеки шест месеца.

Защо BBM (и BlackBerry) се проваля?

Въпреки че през последните години BBM се опита да добави някои нови функции като призоваване на Uber, всъщност те са безсилни срещу конкуренцията.

Те не правят иновации достатъчно бързо. Когато Android и iOS се появиха, BlackBerry не реагира правилно.

BlackBerry не произвежда устройства с Android и поддържа собствена операционна система като Nokia.

Всъщност те все още запазиха физическата клавиатура и не я замениха със сензорен екран, може би защото се чувстваха уверени с BBM.

Разбира се, дизайнът на такива мобилни телефони се счита за остарял, така че в крайна сметка много хора преминават към други, по-модерни смартфони.

Освен това BlackBerry е по-фокусиран върху корпорациите, така че продуктите му за потребителите не са оптимални.

След това се появиха приложенията за чат, които са по-добри и по-интересни от BBM. WhatsApp , Line , Facebook Messenger и Telegram правят BBM да изглежда старомоден.

Например, защо да се използва BB PIN, ако е по-практично да се използва телефонен номер? Въпреки че е ефективна за предотвратяване на непознати, тази функция всъщност има обратен ефект, защото е сложна.

Освен това приложенията по-горе имат и по-сложни функции, както и емотикони или стикери, които са по-пълни от BBM.

Комбинацията от неуспешен хардуер на BlackBerry и появата на много труден конкурент на приложения за чат накараха BBM в крайна сметка да се оттегли.

Интересни факти за BBM

С това сбогуване ApkVenue иска да ви разкаже някои интересни факти за BBM, които ще ни липсват.

Дата на излизане

Източник на снимки: News Track English

BBM се появи за първи път през 2005 г., преди Android и iOS все още да не са родени, така че нямаше приложение WhatsApp или Line.

Първоначално BBM можеше да се използва само на устройства BlackBerry. През 2013 г. BBM беше пуснат за устройства с Android и iOS.

През 2016 г. индонезийската компания Emtek Group придоби услуги BBM. Това е естествено, защото Индонезия е един от най-големите пазари на горива в света.

За съжаление, през 2019 г. Emtek реши да затвори BBM поради няколко неща, които ApkVenue спомена по-горе.

Идентични характеристики на BBM

Източник на снимки: YouTube

За потребителите има много идентични неща за BBM, които са незабравими и не са собственост на други приложения за чат.

Една от тях е функцията PING , която служи за напомняне на получателите на нашите съобщения да проверят мобилните си телефони.

Освен това BBM може също така да разбере каква песен слушаме и да я покаже на състоянието. Всъщност, ако гледате неприлични видеоклипове, можете да ви хванат!

BBM също е синоним на излъчваната му функция . С тази функция можем да изпратим едно съобщение до много хора наведнъж.

Промяната на ПИН номера също ще се запомни, защото само BBM е такъв. Има много функции, които ще ви накарат да пропуснете BBM!

Условия на BBM

Снимката е предоставена от: CrackBerry Forums

Не само функции, има и много термини, които първоначално са дошли от BBM. Например това, което ApkVenue спомена, е PING и PIN.

Всяко съобщение на BBM ще има статус D ( доставка ) или R ( четене ). Можем да знаем дали нашето съобщение е пристигнало и е прочетено от получателя на съобщението.

Тогава има и терминът Delcont alias delete contact . Обикновено ще правим това, когато сме ядосани на приятеля си, така че изтриваме контакта.

Все още използваме други термини като DP ( Display Picture ), PM ( Personal Message ), DN ( Display Name ), TC ( Test Contact ) и други.

Това са интересните факти от BBM, които сега са само спомен. Малко е тъжно да се сбогуваме с BBM.

Но трябва да можем да продължим , банда! Все още има други приложения, които можете да използвате за комуникация с други хора.

Е, въпреки че някои хора биха могли да кажат, че някои продължават напред, но не и ние в стила на Капитан Америка, защото много обичат BBM.

Ами ти, най-незабравимия момент? Пишете в коментарите, да!

Прочетете също статии за чат или други интересни статии от Fanandi Ratriansyah