4 начина за преглед на спецификациите за лаптоп и компютър, лесно!

Как да видите спецификациите на лаптопите е наистина лесно и не отнема много време! Не вярвайте? Ето най-лесният начин да видите спецификациите на лаптопите и компютрите!

Как да видите спецификациите на лаптопа или компютъра, които имате, е наистина лесно и не отнема много време да се намесвате в системата.

Това ръководство е направено специално за тези от вас, които възнамеряват да си купят употребяван лаптоп. Или може би все още се съмнявате, дали спецификациите на вашия лаптоп сега са същите като рекламираните ?

Би било смешно, ако платите цената за най-добрия лаптоп Core i7 , но това, което получавате, е с много по-нисък процесор. За да избегнете пропускане на случаи като този, за вас е важно да знаете как да видите спецификациите на лаптопа . Хайде, слушай!

Как да видите спецификациите на лаптопа в контролния панел

Самата операционна система Windows от Microsoft всъщност предоставя начин за преглед на спецификациите на лаптопа директно от системата чрез контролния панел.

Има няколко начина за проверка на спецификациите на компютъра и лаптопа, които можете да използвате в Windows и тук ApkVenue ще обясни най-универсалния метод.

Note


Di contoh ini, Jaka menggunakan sistem operasi Windows 10 dan sistem operasi yang lebih tua mungkin akan memiliki bahasa yang sedikit berbeda.

 1. Щракнете с десния бутон върху иконата на менюто " Старт " , изберете опцията File Explorer . Или просто щракнете върху иконата на лентата на задачите.
 1. Щракнете с десния бутон върху менюто Този компютър , след което изберете менюто Свойства .
 1. Вижте спецификациите на лаптопа в прозореца, който се появява.

За съжаление, как да проверите спецификациите на лаптопа и компютъра на този, може да видите само процесора, RAM и версията на операционната система на компютъра.

О, да, можете също да видите спецификациите на лаптопа по-горе в различни версии на Windows. Било то Windows 7, 8 или 10.

Така че, за тези от вас, които искат да знаят как да проверят вашия процесор за лаптоп с Windows 7 , можете да опитате стъпките по-горе.

Как да прегледате спецификациите на лаптопа в настройките на Windows 10

Специално за потребителите на Windows 10 можете също да видите спецификациите на вашия компютър или лаптоп чрез програмата за настройки , знаете ли!

Всъщност можете да видите и лаптоп, който знае, че имате нужда от него, за да инсталирате приложения, за да го направите по-съвместим. Любопитни ли сте как? Хайде, вижте стъпките по-долу!

 1. Въведете ключовата дума Настройки в полето за търсене на Windows 10.

 2. Щракнете върху менюто System .

 3. Изберете менюто About .

Как да проверите спецификациите на лаптопа чрез DxDiag

Друг начин да разберете спецификациите на Windows 10 лаптоп е с най DxDiag инструмент , който е част от Direct X програмен интерфейс .

За разлика от предишния метод, DxDiag се превърна в ритуал за геймърите, защото може да се използва като начин за проверка на най-добрия VGA лаптоп за игри.

Този метод може да се използва за всички версии на Windows, така че тези от вас, които търсят начин за преглед на компютърните спецификации на Windows 7 , няма нужда да се притесняват.

 1. Натиснете едновременно клавиша Windows + R, за да влезете в програмата за изпълнение .

 2. Въведете ключовата дума dxdiag в предоставената колона, след което щракнете върху OK .

 1. Вижте пълната информация за спецификацията на лаптопа в прозореца, който се появява.
 1. Щракнете върху раздела Дисплей за това как да видите VGA за лаптоп.

Как да проверите спецификациите на лаптопа чрез HWiNFO

За тези, които се нуждаят от по-изчерпателен начин за проверка на спецификациите на компютъра и лаптопа, можете да използвате приложението за проверка на спецификациите на компютъра HWiNFO .

Това приложение може не само да се използва за проверка на спецификациите на лаптопа, но може да следи състоянието на вашия лаптоп в реално време , банда!

За тези, чиито лаптопи често се използват за тежки нужди, това приложение е важно, защото може да открие проблеми с вашия лаптоп, преди да умре напълно.

 1. Изтеглете и инсталирайте приложението HWiNFO.
Помощни програми за HWInfo ИЗТЕГЛЯНЕ
 1. Щракнете върху бутона Run в изскачащия прозорец.
 1. Проверете спецификациите на лаптопа, който искате; CPU, GPU, RAM, към дънната платка.
 1. Изберете менюто Сензори, за да следите състоянието на компонентите на лаптопа в реално време .

Как да проверите спецификациите на този лаптоп е малко по-техническо, но съдържащата се информация е най-пълна!

Това са 4 начина да видите спецификациите на лаптопите на Windows. Що се отнася до джаджи , това, което е отвътре, е по-важно от това как изглежда отвън.

За тези от вас, чиито спецификации на лаптопа са високи, но лаптопът все още е проблематичен, може би можете да проверите как да се справите с бавния лаптоп на Jaka, банда!

Кой начин да видите спецификациите на компютри с Windows 7, 8 и 10, които смятате за най-ефективни? Има ли информация, която не е ясна? Споделете в графата за коментари!

Прочетете също статии за лаптопи или други интересни статии от Фикри Хариш