7 съкрушителни филма на тема полигамията, когато любовта трябва да бъде споделена

Знаете ли, че има подадени полигамия в Индонезия, които са влезли във филмовия фестивал в Торонто? Разберете какви филми и други филми на тема многоженство се предлагат в Индонезия.

Многоженството все още е проблем, който често се обсъжда, когато индонезийски знаменитости се чуят за тази практика.

В Нетизен разделянето на две части съществува, че подкрепата на тази практика и там също го разглеждат като неподходящ нещо да направя.

Няколко режисьори повдигнаха този въпрос на екран, за да опитат как се чувстват чувствата на страните, участващи в тази практика.

7 тематични филма за полигамията

Филмите на тема полигамия са създадени от индонезийските режисьори, за да покажат тази динамика по-ясно от различни страни.

Публиката ще бъде доведена да стане свидетел на това как може да възникне полигамията, чувствата на хората, участващи в нея, както и възприятията на околната среда за това.

Какви са филмите на тема полигамия в Индонезия? Ето още информация.

1. Стихове на любовта (2008)

Източник на снимки: youtube.com

Този ислямски филм е може би най-разпознаваемият филм сред другите филми в този списък.

Любовните стихове повдигнаха темата за многоженството, което Фахри направи, за да го освободи от обвинението в изнасилване, което го беше сполетяло .

Фахри се жени за Мария, след като се жени за Айша, за да изведе Мария от кома, която е ключов свидетел по делото за изнасилване, в което е обвинен.

След като се ожениха, в новото му семейство започна да се появява полемика и Фахри трябваше да се опита да обедини двете си съпруги.

2. Споделяне на съпруг (2006)

Източник на снимката: listal.com

Този един филм се опитва да опише живота на многоженството в 3 различни ситуации .

Този роден филм е разделен на три отделни части с три различни семейства и също различен край за всяко от тези семейства.

Благодарение на изисканата и атрактивна опаковка на историята, споделянето на съпруг получава доста добра оценка на сайта IMDb от 7,5 / 10 .

3. Рай, който не е пропуснат (2015)

Източник на снимки: rappler.com

Този филм, посветен на полигамията, е базиран на роман, озаглавен „Асма Надя“ и е заснет във филм през 2015 г.

Unmissed Heaven разказва за тайна полигамия , извършена от Прасетия, за да помогне на депресирана жена, опитала се да се самоубие.

Тази тайна бавно се разкрива и разрушава брака на Прас с първата му съпруга на име Арини.

Този един филм се опитва да изобрази многоженството от различен ъгъл, когато мъжът прави тази практика насилствено.

4. Плачещият съпруг (2019)

Източник на снимки: youtube.com

Този филм на тема многоженство разказва за живота на покойния KH Arifin Ilham, който е практикувал многоженство по време на живота си.

Източникът, използван за създаването на този един филм, е книга, написана от съпругата на починалия.

Преди излъчването този биографичен филм е преживял богохулство, тъй като повдига въпроса за полигамията в него и се страхува да бъде спусък за по-широко разпространената практика на полигамията .

Въпреки богохулството, този филм най-накрая се излъчи през септември 2019 г.

5. Two Heavens In My Love (2020, Очаквайте скоро)

Източник на снимки: youtube.com

Този един филм разказва историята на практиката на полигамията, открито провеждана от Архам.

Архам беше женен за Хусна, която му беше приятелка от детството. По-късно Хусна е диагностициран с рак на мозъка и е осъден да не живее дълго.

След това срещнаха Зилка, жена, която наскоро беше емигрирала, която беше привлечена от Архам и Хусна, за да одобри брака на съпруга си с тази жена.

Този филм се опитва да опише как многоженството изисква много искреност , за да може бракът да се осъществи хармонично.

6. Athirah (2016)

Източник на снимки: youtube.com

Този филм е биографичен филм, който разказва историята на живота на майката на бившия индонезийски вицепрезидент Юсуф Кала .

Този филм се опитва да повдигне въпроса за многоженството в среда, в която жените нямат място да откажат, когато съпрузите им се занимават с многоженство .

Athirah подчерта как фигурата на жената е съхранявала всякакви смесени чувства, когато съпругът й практикува многоженство.

Освен това този индонезийски филм показва и вътрешната суматоха на дете в полигамно семейство, което е объркано коя страна да защитава.

7. Сама Даяна сама (2015)

Източник на снимки: pro.festivalscope.com

Този филм на тема многоженство подчертава как се чувства жената, изправена пред факта, че съпругът й иска да се занимава с полигамия .

Ако обикновено жените ще се бунтуват и ще се ядосват, в този филм Даяна, като полигамна жена, избира да мълчи и да погребе всичките си чувства на смут .

Въпреки че е класифицирана като късометражен филм, който трае само 40 минути, Диана Сендири е прожектирана на Международния филмов фестивал в Торонто през 2015 година.

Това са 7 филма, които повдигат въпроса за многоженството в него. Някои от тези филми дори станаха обект на разговор, защото повдигнаха чувствителни въпроси.

Многоженството все още е полемика, която не е стигнала до заключение, което да побере всички страни.

Като критична аудитория, ние не трябва да бъдем страната, която налага решение, независимо дали сме съгласни или не, на страните, участващи в този въпрос.

Прочетете също статии за филми или други интересни статии от Restu Wibowo .