6 опасности в социалните медии за своите потребители, те могат да ви подлудят!

Използването на социалните медии е забавно и пристрастяващо. Докато не сме наясно с опасностите, които заплашват използването на социалните медии.

Освен че се използват като средство за изразяване, социалните медии се превърнаха и в нов начин за комуникация. Споделянето на личен опит, за уговаряне на срещи със стари приятели или нови приятели може да се направи лесно в социалните медии.

Но подобно на нож с две остриета, освен че улеснява потребителите, социалните медии имат и отрицателно въздействие. Активен потребител ли сте в социалните медии? Опитайте се да разгледате следните социални опасности!

  • Ето 9 опасни психични заболявания, които възникват в резултат на социалните медии!
  • Каква е съдбата на акаунтите в социалните медии, ако умрем?
  • Това е резултатът, ако споделяте всичко в социалните медии

Опасностите от социалните медии

Не е тайна, че заради социалните медии хората започват да забравят как да се социализират. От социални опасности, лични опасности до финансови, всичко това може да бъде причинено от социалните медии, ако не се използва разумно.

1. Загуба на самоконтрол

Много хора използват социалните медии като изразно средство. И това не е нещо нередно. Проблемът е, когато хората използват социалните медии като изразно средство без ограничения, така че забравят правилата. Това се случва, защото смятат, че в социалните медии всеки е свободен да се изразява, но всъщност не е така.

Има много инциденти с хора, които губят „живота си“ заради социалните медии, като уволнение за Twitter, затвор за обида на Twitter, вълнуващи снимки, циркулиращи в интернет и други. Използването на социални медии, което не е разумно, винаги ще доведе до загуба на самоконтрол от потребителите, така че да бъде вредно за социалната среда.

2. Загуба на Аз-а

Със социалните медии има много пространство, където хората могат да се изразяват по-лесно. Въздействието е, че опознаваме термина знаменитост , художник в Instagram, художник на Snapchat и други. Това е доказателство, че социалните медии могат да предоставят нова самоличност на някого.

Но за тези, които започват да губят контрол в социалните медии, те бавно ще започнат да губят истинската си идентичност. С течение на времето художникът в социалните медии започна да оказва натиск от потребители на мрежата, които продължават да го открояват. И мразят започнаха да се появяват , които считаха, че не са разгледани в реалния свят.

3. Загуба на поверителност

Независимо дали осъзнавате или не, една от най-известните опасности в социалните медии е загубата на поверителност на потребителите. С лекотата на споделяне вие ​​като потребител на социални медии често трябва да споделяте истории за случилото се, снимки или дори местоположения. Давате ли си сметка, че всичко това е опасно за живота ви в реалния свят?

Като се възползват от цялата информация, която споделяте в социалните медии, безотговорните хора лесно ще ви направят зло в реалния свят. Дори и да не сте старателни, има хакери, които разглеждат всички данни в социалните ви медии. За всеки случай можете да прочетете статията 8 НЕЩА, КОИТО НЕ ВРЕДИТЕ във Facebook като справка при споделяне на нещо в социалните медии.

4. Загуба на пари

Снимки има снимки тук, продължете да споделяте в Instagram. Запишете това, запишете го, не забравяйте също да го споделите в Path и YouTube. Но осъзнавате ли, че това ще накара вашата квота да изтече бързо? Тъй като квотите се купуват с пари, ясно е, че тази социална медия индиректно ви кара да губите пари. Също така проверете списъка с приложения за Android, които ОКОНЧАТЕЛНО правят квотата разточителна .

Социалните медии, които се използват широко като рекламни медии, също могат да бъдат причина за загубата на пари директно. Например, изкушен от промоционални артикули в социалните медии, когато бъде закупен, в крайна сметка той е измамен. И това се е случило много.

5. Загуба на приятели

Толкова съм погълнат от социалните медии, че някои хора са пристрастени към смартфоните. Животът му не може да бъде отделен от смартфона му, въпреки че той се разхожда с приятели дори веднъж. Въздействието е бавно, че приятелите около него започнаха да стоят настрана, защото чувстваха, че не са взети под внимание. Разбира се, често се разхождате с приятели, но вместо това се наслаждавате да проверявате Twitter или Path?

6. Засегнати психични заболявания

Не е невъзможно, защото в социалните ви медии се крие голямо любопитство у някого, така че това да доведе до това да бъдете преследвач . Не рядко има и такива, които губят самочувствие, защото често виждат красиви и красиви хора в социалните мрежи.

На пръв поглед може да си помислите, че нещо е нормално, а всъщност започвате да страдате от психични заболявания, защото играете твърде много в социалните медии. Не е ли ужасно?

ВИЖТЕ СТАТИИ

Бонус: Вижте следващото видео, за да сте по-наясно с опасностите от социалните медии, ако не го използвате разумно.

Дано 6-те опасности от социалните медии, които JalanTikus сподели по-горе, могат да бъдат камшик, който ви събужда. Че като средство за изразяване, социалните медии крият и опасности, ако се използват неподходящо. За това нека използваме разумно социалните медии, за да можете да спасите личния и социалния си живот!