7 предимства на Android Pie, които не много хора знаят

Въпреки че е издаден почти година, Android Pie има предимства, за които не знаят много хора. Нещо, банда?

Android Pie е последната актуализация на операционната система, пусната от Google за смартфони с Android през август 2018 г.

Въпреки, че това е било почти една година, тъй като тя е била освободена, в действителност все още има много хора, които не знаят за предимствата и недостатъците на операционната система с Android v9.0 P код .

Докато чакаме следващата актуализация на операционната система Android от Google, известна още като Android Q , нека да научим повече за предимствата и недостатъците на Android 9 Pie.

Предимствата на Android Pie, за които не много хора знаят

Днешните технологии стават все по-усъвършенствани, банда. Изкуственият интелект ( AI ) се приближава до нашето ежедневие.

Не е изключение с тази операционна система Android Pie. Използвайки AI, тази операционна система ще предлага усъвършенствани и футуристични функции за своите потребители.

Вместо много шум, тук са предимствата на Android Pie, за които не много хора знаят.

1. По-цветен потребителски интерфейс

Първото предимство на Android Pie е по отношение на визуалните ефекти. Интерфейсът, показан на Android Pie, е по-цветен и приятен за окото, банда.

Иконите в главното ви меню имат извити ръбове, така че имат гладко и спретнато впечатление . Освен това цветът на иконата става по-жив и контрастира наистина добре.

Освен цвета и външния вид, показваните движения и анимации също са усъвършенствани, така че да развалят очите ви, които често се взират в екрана с часове.

2. Адаптивна батерия

Ако наистина обичате да играете игри на мобилния си телефон, предимствата на този Android Pie ще ви разглезят, банда. Адаптивната батерия е функция, за която се твърди, че спестява батерия до 30%.

Функцията на адаптивната батерия използва изкуствен интелект (AI) за проследяване на потребителските модели на използване на приложения, включително когато и да се използват.

Приложенията, които често използвате, ще получават приоритет на ресурсите и батерията, за да работят във фонов режим .

Междувременно приложенията, които рядко използвате, ще получат обратното, банда. С тази функция вашият мобилен телефон ще бъде по-ефективен и оптимизиран.

3. Навигационна система, базирана на жестове

Днешните смартфони с Android използват среден дисплей на цял екран . Пълните екрани с малки прорези или изобщо без изрези са наистина хип тенденция през 2019 година.

За да стане още по-хладен, навигационният бутон по-долу също е модифициран от Google, за да може да бъде скрит от погледа.

В Android 8.0 Oreo използвате трите навигационни бутона в долната част. Е, когато използвате Android Pie, всички бутони за навигация се заменят с нов модел.

Навигационната система Android Pie е опростена с жестове, които се извършват, като плъзгане надясно, наляво или нагоре, като всеки има своите функции.

4. Дигитално благосъстояние

Е, тази функция на Android Pie е идеална за тези от вас, които обичат да играят мобилни телефони с часове. Digital Wellbeing е полезен за намаляване на времето за използване на смартфона.

Освен че не се пристрастявате, друго предимство, което може да се почувства от функцията Digital Wellbeing на Android Pie, е, че можете да ограничите използването на вашия смартфон, така че да станете по-здрави. банда.

Таймерът на приложението ще ограничи времето за работа на приложението. След това има Wind Down, който автоматично активира Night Light и променя цвета на екрана в сива скала, за да не играете на мобилния си телефон и да спите.

За съжаление предимствата на този Android Pie могат да се усетят само от потребителите на смартфони Google Pixel. Всъщност тази функция е много важна, за да се предотврати пристрастяването към притурките.

5. Поддръжка за Notch

Въпреки че в момента производителите на смартфони използват Pop Up Camera в своите продукти, все още има доста смартфони с Android, които имат прорез в горната част.

Сега, за да се приспособи към това, Android Pie представя устройство за симулация на ниво за разработчици. Това е така, че разработчиците могат да видят външния вид на приложението на мобилния телефон с бретон.

Предимствата на този Android Pie всъщност са по-изгодни за разработчиците, отколкото за потребителите. Кой знае, вие се интересувате от създаването на собствен смартфон, банда.

Ако искате да изпробвате метода, трябва да активирате режим за програмисти , след което да активирате Симулиране на дисплей с опция за изрязване в раздела Чертеж .

6. Повишена сигурност и поверителност чрез функцията за заключване

Знаете ли, че съвременните функции за сигурност като отключване с лице , отпечатъци и гласово отключване са много лесни за разбиване?

Възможно е, когато спите, някой друг да използва вашия безсъзнателен пръст или лице, за да отключи вашия смартфон.

Е, тази функция за заключване е предимство на Android Pie, което можете да използвате, за да настроите мобилния си телефон да се отключва само с ПИН / парола.

Начинът да го активирате е да отворите опцията Защита и местоположение в менюто Настройки , след това Предпочитания за заключване на екрана и да активирате Показване на заключване .

7. Тъмен режим / Тъмен режим

Ако сте отегчени от интерфейса на Android, който има бял основен цвят, можете да го промените на черен с функцията Dark Mode в Android Pie.

Тъмният режим също прави гледането по-удобно в някои ситуации. Друго предимство на функцията Dark Mode е, че батерията е по-ефективна, при условие че вашият мобилен телефон използва екран с Amoled панел.

Липса на Android Pie

Въпреки че има много предимства, всъщност Android Pie все още има недостатъци, знаете ли. Какви са недостатъците на Android Pie?

1. Бутон за сложни настройки

Много хора наистина не харесват дизайнерската концепция на Android Pie. Една концепция, която не ми харесва, е преместването на бутона за настройки в нюанса за уведомяване .

Позицията му е отдолу, така че не можете просто да свалите нюанса за уведомяване, за да влезете в настройките.

За да можете да въведете настройки, трябва да превъртите надолу, за да влезете в Бързи настройки , след което щракнете върху иконата за настройки.

2. Не бърза навигация с жестове

Използването на навигация с жестове на Android Pie се счита за не много добро, но всъщност затруднява навигацията на смартфона.

Въпреки че е проектиран за по-бърза навигация, всъщност навигацията, базирана на жестове / плъзгане, всъщност е по-бавна от използването на бутони.

Разбира се, малко прилича на iPhone. Контролите, базирани на жестове на Android Pie, обаче далеч не са перфектни и са склонни да възпрепятстват потребителите.

Бонус - Списък на телефони с Android Получаване на актуализация на Android 9 Pie

Следва списък с мобилни телефони с Android на различни марки, които получават актуализация за Android v9.0 P, известен още като Android Pie.

Марка Тип смартфон
Samsung Galaxy S10 / S10e / S10 Plus, Galaxy S9 / S9 Plus, Galaxy Note 9, Galaxy Note 8, Galaxy A80, Galaxy A70 и др.
Sony Xperia 1, Xperia 10/10 Plus, Xperia XZ3, Xperia XZ2 / XZ2 Premium / XZ2 Compact, Xperia XZ Premium / XZ1 / XZ1 Compact
vivo V15 / V15 Pro, X27 / X27 Pro, S1, X21 / X21UD, Nex S / Nex A и др.
Xiaomi Black Shark 2, Mi 9 / Mi 9 Explorer / Mi 9 SE, Mi 8 Lite, Mi A2 / Mi A2 Lite, Note 7 / Note 7 Pro, Pocophone F1 и др.
Oppo F11 Pro, Oppo R15, Reno и др.
Huawei P30, P30 Pro, P30 Lite, P20, P20 Pro, P20 Lite, Mate 10, Mate 10 Pro и др.
Asus Zenfone 5Z, ZenFone Max Pro M1, ZenFone 5, Zenfone Max Pro M2 и др.
Чест Възпроизвеждане, 10, 8X, 8X Max, 9, 9N и др.
Motorola One, One Power, Z3, Z3 Play, Z2 Force Edition, X6, G6 и др.

Така статията на Jaka за предимствата и недостатъците на Android Pie, за която не знаят много хора. Дано статията на Джака може да ви помогне и забавлява, банда.

Ще се видим в следващата статия на Jaka!

Прочетете също статии за Android или други интересни статии от Prameswara Padmanaba