как да преместите данни от android към iphone, само 5 секунди!

Искате да смените мобилния си телефон с Android на iPhone, но не знаете как да прехвърляте данни? Тук ApkVenue дава пълен урок за преместване на данни от Android към iPhone

Въпреки че днешните мобилни телефони с Android стават все по-усъвършенствани, iPhone с всичките му удобства все още е в състояние да привлече сърца. Нищо чудно, че има много потребители на Android, които преминават към iPhone.

Първоначално това бяха просто опити и грешки, но простата работа на iPhone и неговият сладък дизайн накараха хората да победят. Ето защо рядко чуваме потребителите на iPhone да преминават към Android.

Въпреки това преместването на данни от 2 устройства с различни операционни системи често прави хората объркани. Но успокойте се, ApkVenue ще ви каже как да преместите данните от Android към iPhone изцяло.

Как да прехвърляте данни от Android към iPhone

Днешните смартфони не функционират само като средства за комуникация. Всички разширени функции на смартфона го правят многофункционален. Започвайки от камерата, дневния дневен ред, мултимедийните устройства и други.

Разбира се, срамота е, ако данните в Android просто горят, защото не знаете как да прехвърлите данни от Android на новия си iPhone.

Има 2 начина за преместване на данни от Android към iPhone, които можете да следвате, а именно ръчно или с помощта на приложението Move to iOS, което можете да изтеглите от Google Play Store.

Вместо да чакате по-дълго, просто погледнете следващата статия, банда!

Как да прехвърляте данни от Android към iPhone ръчно

Въпреки че е по-сложно от преместването на данни с приложение, тази стъпка от ръководството ще ви помогне да преместите всички видове файлове по-подробно.

Има няколко начина за ръчно преместване на данни от Android към iPhone въз основа на уебсайта на Apple, а именно:

1. Как да преместите контакти от Android към iPhone (имейл, календар и др.)

За преместване на контакти, имейли, календари и други, всъщност не е нужно да се притеснявате, банда. В днешно време всички данни по-горе са синхронизирани с вашия акаунт в Google, който имате.

Ако възнамерявате да смените мобилния си телефон от Android на iPhone, не забравяйте да синхронизирате данните си, като отворите Настройки> Акаунт в Google> Синхронизиране на акаунт .

Сега, след като преминете към iPhone, можете да възстановите резултатите от архивирането, които сте синхронизирали преди. По този начин контактите, имейлите, календарът и други веднага ще се появят на новия ви iPhone.

2. Как да прехвърляте мултимедия от Android към iPhone

За да направите това, имате нужда от компютър / лаптоп, а също и USB кабел, банда. Свържете вашия мобилен телефон с Android към компютъра с помощта на USB кабел, след което изберете опцията File Transfer .

След като данните бъдат прехвърлени към компютъра, изключете мобилния си телефон с Android и го заменете с вашия iPhone, банда. Отворете iTunes , след което синхронизирайте данните си с iPhone. Ако използвате Mac с MacOS Catalina , можете веднага да отворите приложението Finder .

Ако искате да прехвърлите песни, можете да следвате същите стъпки, само трябва да отворите Music в приложението iTunes и да го синхронизирате с вашия iPhone.

3. Как да прехвърляте документи от Android на iPhone

За да преместите документи от Android към iPhone, методът също е подобен на метода по-горе, банда. Първо обаче трябва да инсталирате приложението iWork на вашия iPhone, което можете да изтеглите от App Store.

За да направите това, свържете вашия Android към компютъра, след което преместете документи под формата на електронни книги, PDF файлове и други файлове на вашия компютър. След това изключете телефона с Android.

Следващата стъпка е да свържете вашия iPhone към компютър или Mac. Ако използвате компютър, щракнете и плъзнете документа в iTunes. Междувременно, ако използвате Mac, можете да щракнете и плъзнете документа в приложението Apple Books .

След това го синхронизирайте, така че данните да бъдат изтеглени на вашия iPhone. Лесно нали, банда?

Как да прехвърляте данни от Android към iPhone с приложения

Ако смятате, че горният метод е доста сложен, тогава можете да използвате този единствен метод. С приложение, наречено Move to iOS, разработено от Apple, прехвърлянето на файлове ще бъде много по-лесно.

  • Първата стъпка за това как да преместите данни от Android към iPhone на този е да изтеглите приложението Move to iOS, което можете да изтеглите чрез връзката по-долу:

Изтеглете приложението Move to iOS чрез следната връзка

  • Втората стъпка , инсталирайте приложението Move to iOS на вашия Android телефон.

  • Третата стъпка , свържете вашия Android и iPhone към зарядното устройство. Това се прави, за да се предотврати неуспех при прехвърляне на файлове, тъй като батерията се изтощава.

  • Четвъртата стъпка , изберете менюто Приложения и данни на iPhone, след това изберете опцията Преместване на данни от Android . Щракнете върху Приемам условията, за да продължите.

  • Петата стъпка , щракнете върху Напред на страницата Намиране на вашия код , след това Продължете, така че 6-цифрен код да се появи на вашия iPhone.
  • Шестата стъпка , отворете приложението Move to iOS на вашия мобилен телефон с Android. Щракнете върху Продължи, след което изберете Приемам на страницата Общи условия.

  • Седмата стъпка , изберете Продължи на страницата Намиране на вашия код, след което въведете 6-цифрения код, който се появява на екрана на iPhone.

  • Осмата стъпка на страницата за прехвърляне на данни изберете какви данни искате да прехвърлите. Имайте предвид, че имате нужда от стабилна WiFi връзка, за да можете да направите тази стъпка.

  • Деветата стъпка , приложенията, инсталирани на вашия Android, ще бъдат директно изтеглени на iPhone, стига приложението да е налично в App Store. Щракнете върху Напред, за да започнете прехвърлянето.

  • Десетата стъпка , изчакайте няколко минути, докато процесът на прехвърляне завърши, след това на вашия iPhone изберете опцията Продължи настройката на вашия iPhone. Готово, де!

Толкова много статии на Jaka за това как да преместите данни от Android към iPhone ръчно или чрез приложението Move to iOS на Android. Методът е лесен и прост, банда?

Ще се видим отново в друга интересна статия от ApkVenue. Не забравяйте да оставите следа от коментари в наличната колона.

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от Prameswara Padmanaba