Tokopedia срещу Bukalapak, всички сравнения, които трябва да знаете!

Tokopedia и Bukalapak са имена на сайтове за електронна търговия, които вече са много големи в Индонезия. Има толкова много хора, които извършват транзакции тук, може би и вие сте един от тях. Всеки разбира се има своите предимства и недостатъци

В днешно време пазаруването стана много по-лесно. Вече няма нужда да ходим до пазари или супермаркети. Просто трябва да седнем пред лаптопа, да се свържем с интернет, след което можем да пазаруваме за каквото и да е чрез онлайн сайтове за покупка и продажба . Днес има много сайтове за онлайн покупка и продажба , например Tokopedia, Lazada, Bukalapak, Blibli и т.н. Трябва само да определим какви артикули ще купим, след което търсим сайтове, които предлагат промоции на атрактивни цени. Транзакциите също са по-лесни с интернет банкирането, тогава просто трябва да изчакате стоките, които купувате, да бъдат доставени с куриер.

Виждайки, че днес има много сайтове за онлайн покупка и продажба , разбира се, трябва да сме умни при избора кои сайтове ще използваме като наши посредници при продавачите. Това е не само разглеждане на предлаганата цена, но и съображение за сигурност на транзакцията.

  • Съвети за безопасни транзакции онлайн
  • Лесни начини за продажба на вашия употребяван автомобил със смартфон
  • РОК ЗА! Уебсайтът на ISIS е хакнат от ANONYMOUS, за да се превърне в уебсайт за продажба на наркотици!

Токопедия В. С. Букалапак

Tokopedia и Bukalapak са имена на сайтове за електронна търговия , които вече са много големи в Индонезия. Има толкова много хора, които извършват транзакции тук, може би и вие сте един от тях. Всеки разбира се има предимства и недостатъци.

Така че, за да можете да решите през кой сайт да пазарувате, за това в следващото ще видим сравнение на предимствата и недостатъците между сайта за покупка и продажба на Tokopedia и Bukalapak.

Предимствата и недостатъците на Tokopedia & Bukalapak

  • Стоки за продажба

Tokopedia и Bukalapak всъщност са същите два вида електронна търговия . И двете се превръщат в „дигитални молове“, където всеки може да отвори там павилиона си. Вариантите на предлаганите стоки и продукти също варират. Що се отнася до опита на писателя в изследването на тези два сайта, Tokopedia предлага повече от артикулите, които намираме на пазара. Например електронни стоки и домакински уреди. Междувременно Bukalapak предлага много уникални артикули като ахат и дори части за велосипеди, а продавачите са предимно UKM (малки и средни предприятия).

  • Начин на плащане

Като играчи на електронна търговия , разбира се, и двамата трябва да предоставят пълни методи за плащане за различни потребители на банкови сметки. Първоначално тези два сайта за електронна търговия не поддържаха плащания с кредитни карти. Но заедно с нарастващия брой транзакции и двете добавиха услугите на кредитни карти към метода на плащане. Tokopedia обслужва плащания с Mandiri clickpay, Mandiri e-cash , Klikpay BCA, ръчни банкови преводи и салда в Tokopedia. Докато Bukalapak приема плащания самостоятелно clickpay, Klikpay BCA, Cimbclicks Niaga, ръчни банкови преводи и отваряне на портфейл (баланс на Bukalapak).

  • Сигурност на транзакциите

Първоначално Bukalapak беше по-добър заради показателя за репутация на доверен продавач , а именно броя на обратните връзки и процента на успешните транзакции. Но тогава Tokopedia също има маркер, дали продавачът е доверен или не, а именно с един 5-звезден рейтинг за всеки продавач. 1 звезда означава по-малко надежден, докато 5 звезди означава много надежден. Всички тези показатели се предоставят, разбира се, от купувачите след техните успешни транзакции.

  • Известие за транзакция

Известията или известията по време на транзакции със сигурност са важни неща, за да се види дали процесът на покупка, който сме направили, е бил успешен или не. Двамата играчи на електронна търговия имат почти еднакво известие. Всеки процес на транзакция се информира по имейл.

  • Изгледи на уебсайтове

Токопедия и Букалапак също имат подобна навигация. Разликата е, че Tokopedia, с доминиращия си зелен цвят, поставя избор на категории обекти в средата след банера . Междувременно опциите за категории в Bukalapak са поставени на върха . За да можете веднага да изберете каквато и категория да търсите.

  • Репутация

Токопедия е родена преди Букалапак. Това обаче не означава, че Tokopedia ще бъде много по-добра от Bukalapak. Всеки от тях със сигурност има определена репутация в очите на своите потребители. Всъщност тази репутация не идва изцяло от Tokopedia и Bukalapak, а от продавачите. Въпреки това и двете страни трябва да могат да подреждат кои продавачи е подходящо да продават на съответните им платформи . И Tokopedia, и Bukalapak са направили много подбор и проверка на продавачите, преди да се присъединят.

Това сравнение не е да се види кой е по-добър, а само за да ви предостави справка, за да можете да изберете дали да пазарувате в Tokopedia или Bukalapak според нуждите. Надявам се да помогне: D