waze срещу google maps разлика: кой е по-добър?

Като най-доброто приложение за пътеводител, ето разликите между Waze и Google Maps, които може би не знаете

Когато Google придоби Waze през 2013 г., той повдигна много въпроси за съдбата на подобна услуга на Google , Google Maps . Но сега Waze продължава да съществува рамо до рамо с Google Maps.

Въпреки че присъствието на Waze добавя нови алтернативи и предпочитания като услуга за навигационна информация, то добавя нови въпроси, кое приложение е най-доброто и каква е разликата между Waze и Google Maps?

  • УАУ! Google Maps Добавяне на функция за наличност на паркинг
  • Разликата между Google Maps и Earth, има интересни истории, когато са направени, нали знаете!
  • Не е измама, тези странни и весели имена на улици са в Google Maps!

Waze Vs. Google Maps

От една страна, двете приложения са еднакви приложения, базирани на навигация, така че и двете са най-добрите в предоставянето на услуги на потребителите.

С други думи, Waze и Google Maps имат различни потребителски бази и те също имат ясни разлики, какви са те?

Както се цитира от сайта makeusof , тук са разликите между двете услуги.

Интерфейс за навигация и дисплей

От всички навигационни приложения, които съществуват днес, Google Maps все още е „най-чистото“ и най-професионално приложение.

Външният вид, който Google Maps има, е много минималистичен и прост, маршрутът също е лесен за настройка и навигация и е доста лесен за използване за начинаещи.

Затова препоръчвам Google Maps да е много подходящ, когато се използва за търсене на нови, непознати места.

В допълнение, използването на приложения на стари устройства с Android все още е доста добро, въпреки че има леко забавяне при достъп с помощта на 1GB RAM телефони като Moto E и Galaxy S3 Mini , но това не създава значителни проблеми.

Друга интересна характеристика на Google Maps е съоръжението за оценка на маршрута за пешеходци, велосипеди и обществен транспорт.

За разлика от Google Maps, който е създаден за всички, Waze не съществува, като се държи за ръка с всички потребители.

Waze също изглежда се отървава от много ненужни функции, което означава, че Waze има по-специализирана услуга и по отношение на ефективността на използване.

Когато използваме Waze, можем да въведем типа превозно средство, което използваме, вида гориво, избора да избягваме пътни такси или обратно и много други специални функции.

Waze също е приложение за навигация, но няма да намерим функцията за прогнозиране на маршрута за пешеходци, велосипеди или обществен транспорт, както в Google Maps.

Маршрути, сигнали и актуализации

Едно от предимствата, които поддържат Waze жив, е функцията за отчети за трафика в реално време и актуализациите на маршрутите. Всеки потребител може да изпраща доклади на живо за произшествия, строителни зони, ремонт на пътища и др.

Въз основа на тази информация Waze автоматично ще актуализира маршрута ни, за да го избегне, вълнуващо ли е?

Актуализациите на Waze също са в по- реално време от Google Maps, тъй като Waze използва много данни за доставка, докато Google Maps автоматизира само въз основа на данни, предоставени от активни потребители на Google Maps, и ще има закъснения в данните, които могат да бъдат събрани от Google.

Google Maps също не се пренасочва често и ще покаже предупреждение, ако условията на трафика се променят, когато се случи нещо, като задръстване.

Предупреждението също няма веднага да промени първоначалния маршрут и ние можем да анулираме известието.

Комфорт и специални характеристики

Една от уникалните функции на Google Maps е, че потребителите могат да добавят един или повече „ пит стопове “ между текущото си местоположение и крайната дестинация.

Можете също така да планирате пътувания предварително, като използвате функциите „ Отпътуване от “ и „ Пристигане в “ в приложението. И двете функции са чудесни за пътуване на сложни и дълги пътувания.

Други уникални функции включват промяна на изгледите, навигация в сгради и изпращане на маршрути от компютъра към телефона.

Waze също предлага много повече от това, включително противоречивата характеристика на избягване на полицейски набези. Потребителите могат да докладват местоположения на полицията и да накарат други потребители на Waze да избягват тези местоположения.

Потребителите могат също така да докладват местоположението на камери или видеонаблюдение на различни места.

Друга полезна функция е Planned Drives , която ни казва кога да отидем до нашата дестинация в определен час.

Тогава други забележителни функции включват интеграция със Spotify, предупреждения за скорост при прекалено бързо шофиране, препоръки за места за паркиране в близост до дестинацията и бензиностанции.

Местен бизнес и социални характеристики

Това е едно от предимствата на Waze, което далеч превъзхожда Google Maps, а именно неговите социални характеристики. Тъй като по-голямата част от данните на Waze са източници на врана , съвсем естествено е всеки потребител да се поздравява и да си сътрудничи.

Например, ако видим други Wazers на картата около нас, тогава можем да им изпратим текстово съобщение или чат.

Можем също да добавяме приятели, да споделяме местоположения и очакван час на пристигане, когато се отправяме към същата дестинация.

Освен това списъкът с приятели може да бъде импортиран и чрез Facebook или други контакти. Можем да използваме и „Невидим режим“, за да се показваме офлайн.

Най-голямата разлика между Google Maps и Waze е, че Google Maps няма никакви социални функции. Не може да се разговаря, няма приятели, няма табла и т.н.

Google обаче има и функция, която Waze няма, което е доста пълна информация за местния бизнес.

Резултатите от търсенето в Google Maps за местния бизнес са по-точни и изчерпателни, ще получим пълна информация като оценки, отзиви, часове на работа, информация за контакт, снимки, как да резервирате маси и места и много други.

Това е разликата между Waze и Google Maps. И така, кое е най-доброто, Waze или Google Maps? Кои функции смятате за важни и кои са ненужни? Хайде, дайте своя отговор в коментарите по-долу.