exynos срещу snapdragon срещу mediatek, кой е най-добрият?

Exynos, Snapdragon и MediaTek, тези три процесора са най-често срещаните в смартфоните с Android днес. Те се конкурират помежду си, като създават много видове усъвършенствани процесори. И така, кой е най-добрият?

Процесорът на смартфон е като мозъка при хората, всички получени резултати са резултат от процеса от процесора. Следователно на използвания процесор трябва да се гарантира производителност и качество. Това със сигурност прави конкурентната арена между фабриките за преработка, за да бъде най-добрата, като пуска продукти, които продължават да се развиват. Сред тях има три процесора от различни производители, които доминират на пазара. Те се състезават кой да бъде най-превъзходният.

Exynos, Snapdragon и MediaTek, тези три процесора са най-често срещаните в смартфоните с Android днес. Те се конкурират помежду си, като създават много видове усъвършенствани процесори. И така, кой е най-добрият? Ето сравнение на процесорите Exynos срещу Snapdragon срещу Mediatek Android.

  • Samsung Galaxy S7: Версията на Exynos VS Snapdragon, коя е по-бърза?
  • Ето 4 смартфона с процесори Snapdragon 820 (най-сложните в момента)
  • MediaTek подготвя 10 основни процесора за мобилни устройства

Exynos срещу Snapdragon срещу MediaTek, кое е най-доброто?

Exynos

Процесори от местния производител K-Pop, които също са на върха на пазара за смартфони, базиран на Android, а именно Samsung. В Exynos процесор е може би процесора на богатите, тъй като повечето от тези, които го използват са водещи смартфони с огромни суми, като от самата Samsung, на Galaxy S7 и забележка 7, а след това има и други доставчици , които го използват като Meizu флагман .

Както се казва, има пари за стоки , този скъпо струващ чипсет практически няма слабости. Неговата производителност е в състояние да осигури приятно изживяване на смартфона, многозадачността и игрите също са незначителни със забавяне на думите . Но все пак това може да се ползва само от компетентни потребители .

Snapdragon

Този чипсет, който е най-трудният съперник на Exynos, се използва широко и от днешните смартфони. Играейки на всички нива, долно, средно и горно, този процесор Snapdragon се продава добре, използван от много производители на смартфони. По-ниските цени и ожесточеното представяне, дори наравно с Exynos, продават точки, които продавачите да му предлагат. Те също често раждат най-новата технология на процесор, която все още не съществува.

Snapdragon има три вида процесори, има версия 400 за начално ниво , 600 в средния клас и накрая 800 във флагманската линия . Този производител на процесор Qualcomm е най-добрият по отношение на производителност и ефективност. Устойчивостта на консумация на батерията и високата графична обработка също са предимства на Snapdragon.

MediaTek

Опитвайки се да проникне в състезанието Snapdragon срещу Exynos, MediaTek направи изненада, когато преди време пусна чипсетите Helio X20, X25 и X30, които ще излязат през следващата година, може би луди , тъй като имат 10 ядра , първите в света. Въпреки че беше бавен, защото винаги играеше отдолу, MediaTek най-накрая показа зъбите си, когато започна да пуска процесори от серията P и X.

Сега MediaTek е напълно сравним със Snapdragon и Exynos. Всъщност не е в състояние да се конкурира с тези двама съперници, въпреки че MediaTek твърди, че са по-добри. Да, тъй като MediaTek не е успял да увеличи максимално производителността на своя чипсет, въпреки че серията X е незначителна. С проявената сериозност и оптимизъм обаче не е невъзможно през следващата година MediaTek да се превърне в най-превъзходния процесор и да стане силен конкурент срещу Exynos.

О, да, има предимство от MediaTek, което други производители не са успели да следят, а именно ниската цена, въпреки че е серия X. Просто погледнете Xiaomi Redmi Pro, който носи Helio X25, с зестра от 3 до 4 милиона вече можем да почувстваме водещото представяне .

Заключение

Сравняването между процесорите вероятно няма да намери изход и не може да определи най-доброто, въпреки че всеки производител твърди, че са най-добрите и разбира се фенбоите . Тъй като всеки процесор има своите предимства и недостатъци .

Чрез прегледа по-горе може би това, което можем да заключим от сравнението на процесора на Android, е ценовият диапазон и нуждите на всеки потребител . Ако сте твърд потребител , можете да сортирате между Exynos и Snapdragon, но ако нямате много бюджет, но все пак искате да изпитате тежка производителност, можете да изберете MediaTek P или X серия.