13 софтуер трябва да бъде инсталиран на нов лаптоп

Ако сте закупили нов лаптоп, трябва да направите няколко неща. Включително инсталиране на някакъв софтуер, който е задължителен на следващия лаптоп.

Кой не харесва скорошния? Новите обикновено са по-свежи и забавни. Например нова приятелка, нов смартфон и нов лаптоп. Честит нали?

Говорейки за нови лаптопи, знаете ли, че на новия лаптоп всичко е празно? Без поддържащ софтуер . За да не се объркате, когато използвате нов лаптоп за работа, опитайте се да видите софтуера, който трябва да бъде инсталиран на новия ви лаптоп!

  • Изтеглете този софтуер, преди да преинсталирате компютъра
  • Софтуер, който трябва да инсталирате след преинсталиране на Windows
  • Как да се обаждате и получавате телефони с Android на компютър / лаптоп

Софтуер, необходим за инсталиране на нов лаптоп

В допълнение към операционната система трябва да има и допълнителен софтуер, който е съвместим с операционната система на вашия лаптоп. Със следния софтуер вашият лаптоп е гарантирано още по-хладен и по-полезен!

1. Пакет с драйвери

Преди да инсталирате нещо друго, първо трябва да инсталирате Drive Pack . Този софтуер съдържа драйвери за всеки хардуер , който използвате на вашия лаптоп, като VGA, дънна платка , монитор, дори клавиатура и мишка, които са оборудвани със специални настройки. След като всичко върви гладко, започнете да инсталирате друг софтуер, който трябва да е на лаптопа.

Драйвери за приложения и смартфони ИЗТЕГЛЯНЕ. Артур Кузяков

2. Офис

Не, това не е офис, което означава офис. Но Office има предвид тук е софтуерен пакет за обработка на различни офис документи, като Microsoft Office за Windows и Libre Office за Ubuntu. На практика Office е полезен не само за служебни въпроси, но и за задачи в кампуса и други въпроси с цифрови документи. Задължително!

Офис приложения и бизнес инструменти Microsoft Corporation ИЗТЕГЛЯНЕ Офис приложения и бизнес инструменти ИЗТЕГЛЯНЕ LibreOffice.org

3. Антивирус

Не искате новият ви лаптоп да се срива заради вирус при изтегляне на пиратски безплатен софтуер? За тези от вас, които обичат да сърфират и инсталират безплатен софтуер, наистина е задължително да използвате антивирус на лаптоп.

По подразбиране Microsoft е предоставил Windows Defender като антивирус по подразбиране. Но би било чудесно, ако използвате платена версия на антивируса, която предоставя много допълнителни функции за защита, като AVG , Avast , Avira или BitDefender .

AVG Technologies Antivirus & Security Apps ИЗТЕГЛЯНЕ Antivirus & Security Apps Avast Software ИЗТЕГЛЯНЕ Avira GmbH Antivirus & Security Apps ИЗТЕГЛЯНЕ

4. WinRAR

За тези от вас, които обичат да изпращат имейли или наистина обичат да съхраняват много документи, трябва да го компресирате, така че данните да бъдат по-добре управлявани и леки.

За да създавате или отваряте компресирани документи, имате нужда от WinRAR . Този софтуер може да се използва за лесно отваряне на ZIP или RAR папки. Хубавото е, че този софтуер е безплатен и лек!

Компресия и архивиране на приложения ИЗТЕГЛЯНЕ на RARLab

5. Adobe Photoshop

Кой не познава Adobe Photoshop ? За тези от вас, които обичат визуалната графика, трябва да инсталирате Adobe Photoshop . Благодарение на този софтуер за редактиране на снимки можем лесно да намерим страхотни и невероятни снимки в интернет. Въпреки че не рядко има редакции на снимки в Photoshop, които не успяват.

Adobe Systems Inc. Приложения за снимки и изображения ИЗТЕГЛЕТЕ

6. VLC Media Player

По подразбиране всяка операционна система се предлага с вграден медиен плейър , включително Windows. Но ако искате да изпитате по-пълно и вълнуващо мултимедийно съдържание, тогава можете да използвате VLC Media Player . Не само гледане на видео, но и слушане на музика.

Приложения Видео и аудио ИЗТЕГЛЕТЕ VideoLAN.org

7. CCleaner

За да поддържате оптималната производителност на вашия лаптоп, трябва да инсталирате CCleaner . Този софтуер функционира за изтриване на бисквитки , история и нежелани файлове и разхвърлян регистър, докато използвате лаптопа си. Чрез редовно дефрагментиране на твърдия ви диск с помощта на CCleaner, вашият лаптоп ще остане бърз и ще стартира бързо.

Приложения за почистване и настройка Piriform ИЗТЕГЛЯНЕ

8. Браузър

Вместо да използвате браузъра по подразбиране на Windows, трябва да инсталирате друг браузър, като Google Chrome , Opera или Mozilla Firefox . Освен че са леки и бързи, и двата браузъра се поддържат от голяма общност на разработчици на добавки, за да направят вашето сърфиране още по-приятно.

Google Inc. Браузърни приложения ИЗТЕГЛЕТЕ Mozilla Organization Browser Apps ИЗТЕГЛЕТЕ Opera Software ИЗТЕГЛЕТЕ Browser Apps

Това е 13 софтуер, който трябва да е на нов лаптоп. В бъдеще не е невъзможно да имате нужда от друг софтуер според вашите дейности. Но това, което е сигурно е, че всички горепосочени програми ще използват максимално вашия лаптоп.

Хайде, побързайте и инсталирайте!