4 вида най-добрите стъклени екрани за мобилни телефони, най-силното стъкло от горила?

Един от важните компоненти на мобилния телефон е екранът. Екранът обаче е много чувствителен към удари и драскотини. Следователно са необходими различни видове здраво стъкло. Какви са типовете? Вижте тази статия!

Екранът на мобилния телефон, който използвате в момента, не е достатъчно силен и е лесен за разбиване? Тогава какъв тип екран е най-подходящ за вас?

Понастоящем смартфоните се конкурират помежду си, за да бъдат най-добрите, както по отношение на качеството, така и на най-достъпните цени. Е, един от компонентите, на който трябва да обърнете внимание, е технологията за стъклен екран.

На екрана на мобилния телефон можете да намерите различни видове стъкло, всеки от които има своите предимства. Какви са типовете екрани?

Хайде, вижте изцяло по-долу!

Най-добрият тип стъклен екран на HP, това е най-мощният!

Смартфоните са едни от най-често пренасяните приспособления поради тяхната много важна функция. Освен да общувате, можете да правите и снимки, като използвате само мобилния си телефон.

Това също доведе до много случаи на падане или удряне на мобилни телефони, което доведе до увреждане на части от тялото. Особено ако въздействието върху екрана е направено от стъкло.

Следователно, ролята на стъклената технология или подходящият протектор е необходима, за да се предпази от проблема с сблъсъци или драскотини на тъпи предмети. В момента по-голямата част от стъклото, използвано в смартфоните, е специално стъкло.

Тази стъклена технология е в състояние да осигури устойчивост срещу надраскване до определен удар. Видовете също са много разнообразни и разработени от различни компании.

Кои са видовете стъкла и кои са най-безопасните? Вижте още по-долу:

1. Стъкло от горила

Първо е Gorilla Glass , разработено от Corning. Този тип стъкло използва технология за химическо укрепване, за която се смята, че произвежда тънко и устойчиво на удари стъкло.

Това производство на стъкло използва процес на йонообмен, който укрепва стъклото, след което се подгрява с комбинация от сол, докато достигне температура от 400 градуса по Целзий.

В момента Gorilla Glass е в шестото поколение, което стартира през 2018 г. Технологията в Gorilla Glass 6 е в състояние да издържи 15 падания с височина един метър.

Това стъкло също е проектирано да оптимизира яснотата на екрана и е чувствително на допир. Не забравяйте и с поддръжка за безжично зареждане на батерията .

Стъклената технология на Gorilla Glass се използва от доминиращите съвременни смартфони като Samsung Galaxy S10, Huawei P30 и други.

2. Стъкло Dragontrail

Следва Dragontrail Glass, разработен и произведен от Asahi Glass Co. Това стъкло е произведено по алкално-алумосиликатна технология .

Подобно на стъклото Gorilla Glass, това стъкло е тънко и устойчиво на определени въздействия. Dragontrail Glass има редица варианти на стъкло, включително Dragontrail, Dragontrail X и Dragontrail Pro.

За да разберете колко здрава е тази чаша, ApkVenue предоставя изчисление чрез теста за твърдост на Vickers .

Dragontrail Glass е от порядъка на 595 до 673 от всички твърди предмети на земята. Въпреки че се използва доста добре за мобилни телефони, за съжаление тази технология се използва много рядко.

Можете да видите приложението на стъклото на Google Pixel 3a и Pixel 3a XL.

3. Закалено стъкло

Кой не е запознат с името Закалено стъкло ?

Джака е сигурен, че го чуваш често, банда. Особено при закупуване на устройство, устойчиво на надраскване. Тази стъклена технология се използва и като стъклен екран за HP.

Закаленото стъкло има по-добра якост от обикновеното стъкло. Въпреки това този вид стъкло е по-крехък от другите технологии за стъкло в списъка.

Закаленото стъкло е по-известно като допълнителна защита за HP, което е доста добро и има относително достъпна цена.

Използването на този допълнителен вид защита обаче рискува да намали чувствителността на допир на екрана. Особено използвайте за мобилни телефони, които имат сензор за пръстови отпечатъци на екрана.

4. Сапфир

И накрая , сапфир или сапфирено стъкло се използва в различни първокласни устройства. Този тип стъкла са много скъпи, но имат изключителна устойчивост на удар и надраскване.

Екранът от сапфир е направен с помощта на комбинация от корунд, който се стопява с редица сапфири, след което се загрява до температура от 2200 градуса по Целзий.

В резултат на това това стъкло ще бъде много ясно и здраво с драскотини. Всъщност този тип стъкло е един от най-трудните предмети в света освен диамантите и мусанита .

Можете да тествате трайността на това стъкло чрез Apple Watch или HP HTC U Ultra.

Кой е най-силният стъклен екран на HP?

Чрез четирите вида стъкло, използвани в мобилните телефони, тогава можете да разберете кое стъкло е най-силно и кое е най-устойчивото?

Сапфирът със сигурност е най-силният тип и е устойчив на драскотини. Въпреки това, цената, предложена за използване на тази чаша, е много скъпа.

Междувременно Gorilla Glass и Dragontrail Glass се състезават помежду си, за да създадат най-добрия стъклен екран . И двете имат добра издръжливост и относително достъпни цени.

Стъклената технология ще продължи да се развива и ще става по-усъвършенствана. Всъщност сега има проблем, че ще има екран на мобилен телефон, който може да се „излекува“ или да се върне към нормалното, след като бъде ударен от драскотина.

Цитирано от The Guardian, това стъкло е направено от полиетер-тиокарбамиди, разработени от професор Такузо Аида от Токийския университет.

За съжаление, тази чаша все още е в процес на разработка и не е пусната в продажба. Интересно нали!

Това е типът на най-добрия и най-мощен стъклен екран на HP от удара. На каква чаша имаш най-голямо доверие, банда?

Напишете вашето мнение в колоната за коментари, да. Ще се видим в следващата статия!

Прочетете също статии за екрани на HP или други интересни статии от Даниел Кахяди