8 настройки, които трябва да бъдат променени на вашия Android

Твърдите, че сте истински потребител на Android, но не разбирате някои от тези настройки? Ето 8 настройки, които ТРЯБВА да бъдат променени на вашия Android.

Смартфоните с Android все още са един от най-често използваните видове смартфони. Както всички знаем, че потребителите получават свободата да изследват различни приложения и функции, които могат да бъдат модифицирани. По същия начин с настройките.

Не признавайте, че сте истински потребител на Android, ако не сте усвоили тънкостите на джаджи, създадени от операционната система на Google. Тук ApkVenue преглежда осем настройки, които трябва да бъдат променени на вашия Android .

 • 15 съвета за Android, които всички потребители на Android трябва да знаят
 • 10 усъвършенствани смартфона с Android, които са най-чакани през 2018 г.
 • 15 мода за Android, най-използвани от потребители на Android

8 настройки, които ТРЯБВА да се променят на вашия Android

1. Скрийте частно или чувствително съдържание от заключения екран

Във версията на Android 5.0 Lollipop и по-нова, входящите известия вече могат да се показват директно дори когато екранът е заключен. Това означава, че всеки може да вижда вашите известия, включително тези, които са частни (например: WhatsApp интимно с приятеля ви).

Със сигурност не искате да изпитате нещо като горното, нали? Можете да настроите вашия Android да автоматично скрива известия, които са частни. Как:

 • Отворете менюто Настройки > Звук и известия .

 • Изберете Когато устройството е заключено > Изобщо не показвайте известия .

2. Изключете персонализирането на рекламите

Не е тайна, че Google знае важна информация за вас. Включете вашите навици и интереси, които им позволяват да определят препоръки за реклами вместо вас. С други думи, Google познава част от поверителността на вашия живот.

Можете да блокирате Google от това чрез вашия Android. Можете да направите това, като изключите персонализирането за реклами, а именно:

 • Отворете менюто Настройки > Реклами .

 • Активирайте отказ от персонализиране на реклами .

3. Направете автоматично заключване супер бързо

Паметта ви за Android предоставя функция за автоматично заключване на екрана, когато приключите с използването му. Уверете се обаче, че функцията за автоматично заключване е активирана възможно най-скоро, след като премахнете смартфона. За какво? Това, което е ясно, е да се предпазите от риска други хора да докоснат смартфона първо, преди той да се заключи.

Номерът е да изберете най -бързото автоматично заключване и да активирате незабавно заключване , а именно:

 • Отворете менюто Настройки > Защита > Автоматично заключване .

 • Изберете Незабавно, за да заключите малко след като смартфонът не се използва.

 • Все още на същата страница, активирайте бутона за захранване незабавно се заключва .

4. "Спи" фоновото приложение

Ако вашият Android е версия Marshmallow или по-нова, тогава сте били оборудвани с функцията Doze Mode, която има функция, подобна на „прецакване“ или изключване на приложения, работещи във фонов режим . Това със сигурност е полезно за спестяване на енергия на батерията, както и за интернет квота.

Как да активирам режим на дрямка:

 • Отворете менюто Настройки > Батерия .

 • Изберете иконата с три точки горе вдясно.

 • Изберете Дозировка и хибернация на приложението > Не оптимизирайте .

5. Изведете линиите на числата на клавиатурата (Gboard)

Често ли използвате числа в ежедневните си чатове или други дейности, които използват клавиатура? Би било по-добре, ако числовата колона винаги е била в готовност за псевдоним в горната част на клавиатурата, нали? Можете да го подредите по такъв начин.

Можете да направите това, като промените настройките на Gboard:

 • Отворете менюто Настройки > Език .

 • Изберете меню Gboard > Предпочитания .

 • Включете реда с числа .

6. Активирайте незабавни приложения

Тази една функция е специално дадена на най-новия Android Oreo. Сега обаче версията за Android на Lollipop и по-горе може да я използва. Незабавните приложения ви позволяват да изпробвате приложения, без да се налага първо да ги инсталирате.

Как да активирате незабавни приложения:

 • Отворете менюто Настройки > Google .

 • Активирайте незабавни приложения > Да, аз съм .

7. Преместете адресната лента в Chrome в долната позиция

За тези от вас, които имат супер голям екран на смартфон, известен още като широк, понякога ще изпитвате затруднения при сърфиране с Chrome. Когато въвеждате уеб адрес, пръстът ви е принуден да достигне колоната на адресната лента , разположена в горната част на екрана.

Всъщност можете да преместите адресната лента надолу, за да улесните достигането. Как:

 • Можете да прочетете следната статия на JalanTikus.

8. Бъдете разработчик на вашия Android

Бъдете по-високо ниво от обикновените потребители на Android, като станете разработчик за вашето собствено устройство с Android. Можете да го активирате първо, като натиснете менюто за програмисти в менюто Настройки 7 (седем) пъти подред.

След активирането на този режим има много функции и настройки, които можете да промените като истински разработчик. Настройките, които можете да промените, включват промяна на вашето GPS местоположение или активиране на USB отстраняване на грешки.

Това са осемте настройки, които трябва да бъдат променени на вашето устройство с Android или притурка . Всички горепосочени настройки всъщност имат функции и употреби, които улесняват използването на ежедневието ви. Според вас коя от осемте настройки по-горе отговаря най-добре на вашите нужди? Кажете мнението си в графата за коментари.

Прочетете също статии за смартфони или други интересни статии от Рейналди Манасе .