как да направите екранна снимка на компютъра само за 1 секунда

Как да направите бърза екранна снимка на компютър, това отнема само 1 секунда.

Повечето компютърни потребители вероятно вече знаят как да правят екранни снимки . Възможно е обаче, ако все още има такива, които не могат да правят снимки на екрана или все още използват стария объркан метод.

Сега ApkVenue иска да попита, опитайте как правите екранни снимки на компютър ? Натискате ли клавиша Print Screen (често съкратен като PrtSc или PrtScn на клавиатурата) и го копирате ли в клипборда ? За да запазите екранната снимка обаче , трябва да отворите приложението Paint, след което да го поставите, за да можете да изрежете или редактирате екранната снимка . След това можете да го запазите като изображение. Наистина сложно, нали?

 • Как да направите скрийншот на уебсайт с пълна страница
 • Лесни начини за запазване на дълги екранни снимки на Android
 • Screener, приложение, което прави резултатите от екрана ви невероятни!

3 начина да направите снимка на екрана в Windows само за 1 секунда

Оказва се, че има по-лесен и бърз начин за правене на екранни снимки на компютър / лаптоп, базиран на Windows. Затова тук ще дам един прост трик, 3 начина за бързо правене на екранни снимки на компютър само за 1 секунда.

1. Използване на екрана за печат и комбинацията от клавиши на Windows

Знаете ли, като се започне с Windows 8 и Windows 10 , Microsoft представи нов начин за правене на екранни снимки на компютър. Номерът е просто да натиснете едновременно комбинацията от клавиши Print Screen и Windows. Много практично нали? Няма повече нужда да отваряте Paint и да го запазвате ръчно.

По подразбиране , можете да намерите на екрана на новия метод по-горе в местната папката C> Картина> Снимки . Проблемът е, че всички дисплеи на екрана на вашия компютър ще бъдат заснети в екранни снимки , включително лентата на задачите . Е, ако искате да запазите скрийншотове само в активния прозорец на приложението, трябва да използвате едновременно комбинацията от клавиши Print Screen и Alt .

За съжаление, когато Jaka се опита да използва комбинацията от клавиши Windows + Alt + PrtSc, нищо не се случи. Така че, когато използвате комбинацията от клавиши Print Screen и Alt , пак трябва да отворите Paint и да го запазите ръчно.

2. Използване на приложението OneDrive или Dropbox

Ако вашите нужди използват приложението OneDrive или Dropbox, с няколко докосвания в настройките на приложението, тогава можете да направите екранни снимки на вашия компютър много лесно. Дори автоматично ще се съхранява в облачно хранилище . Можете да направите това само чрез натискане на комбинацията от клавиши Print Screen + Alt и резултатите ще бъдат запазени автоматично. По подразбиране резултатите ще се съхраняват в локален C, а именно в папките OneDrive> Изображения> Снимки на екрана или Dropbox> Снимки на екрана. Ето как да го активирате.

Настройки за OneDrive

 • Щракнете върху бутона за скрита икона на дисплея в областта за уведомяване в лентата на задачите .
 • След това щракнете с десния бутон върху иконата на OneDrive .
 • Щракнете върху Настройки .
 • Отидете в раздела Автоматично запазване и поставете отметка в квадратчето „Снимки на екрана“ .

Настройки за Dropbox:

 • Щракнете върху бутона за скрита икона на дисплея в областта за уведомяване в лентата на задачите .
 • След това щракнете с десния бутон върху иконата Dropbox .
 • Щракнете върху Настройки .
 • Отворете раздела Предпочитания и импортиране, продължете да проверявате полето за опция „Снимка на екрана“.

3. Инструмент за изрязване

Още един начин за бърза екранна снимка на лаптоп е да се използва стандартното приложение за Windows, Snipping Tool . Това е най-добрият начин, ако искате да запазите екранни снимки само в определени части. Методът е много лесен, на екрана, който запазвате. Щракнете върху логото на Windows в лентата на задачите , просто напишете Snipping Tool и го отворете. След това щракнете върху „Ново“ и можете веднага да изрежете частта от изображението, която искате да запазите. Можете също да редактирате или да драскате, преди да го запазите. Има 4 опции за правене на екранни снимки , а именно Free-from Snip , Rectangular Snip , Windows Snip иЦял екран Snip .

Това са 3 начина за бързо скрийншот на лаптопи и компютри, дори само за 1 секунда. От трите метода по-горе, разбира се, не знаете всичко, нали? Ако имате по-практичен начин, моля, споделете го в колоната за коментари.