10 опасности, които дебнат, ако използвате пиратски прозорци

Циркулацията на пиратски Windows в Индонезия е гъста и дори трудна за преодоляване. Защото освен безплатен, пиратският Windows е и много лесен за получаване. Много магазини за софтуер също продават този нелегален Windows. Следното е там

Циркулацията на пиратски Windows в Индонезия е гъста и дори трудна за преодоляване. Защото освен безплатен, пиратският Windows е и много лесен за получаване. Много магазини за софтуер също продават този нелегален Windows. Не само офлайн , но и онлайн магазините затрудняват разпространението на пиратски Windows. Всъщност предлаганата цена е много далеч от първоначалната цена на Windows. Но знаете ли, че зад евтиността на пиратския Windows се крият много опасности? Следват опасностите и негативните ефекти, които ще изпитате при използване на пиратски Windows.

  • 3 важни причини, поради които трябва да изтеглите Windows 10
  • Как да избегнем загубата на важен софтуер в последната актуализация на Windows 10
  • 10 популярни хакерски приложения за разбиване на пароли и уебсайтове на Windows

Опасности от използването на пиратски Windows

1. Досадно съобщение се появява от Windows

Ако използвате пиратски Windows на компютър, ще получите съобщение или известие, което е доста досадно от Windows. Съобщението съдържа напомняне, така че да купите оригинален Windows. Така че обикновено съобщението се появява в рамките на определено време.

2. Компютърът не може да се използва

Използването на пиратски Windows може да рискува да направи компютъра ви неизползваем. Например, ако използвате Windows 7, ще се появи предупреждение под формата на воден знак и тапетът ще стане черен. Особено ако все още използвате Windows XP. Този Windows има процес на Genuine Advantage и води до блокиране на потребителя и неспособност да използва компютъра си.

3. Функции, които не работят оптимално

Използването на пиратски Windows също може да попречи на функциите да работят оптимално. В Windows има някои функции, които могат да се използват само в оригиналната версия. Например в Windows 8 има няколко заключени настройки, като промяна на фона на началния екран, а също така има функция за синхронизиране , която не може да се използва и много повече.

4. Липса на сигурност

Актуализацията на Windows всъщност е отговорна за направата на операционната система по-оптимална. Тази актуализация също е много важна за актуализиране на сигурността, за да се избегнат вируси, грешки и други. Въпреки това, пиратският Windows не може да се използва за актуализации, така че защитата на Windows да стане уязвима и уязвима.

5. Нарушаване на закона

Използването на нелегален софтуер, разбира се, е против закона. Във всяка държава това определено е забранено и е цел на правоприлагащите органи. Разбира се, нелегалните потребители на Windows могат да бъдат заловени от това и наказанието, разбира се, е затвор .

6. Няма гаранция за поверителност

Пиратски Windows може лесно да бъде закупен навсякъде. Също така никога не знаем кой всъщност е направил пиратското копие на Windows. Е, има и възможност Windows да е проникнал от злонамерен софтуер, който пречи на поверителността ни. Възможно е лошите хора да шпионират и да използват данните, които имаме на компютрите.

7. Може ли да повреди компютрите

Както беше казано по-горе, пиратският Windows е дело на безотговорните хора. На нас самите ни е трудно да разберем дали в пиратския Windows има определен злонамерен софтуер . Когато инсталираме, може да има злонамерени неща, които се разпространяват на компютъра и могат да го повредят.

8. Може да бъде обект на незаконни набези на устройства

Незаконният софтуер е в противоречие със закона. Властите също често прилагат закона в това отношение. Обикновено рейдове, насочени към незаконни потребители на софтуер , един от които е този пиратски Windows. Е, много е рисковано да бъдете хванати в това нападение и да влезете в затвора.

9. Хаотична производителност на компютъра

Незаконният Windows може да съдържа много опасни вируси и това може да навреди на компютъра, който използвате. Заразяването с вируси може да увреди определени неща, които са жизненоважни за компютъра и ако това се случи, работата на компютъра ще бъде силно нарушена и ще стане хаотична.

10. Хакерски опасности

Хакерите са една от заплахите в киберпространството. Сега, използвайки пиратски Windows, тази заплаха може да стане още по-голяма. Ако хакерите са компрометирани , това ще бъде много опасно за данните и цялата система на компютъра, който използвате. Следователно трябва да използвате оригинален Windows.