трябва да се пробва! ето 5 дистрибуции на Linux за начинаещи, които са лесни за научаване

От многото създадени дистрибуции на Linux това е препоръка за 5 дистрибуции на Linux за начинаещи и е много лесно за научаване от много хора.

Linux е най-добре познатото семейство операционни системи с отворен код до момента и е един от конкурентите на Windows освен Mac . Самият Linux е широко избран поради редица фактори, вариращи от неговия безплатен лиценз, тъй като е с отворен код до способността му, която се счита за по-мощна, когато става въпрос за хакерски проблеми.

Понастоящем всъщност има доста хора, които са започнали да преминават към Linux, въпреки че трябва да се признае, че това не е достатъчно, за да превърне Linux в операционна система номер едно .

Освен тези проблеми, операционната система Linux всъщност е много готина операционна система, която трябва да опитате.

Е, за тези от вас, които искат да изпробват операционната система Linux, този път ApkVenue обобщи някои от най-подходящите и лесни за използване дистрибуции или варианти на Linux, така че дори начинаещите да могат бързо да разберат използването му.

Кои са дистрибуциите на Linux, които означава ApkVenue? Следва прегледът.

  • Наистина ли Linux е по-бърз от Windows?
  • Стартирането на приложения за Android на Linux вече е по-лесно с Anbox, ето как
  • 5 от най-добрите дистрибуции на Linux с красив външен вид и лесен за използване

Linux Distro за начинаещи

1. Ubuntu

Снимка: askubuntu.com

Линукс дистрибуциите за начинаещи първо е Ubuntu. Ubuntu е една от най-известните и най-широко използваните дистрибуции на Linux до момента.

Лесният и бърз процес на инсталиране и съществуването на пробна услуга, която ви позволява да изпробвате тази дистрибуция преди реално инсталиране, са основните причини, поради които много хора използват една дистрибуция.

В допълнение, много голямата общност от любители и потребители на Ubuntu Linux (като ubuntuforums и askubuntu ) ще улесни начинаещите да намерят насоки, както и редица уроци при използването на дистрибуция, идентична на тази комбинация от оранжев и лилав цвят .

2. Мента

Снимка: linuxmint.com

Освен Ubuntu, сигурно сте чували името Linux Mint много . Самият този дистрибутор на Linux е една от другите добре познати дистрибуции освен Ubuntu.

Външният вид, който изглежда опростен, но страхотен, е придружен от поставянето на приложения в група, което улеснява достъпа на потребителите до тези приложения, което е причината тази дистрибуция да е толкова популярна като Ubuntu.

Освен това, когато се гледа от гледна точка на потребителите на Windows , Linux Mint има външен вид, който е почти подобен на Windows 7, така че тези, които току-що са се преместили от Windows 7, няма да отнемат много време да се адаптират.

3. Зорин ОС

Снимка: linux.wikia.com

Ако търсите дистрибуция на Linux, която наистина е подобна на Windows 7, можете да опитате тази дистрибуция на Zorin OS . Това дистрибуция на Linux за начинаещи е модифицирана версия на Ubuntu, която умишлено е проектирана да бъде максимално подобна на операционната система Windows 7 от бутона за стартиране до лентата на задачите.

Една от интересните функции на тази дистрибуция е приложението Zorin Look Changer, което позволява на потребителите да променят темата на тази операционна система към всеки вариант на Windows или Mac.

4. Елементарна ОС

Снимка: linux.com

Ако Zorin OS е направена подобна на операционната система Windows 7, Elementary OS е операционна система, която умишлено е направена подобна на операционната система Mac на Apple, така че със сигурност ще улесни настройването на бежанците от операционната система Mac. Подобно на Zorin OS, тази операционна система също е модификация на Ubuntu disto.

Когато за първи път използвате тази дистрибуция, със сигурност ще забележите, че Elementary OS е много подобен на Mac , защото има списък с приложения в средата на долната част на екрана, който ще направи по-лесно за потребителите да имат достъп до редица приложения бързо (подобно на съществуващата функция на списъка с приложения на Mac).

5. Fedora

Снимка: linux.softpedia.com

Fedora е дистрибуция на Linux, която е известна с външния си вид, който се счита от повечето потребители за много привлекателен и лекотата на достъп до различни приложения. Голяма общност (макар и не толкова голяма, колкото Ubuntu или Mint), много бърз процес на зареждане (по-малко от 20 секунди) и функции за сигурност на SELinux, които ще осигурят повече сигурност, са основните причини, поради които това разпространение е толкова популярно. За по-напредналите потребители Fedora е една от най-добрите дистрибуции на Linux, която може да се използва за виртуализация.

Това бяха 5 дистрибуции на Linux за начинаещи и лесни за учене , надяваме се полезни и късмет, опитвайки Linux. Аз самият препоръчвам да опитате Ubuntu Linux или Mint, но ако искате да опитате дистрибуция, която дава привлекателен външен вид, Fedora е най-добрата.

, не забравяйте да оставите следи в колоната за коментари и да споделите с приятелите си.