как да хакна парола за кражба на потребителски данни в интернет

Паролите са най-ценното съкровище за потребителите на интернет. Не се крадете от хакери. За да бъдем още по-сигурни, нека се запознаем с хакерските методи, които тези хакери обикновено използват!

Хакерите са една от заплахите, от които много интернет потребители се страхуват. Това е така, защото е известно, че хакерите могат да анализират, модифицират, проникват в компютри и мрежи чрез интернет. Ужасен, нали? Нашите данни могат да бъдат откраднати!

Въпреки че не всички хакери са лоши, има много хора, които използват способността си да крадат пароли и данни на други хора. Така че, нека се запознаем как хакерите на уебсайтове крадат пароли!

  • 5 начина, по които хакерите нарушават паролите на iPhone и как да ги преодолеят
  • Как да отворите RAR парола в 5 лесни стъпки
  • Лесни начини да направите Парола за смартфон свободна от хакване

Как да хакна уебсайт, за да открадне паролата ви

Ако други хора знаят паролата за вашия акаунт, историята ви е приключила. Как не, трябва да има много лични данни във вашия акаунт, нали? Затова направете силна парола.

За да сте по-бдителни, нека се запознаем с това как да хакнем пароли, които често се използват от следните хакери!

1. Атака на речника

Известно е, че този метод е бърз и може случайно да отключи всяка силна парола . Защо съвпадение? Тъй като този метод ще познае различни комбинации от пароли, които са създадени с помощта на "Речник на пароли", който е широко използван от хората. Ако вашата парола е твърде обща, сменете я веднага, за да се предпазите от този метод за хакване на парола.

2. Груба сила

Както подсказва името, потребителите на метода Brute Force ще принудят машината да въведе всички възможни комбинации от цифри, букви до специални символи. Повтаряйте отново, този метод определено ще включва и всички пароли в Dictionary Attack.

Но въпреки че звучи страшно, този начин за хакване на пароли също е доста обезпокоителен за хакерите. Причината е, че им отне много време, за да изпробват всички комбинации от герои. По-дългите пароли, например 16 знака в сложни комбинации, могат да отнемат много време на хакера.

ВИЖТЕ СТАТИИ

3. Фишинг

Фишингът е метод за кражба на пароли от хакери чрез разпространяване на „измами“ под формата на имейли или връзки от името на организации или органи за събиране на информация за имейли, пароли, потребителски идентификатори и друга лична информация. Бъдете внимателни, ако получите имейл или връзка, която е твърде добра, за да бъде истина ; например странна промоция или примамка.

ВИЖТЕ СТАТИИ

4. Маса на дъгата

Начинът, по който хакерите на уебсайтове крадат пароли от хакери, обикновено се използва за проникване в пароли, криптирани от хешове . Тази криптирана парола е трудна за разбиване, тъй като обикновеният текст е преобразуван в дълъг хеш .

За да го счупи, Rainbow Table използва хеш функция и функция за намаляване . Хеш функцията ще преобразува обикновения текст в хеш , докато тази функция за намаляване намалява обратното. Как да проникна тази парола е по-бързо от Brute Force или Dictionary Attack.

5. Зловреден софтуер или Keylogger

Не просто отваряйте връзки или инсталирайте приложения небрежно, защото те могат да съдържат зловреден софтуер, който е бил вмъкнат с кейлогър. Ако suhda е заразена, всеки потребителски идентификатор, имейл и парола, които въведете, ще бъдат записани и изпратени от троянския в него.

6. Паяк

За да откраднат определени фирмени или институционални пароли, хакерите обикновено създават списък с пароли, които са по-специфични за тези, свързани с целта. Така че няма повече загуба на време, използвайки метода Brute Force, който произволно въвежда пароли.

За да могат да отгатват конкретни пароли, хакерите обикновено използват Web Spider, за да посещават уебсайтове, да четат страници и да записват различна друга важна свързана информация. За информация Web Spiders са специални програми, използвани за индексиране на съдържание в Интернет, като тези, използвани от търсачките.

И така, има 6 начина за хакване на пароли за уебсайтове, които често се използват от хакерите в интернет. Като знаем как крадат данните и паролите ни, можем да бъдем по-мъдри, за да направим данните си още по-сигурни.