как да премахнете вирус на андроид смартфон без антивирус

Антивирусът може да бъде решение за премахване на вируси, но какво ще стане, ако вирусът е вграден в приложението Антивирус? Е, ApkVenue ще осигури начин за премахване на вируси на Android без антивирус.

Използването на Antivirus може да бъде решение за премахване на вируси. Но какво, ако вирусът е вграден в приложението Antivirus? Толкова ужасна дилема, нали?

Можете да решите дали трябва да инсталирате антивирусно приложение на Android или не. Но ако ви интересува наличието или отсъствието на вирус на вашия смартфон, можете да използвате начина за изтриване на вирус на Android, без да използвате Antivirus от ApkVenue.

  • Трябва да използвате антивирус на Android?
  • 10 най-добри антивирусни и антивирусни програми за Android 2015 г.
  • Признаци Вашият смартфон е засегнат от шпионски софтуер

Как да премахнете вируси на Android без антивирус

Извършването на фабрично нулиране винаги се нарича мощен начин да се отървете от вируси на вашия Android. Но рискувате да загубите всички данни и това, което е инсталирано на вашия Android. Така че, така че данните на вашия смартфон да са в безопасност, можете да опитате следните методи!

ВИЖТЕ СТАТИИ

1. Влезте в безопасен режим

Влизането в безопасен режим ще позволи на вашия Android да работи по-леко, защото работи само с основните приложения, които системата носи. Докато сте в безопасен режим, всички приложения, които инсталирате, временно ще бъдат загубени. Така че, докато сте в безопасен режим, можете безпроблемно да превключвате между системи за приложения, улеснявайки ви също така да проверявате или почиствате ненужни файлове, като кеш файлове и изтривате вируси в Android.

Как да влезете в безопасен режим за всяко устройство с Android е различно. Средната стойност обаче е да се използва комбинация от бутони за захранване и сила на звука по време на процеса на зареждане . Ако все още сте объркани, моля, потърсете с Google с ключовата дума „Безопасен режим (тип Android)“.

2. Проверете приложенията в безопасен режим

Докато сте в безопасен режим, моля, проверете инсталираните приложения. Номерът е да влезете в Настройки - Приложения , след което да изберете раздела Изтеглени . Системата ще премахне всички списъци с приложения на трети страни в безопасен режим, но тъй като вирусът е включен в системата, той ще се появи като приложение на трета страна, но може да изпълнява системни функции. Ако вашият Android е заразен с вирус, ще се появят чужди приложения, които никога не сте инсталирали на вашия Android.

3. Премахнете подозрителните чуждестранни приложения

Ако откриете подозрително приложение, щракнете върху него и изберете Деинсталиране. В един случай при премахване на вирус на Android може да откриете, че чуждестранното приложение не може да бъде деинсталирано, тъй като това приложение е предоставило администраторски достъп .

4. Премахнете достъпа на администратор на чуждестранни приложения

Когато попаднете на чуждестранно приложение, което предоставя на себе си администраторски достъп, вашата работа е да премахнете достъпа. За да направите това, излезте от Настройки на приложението, след което влезте в Настройки - Защита - Администратор на устройство . Премахнете подозрителния достъп на администратора на приложението. След това се върнете в настройките на приложението и проверете за подозрителни приложения, трябва да можете да ги изтриете сега.

5. Излезте от безопасен режим

След като процесът на премахване на подозрителни приложения приключи, просто трябва да излезете от безопасен режим. Можете да направите това, като направите процеса на рестартиране както обикновено.

Лесно ли е начинът за премахване на вируси на този Android? Дори и без Antivirus можете да се отървете от вируси, които забавят работата на Android. О, да, не забравяйте винаги да архивирате данни и приложения, които смятате за важни след проверката и премахването на вируса за всеки случай.