как да направите електронна книга лесно на компютър и android

Обичате да пишете романи или разкази и искате да ги публикувате в интернет? По-добре просто го направете Ebook, банда! Ако искате да знаете как да направите електронна книга, вижте тази статия

Въз основа на проучването на рейтинга за Световния индекс на културата за 2018 г. Индонезия е на 60-то място от 61 държави по грамотност и четене. Срамно е да се има предвид, че книгите са източник на знания.

Ако твърдите, че книгите са скъпи и тежки, може би не знаете името Ebook или E-book . Само с джаджи можем да четем всякакви книги, които имаме.

Освен търсене на знания, вие също можете да използвате електронни книги за споделяне на знания, нали знаете. Номерът е да създадете своя собствена електронна книга и да я предоставите на всички.

В тази статия ApkVenue ще ви разкаже как да направите електронна книга лесно и разбира се практично. За подробности продължете да виждате следната статия, банда!

Какво е електронна книга?

Преди да започнем да обсъждаме как да направим електронна книга, разбира се, първо трябва да разберете всичко за електронните книги. Електронните книги са книги в цифров формат, до които имате достъп чрез джаджи.

В тази модерна ера смартфоните и джаджите са неща, които хората винаги носят със себе си, където и да отидат. Вече нямаш нужда, де, носиш своите тежки книги за четене навсякъде със себе си.

Можете да получите електронна книга през интернет. Можете да го получите безплатно, има и електронна книга, която трябва да купите. Въпреки че плащате, цената на електронната книга няма да бъде толкова скъпа, колкото физическата цена.

Физическите книги, разбира се, са по-скъпи, защото има разходи за мастило, печат, корици, издателство и т.н., банди. Разбира се цената също е различна, моля.

Друго предимство на електронните книги е, че можете да съхранявате стотици до хиляди електронни книги във вашата джаджа за четене. Ако ви мързи да четете, опитайте да потърсите безплатна електронна книга в Интернет от време на време.

Как да направите електронна книга лесно на компютър

Освен книги с познания, електронните книги могат да бъдат и платформа за публикуване на вашата страст към писането. Може би някои от вас обичат да пишат разкази или романи.

Ако искате да знаете как да направите електронна книга безплатно и лесно, можете да следвате инструкциите на ApkVenue, банда. ApkVenue ще ви научи и как да направите електронна книга на Android, а също и на компютър. Вижте го !

Стъпка 1: Напишете съдържание

 • Преди да започнете да създавате електронна книга, първото нещо, което трябва да направите, разбира се, е да напишете съдържание. Преди да направите електронна книга, ApkVenue ви препоръчва първо да напишете в приложението за бележки.

 • За да го улесните, първо трябва да намерите идеи за книгата, която пишете. Идеите могат да дойдат по всяко време, включително когато гледате филм, знаете ли.

 • По същество винаги предоставяйте бележки, където и да се намирате. Причината е, че идеите могат да идват и си отиват, банда. С бележки можете да запишете своите блестящи идеи навсякъде.

 • Можете да използвате приложението Microsoft Word, за да напишете вашите идеи и контури. Причината е, че можете да получите достъп до файлове на Word чрез компютър или смартфон.

 • След като потърсите идеи, можете да започнете да създавате контур. Например, глава 1 ще обсъди какво и т.н. Наистина можете да използвате други източници като справки, стига да не забравите да ги запишете в библиографията, да.

Стъпка 2: Проектиране на оформление

 • След като завършите компилирането на съдържанието на вашата електронна книга, следващата стъпка е да проектирате оформление. Въпреки че съдържанието е добро, ако не е лесно да се види, вашата електронна книга няма да се продава, банда.

 • ApkVenue няма да ви научи как да проектирате оформления, но можете да използвате следния софтуер за проектиране, който ApkVenue препоръчва:

1. Adobe InDesign

Adobe InDesign е софтуер, който е посветен на създаването на оформления. Този софтуер се използва от професионални дизайнери поради своите възможности и сложност.

Използването на софтуер, специално създаден за създаване на оформления, разбира се ще направи работата ви по-практична. За съжаление, този софтуер е доста скъп, банда.

2. Adobe Illustrator

Софтуерът за създаване на следващото оформление е Adobe Illustrator . Този софтуер всъщност често се използва за графичен дизайн, но все пак можете да използвате Illustrator за създаване на оформления на Ebook.

Въпреки че не е толкова практично, колкото използването на Adobe InDesign, Adobe Illustrator все пак може да прави оформления добре, наистина. Всъщност можеш да излееш повече креативността си, банда.

3. Google Презентации

Ако смятате, че двата софтуера по-горе са скъпи и сложни, тогава можете да опитате да използвате Google Slides, банда. Не е необходимо да инсталирате никаква програма и се нуждаете само от интернет.

Ето стъпките, които трябва да следвате:

 • Отворете функцията Google Slides от Google Docs . Първо трябва да влезете с вашия акаунт в Google.

 • На главната начална страница щракнете върху Празно, за да създадете нов документ.

 • Щракнете върху Файл , след това върху Настройка на страницата . В изскачащото меню можете да промените размера на страницата, която ще създадете. Можете да го подредите както искате.
 • След като промените размера на страницата, изтрийте всички полета на новата страница, докато страницата не бъде празна.

 • В Кутията с инструменти в горната част на страницата кликнете върху бутона Текстово поле, за да създадете своя собствена област за писане.

 • Можете да добавите малко текстово поле в долната част, за да предоставите номера на страниците.
 • След като оформлението приключи, щракнете с десния бутон върху визуализацията на страницата вляво, след което изберете опцията Duplicate Slide .
 • Готово, де! Това е лесно? Сега просто трябва да поставите желания текст в оформлението.

Стъпка 3 - Запазване на електронната книга

 • След като приключите с проектирането на оформлението и записването на съдържанието на електронната си книга в това оформление, сега просто трябва да го запазите в PDF формат.

 • За Google Slides всичко, което трябва да направите, е да щракнете върху Файл , след което да изберете менюто Изтегляне като . В опциите, които се показват, изберете PDF документ (.pdf) .

 • Вашата електронна книга вече е завършена и се съхранява на вашия компютър. Как, банда, не е трудно, нали?

Как лесно да направите електронни книги на телефони с Android

Ако случайно не сте пред компютър, можете да направите електронна книга само с вашия Android смартфон.

Въпреки че е много по-практичен, за съжаление дисплеят ви на Ebook няма да е толкова добър, колкото на компютър, чието оформление проектирате сами. За да направите как да направите електронна книга на Android, трябва само приложението WPS Office , банда.

Офис приложения и бизнес инструменти Kingsoft Office Software Corporation Limited ИЗТЕГЛЯНЕ
 • Стъпка 1: На първо място, първо трябва да запазите писаното във формат на документ на Microsoft Word. Не е нужно да преподавате Jaka, нали, как да направите електронна книга с Microsoft Word?

 • Стъпка 2: Отворете инсталираното приложение WPS Office, след което щракнете върху менюто Отвори, за да отворите документа си.

 • Стъпка 3: След като документът ви е отворен, щракнете върху бутона Споделяне в долната част на екрана.

 • Стъпка 4: В менюто, което се показва, щракнете върху Споделяне като PDF . Можете да изберете да запазите написаното такова, каквото е, да го направите в изображение, така че другите хора да не го копират небрежно, или можете също да добавите воден знак.

 • Стъпка 5: Щракнете върху Експортиране в PDF, когато приключите с избора. Готово, де!

Това е статията на Jaka за това как да направите електронна книга практически и лесно на компютър или на телефон с Android Дано тази статия е полезна за вас, банда!

Ще се видим отново в друга интересна статия от ApkVenue. Не забравяйте да оставите следа от коментари в предоставената колона.

Прочетете също статии за съвети или други интересни статии от Prameswara Padmanaba