Това е разликата между виртуални съраунд и реални съраунд слушалки

Една от отличните характеристики, които съществуват в слушалките днес, а именно съраунд. Но днес на пазара има два вида съраунд звук, а именно виртуален съраунд и реален съраунд. И така, тук са разликите между виртуални съраунд и реални съраунд слушалки!

За да постигнем най-доброто качество на звука, разбира се, трябва да носим и най-висококачествените слушалки. За избор на марки можете да харесате Senheiser, Bose, Razer и много други. Настройте го според вашите нужди.

Една от отличните характеристики, които съществуват в слушалките днес, а именно съраунд. Но днес на пазара има два вида съраунд звук, а именно виртуален съраунд и реален съраунд. И така, тук са разликите между виртуални съраунд и реални съраунд слушалки!

  • Не просто го включвайте, това е типът 3,5 мм аудио жак, който трябва да знаете!
  • Кабелни слушалки срещу безжични слушалки, кое е по-добро за вас?
  • Искате да купите слушалки за игри? Прочетете първо тези 5 съвета, за да не съжалявате

Разлика между виртуални съраунд и реални съраунд слушалки

Източник на снимка: Изображение: HowToGeek

За да знаете разликата между виртуални съраунд слушалки и реални съраунд слушалки, разбира се, първо трябва да знаете какво е съраунд. Ето обяснението.

Разбиране на съраунд

Източник на снимката: Изображение: SoundEncore

Е техника за обогатяване на качеството на звука, чрез добавяне на високоговорители, които обграждат слушателя. С околните високоговорители той ще направи звука по-реален, дори ако съществува в света на звука.

Функции за виртуален съраунд и реален съраунд

Източник на снимка: Изображение: HowToGeek

В слушалките с функция за виртуален съраунд това всъщност са нормални стерео слушалки . Тук се има предвид стерео, има само два високоговорителя, а именно десен и ляв. След това с помощта на софтуер се симулира така, сякаш има много високоговорители. Правите това, като регулирате звуковия модел надясно и наляво по такъв начин.

Източник на снимка: Изображение: HowToGeek Източник на снимка: Изображение: HowToGeek

В слушалките с реални съраунд функции има четири високоговорителя и един субуфер за 5.1 съраунд. За 7.1 съраунд, разбира се, броят на високоговорителите ще бъде много повече. Въпросът е, че в хардуера той наистина следва съраунд стандарта , какъвто трябва да бъде.

Заключение

Източник на снимката: Изображение: Rapallo AV

На въпроса кое е по-добро между виртуалния съраунд и реалния съраунд, разбира се, реалният съраунд е много по - добър . Причината е, че във виртуалния съраунд високоговорителите не могат да се фокусират върху издаването на звук. Два говорители, но трябва да действат като множество говорители.

Например на субуфер или бас, когато звукът е нисък и не се движи. Обикновено виртуалният съраунд няма да може да симулира. Причината е, че субуферът или басът ще се изключат, когато издават тих звук.

Това не е така при истинския съраунд. Въпреки че звукът е нисък, пак ще можете да усетите вибрации. Причината е, че в реално съраунд събуферът или басът все още могат да бъдат ожесточени, въпреки че останалите високоговорители са бавни.

Така че това е разликата между виртуални съраунд и реални съраунд слушалки. Разбира се, ако погледнете само цената, двете са различни. Има цена обаче. И така, какво мислите? Споделете с Джака, благодаря.

Не забравяйте да прочетете статии, свързани със слушалки или други интересни статии от Putra Andalas .

Банер: ShutterStock