не просто място за съхранение! Ето 4 реални функции на Google Drive

Е, този път ApkVenue ще обсъди 4-те функции на Google Drive. Искате ли да знаете нещо? Вижте следния преглед на ApkVenue, да тръгваме!

Знаете Google Drive, нали? Това приложение, направено от Google, има основната функция за безплатно съхранение в интернет. Но много приятели са изумени, защо има Google Drive на всеки смартфон ?

Всъщност Google предостави приложението Google Drive на вашия смартфон. Но ако наистина не се нуждаете от него , можете просто да деинсталирате приложението. Не малко потребители на смартфони деинсталират приложението Google Drive. Всъщност има много функции на Google Drive . Е, този път ApkVenue ще обсъди 4-те функции на Google Drive . Искате ли да знаете нещо? Вижте следния преглед на ApkVenue, да тръгваме!

  • Стария твърд диск! Ето 8 причини да използвате Google Drive
  • Лесни начини за преместване на iPhone данни в Google Drive
  • История на Центъра за данни, от дискета до Google Drive

Не просто съхранение! Ето 4 реални функции на Google Drive

1. Съхраняване на важни лични документи

По принцип Google Drive е безплатно приложение за съхранение на файлове, което можете да споделяте или само вие можете да управлявате. И така, това приложение на Google Drive е идеално за съхраняване на вашите важни файлове , например сканиране на дипломи, семейни карти и други.

Със сигурност много от вас се чудят защо тези лични файлове трябва да се съхраняват в Google Drive? Защото никога няма да разберете какво се е случило в реалния свят. Понякога се случват непредвидени бедствия, например пожари в къщи , наводнения и други, които могат да заличат вашите важни документи. Следователно е умно да запазите копие на вашите важни файлове в Google Drive .

2. Споделяйте големи файлове

Често трябва да споделяте файлове във вашите приложения в социалните медии, но в тези приложения има ограничение на размера при изпращане на файлове. Така че, тази роля е идеална за Google Drive.

Трябва само да качите файла в Google Drive, когато приключите, да го споделите чрез връзката, предоставена от Google Drive. Ако някой от вашите приятели се нуждае от файла, трябва само да сподели връзката. Просто, нали?

3. Хостинг на уебсайтове

Ако сте уеб разработчик, знаете какво е хостинг . И така, накратко, хостингът е контейнер за съхранение на файлове като HTML, CSS и други . Така че ще имате безплатен хостинг от google drive.

4. За архивиране на файлове

Google Drive може да се използва и като място за архивиране на файлове. Например имате големи файлове (например сватбени снимки) и има много от тях. Очевидно ще си помислите да го съхраните на CD или флаш .

Но компактдисковете и флаш устройствата имат слабости, а именно компактдисковете са податливи на прах, а флаш устройствата - на вирусно замърсяване . Така че, би било хубаво, ако имате и копие на файловете със снимки в Google Drive.

И така, това са 4-те функции на Google Drive , които трябва да знаете. От функцията на Google Drive, която ApkVenue спомена по-горе, опитвали ли сте нещо?