10 начина за игра на акции за начинаещи, така че да можете да спечелите много!

Вижте съвети как да играете на акции за начинаещи, така че инвестицията ви да не пропадне. Уверете се, че разбирате запасите, преди да започнете!

Понастоящем инвестициите са нещо обичайно за различните групи, включително младите хора. Не е изненадващо, че мнозина търсят начини да играят акции за начинаещи.

Това е така, защото акциите са една от дългосрочните инвестиции, които генерират огромни печалби. Разбира се, има много неща, на които начинаещите трябва да обърнат внимание, преди да скочат в света на запасите.

Много от начинаещите в инвестирането на акции бързат да получат големи печалби, докато не са внимателни, въпреки че са налели много пари.

Е, провалът, причинен от подобни неща, е това, което кара някои хора да се обезкуражат да играят акции.

Ако искате да започнете да инвестирате в акции, но все още сте плахи, прочетете как да играете акции за начинаещи, които ApkVenue ще предаде по-долу, за да бъдете смели и все пак бъдете внимателни, да!

Как се играят акции за начинаещи

Инвестирането стана по-лесно, защото можем да правим транзакции, докато си почиваме у дома.

От онлайн инвестиции в злато до онлайн акции, всичко е възможно дори със стотици или дори десетки хиляди рупии в капитала. Наистина интересно, нали?

Но всъщност как се научаваш да играеш акции за начинаещи, за да печелиш, а не да имаш късмет? Слушай, обяснението на Джака!

1. Научете и разберете правилно инвестирането на акции

Много начинаещи забравят, че акциите наистина могат да генерират огромни печалби, но рискът е не по-малък, ако пренебрегнем основите на инвестирането на акции.

Всъщност играта на акции изисква стратегия, търпение и задълбочени познания, за да се получат фантастични печалби. Не оставяйте първата точка от това как да играете акции за начинаещи, които игнорирате.

Така че, не бъдете мързеливи да търсите знания от надеждни източници . Можете също така да се потопите в света на акциите, като използвате онлайн приложения за акции, за да изберете кой е най-добрият.

2. Изкопайте валидна информация

Като продължение на първата точка, вече знаете много информация, която можете да получите онлайн.

Вместо да разчитате на информация от „той каза“ и слухове, можете директно да получите достъп до различни валидни уебсайтове, например тези, принадлежащи на Индонезийската фондова борса (IDX), до които можете да влезете тук.

IDX предлага и онлайн класове за споделяне, в които можете да се присъедините безплатно, знаете ли. Тук ще получите информация за това как да играете акции за начинаещи.

3. Използвайте разумно капитала

Друго нещо, което прави игралните акции примадона, е, че можете да инвестирате с минимален капитал, дори ако имате само 100 хиляди рупии.

Някои акции дори са на цена от 50 рупии на акция и се продават на партиди, което е 100 акции. Представете си, можете да имате един дял от много партии с бюджетен goceng !

Ефикасно, но разбира се ползите, които ще получите, са пряко пропорционални на капитала, който харчите, така че се уверете, че харчите разумно.

Инвестирайте според възможностите си и ако имате голям капитал, не прекалявайте и харчете много пари без изчисления, а!

4. Купувайте акции, когато цената е ниска

Подобно на закупуването на други неща, насочете се към моментите, когато цената на акциите спадне.

Но това не означава, че можете да купувате акции, без да мислите, защото падащите цени на акциите също могат да бъдат лош знак. Този момент е важен за начина на игра на акции за начинаещи.

Следователно трябва да имате други стратегии като разглеждане на компанията и прогнозиране на увеличение на цената на акциите в бъдеще. Това е сложен и трябва да бъдете внимателни.

5. Текст на запасите, изброени в индекса IDX30 или LQ45

Снимка източник: Фондов пазар

Като начинаещ в сектора на акциите, разбира се, не искате да се притеснявате да търсите акции, които да са безопасни за вас.

Но не е невъзможно, че можете да купите акции в компания с добър опит и висока ликвидност на Индонезийската фондова борса (IDX).

За целта изберете запаси, включени в индекса IDX30 или LQ45, които са гарантирано безопасни и имат добра репутация.

6. Стремете се към банкови компании или индустрии за потребителски стоки

Източник на снимката: ASEAN UP

Има и друг ефективен начин за игра на акции за начинаещи, а именно закупуване на акции от банки или индустрия за потребителски стоки .

Фирмите, ангажирани в тези две области, имат бизнеси, които винаги са необходими на общността, за да могат да генерират стабилни печалби или дори да се увеличават всяка година.

По този начин стойността на акциите, които засаждате, ще бъде безопасна. Дори ако цената на акциите изведнъж спадне, компания като тази ще може да отскочи и да спечели отново.

Ще бъде по-безопасно, ако наблюдавате акции със сини чипове , а именно акции на най-добрите и най-обещаващи компании като Bank BCA, Unilever Indonesia и Bank BRI .

7. Изберете компания, чиито финансови основи са стабилни

Ако искате да закупите акции в област, различна от споменатата по-горе ApkVenue, няма значение, стига да сте направили проучване и да прочетете различните неща на компанията. Начинът на игра на акции за начинаещи също е важен, на който трябва да обърнете внимание.

Не се колебайте да отделите повече време за избор на всяка компания, също така се уверете, че финансовите основи на компанията са добри, така че загубите да бъдат сведени до минимум.

Тази стъпка е важна за научаването на игра на запаси за начинаещи, така че шансовете за успех да са по-големи.

8. Купете акции в друга компания

Начинът да играете на акции за начинаещи, така че следващият по-малък риск от провал е да се опитате да „разпределите“ парите си в няколко различни компании.

Ако вашият капитал не е прекалено голям, купуването на акции в две или три компании също е достатъчно, наистина.

9. Не е лесно изкушени от склад за търговия

Инвестирането и търговията с акции са две различни неща, защото като инвеститор в акции не е нужно да търгувате .

Самата търговия е покупка и продажба на акции за кратък период от време (може да бъде ежедневен или седмичен) с очакване на движение на цените на акциите.

Въпреки че се твърди, че генерира повече печалба, енергията и времето ви ще бъдат много изчерпани, за да наблюдавате всяко развитие всяка минута. Ако все още сте начинаещ, първо трябва да го пропуснете !

Но ако все още ви интересува какво представлява търговията с акции, по-добре първо се научете чрез приложение за симулация на борса, преди да го направите.

10. Инвестирайте в дългосрочен план

За да можете да извлечете големи и устойчиви доходи, бъдете търпеливи и внимавайте при инвестирането в акции.

Въпреки че има много хора, които бързат да реализират печалба, по-добре изчакайте парите ви да "растат" в правилната компания, която ще ви донесе печалба за следващите 10-20 години .

По този начин можете да се насладите на резултатите от вашата инвестиция и да я използвате за бъдещи нужди. Не би ли било хубаво, ако най-накрая се установи чрез акции?

И така, ето 10 начина да играете на акции, за да успеят начинаещите и с минимален риск от провал. Тук има много за научаване!

Въпреки че сте се опитали да сведете до минимум неуспеха, определено има рискове. За това също трябва да сте психически подготвени, преди да инвестирате в акции. Късмет!

Прочетете също статии за акции или други интересни статии от Ayu Kusumaning Dewi .