10+ начина за запазване на квотата за данни на смартфон с Android

Квотата ви за данни често изтича бързо? Прочетете тази статия, за да можете да я запазите.

Понякога, с удобството да използвате смартфон, често не се чувства, че използването на квота за интернет данни е на прага на смъртта. Всъщност може да сте подредили кои трябва да отворите, кои всъщност не са необходими. Отново обаче трябва да закупите интернет пакет, въпреки че отдавна не сте го купували.

Това означава, че все още има грешен начин за запазване на квотата за данни на вашия Android смартфон. За да не се налага да губите парите си само за да купувате интернет пакети през цялото време, ApkVenue има няколко лесни начина да запазите квотата си за данни, цитирана от AndroidPit. Не вярвайте? Тук ApkVenue го доказва.

  • Направете ви бедни, тези 11 приложения са твърде много!
  • Не очаквам! Оказва се, че рекламите могат да изсмукат квотата Ви до 80%
  • Ето как да направите интернет квотата да продължи 1 цял месец

10+ лесни начина за запазване на използването на квотата за данни на смартфони с Android

1. Компресиране на страници в Google Chrome

Ако използвате Google Chrome, за да изследват света на интернет, а след това един съвет ще бъде много полезно за вас , момчета . Активирайте опцията за спестяване на данни в Chrome, като по този начин можете да спестите до 30-35% от вашата консумация на квота за интернет.

Използването на функцията за спестяване на данни, разбира се, леко ще забави вашето удоволствие от интернет. Това обаче не означава, че ще ви задържи твърде зле. За да го активирате, трябва да отидете до иконата за опции горе вдясно, да се насочите към Настройки и да изберете Спестяване на данни .

2. Opera осигурява комфортно компресиране на видеоклипове

Друг браузър за Android, Opera, също има интересни опции, които са много полезни. Тази функция ви позволява да компресирате видеоклипове, докато сърфирате в киберпространството. Разбира се, гледането на видеоклипове в поток наистина изяжда квотата ви за данни. Така че, вашият интернет пакет винаги свършва бързо.

С тази функция в Opera не е нужно да се притеснявате за гледане на стрийминг видеоклипове . Разбира се, тази функция наистина спестява квота за данни, когато се използва при сърфиране във виртуалния свят. Освен това, ако видеото се възпроизвежда, това е случайност от резултатите от нашето проучване. За да го активирате, трябва да изтеглите браузъра Opera, след това да изберете Настройки и да щракнете върху Спестяване на данни . Лесно нали?

3. Не използвайте приложението Facebook

Кой не използва Facebook? Трябва да е наистина отвратително, ако през 2016 г. все още не сте използвали FB. Да, това приложение за Android е един от най-големите потребители, които ядат квота за данни. Всъщност, не само данни, Facebook също ще изтощи батерията ви бързо. И така, какво трябва да направите?

Е , момчета , все още можете да работите с Facebook, като използвате други алтернативи, като например да го отворите в браузърите Chrome или Opera. Всъщност има много алтернативни приложения за отваряне на FB, но точно като Facebook Lite, за който се твърди, че намалява консумацията на данни с до 50%, той все още консумира стотици MB на месец. По-добре с браузър, нали?

4. Използвайте офлайн приложения и игри

За истински геймър е непълно, ако нямате налична игра на вашия смартфон, която да играете. Както знаем обаче, някои игри изискват постоянен достъп до интернет, за да се играят. Или това е предназначено да осигури сигурност, или непрекъснато отнема вашата квота за данни.

Има начини да го преодолеете. Можете да използвате игри, които не се нуждаят от достъп до интернет, когато се играят, като консумират само квота данни, когато ги изтегляте. По същия начин има много неща, които можете да получите за вашия Android смартфон. ApkVenue му е дал и таблети, като 8-те най-добри игри за дуел на Android, които можете да играете офлайн, и 20+ най-добри игри за Android, които можете да играете без интернет .

5. Ограничете използването на данни във фонов режим

Най-лесният начин да спестите от квотата си за данни в интернет пакета е да настроите вашите приложения или дори самата система Android, така че да ограничава данните във фонов режим. Фоновите данни са загуба на интернет данни, която възниква, когато не ги използвате. Примери за това са синхронизиране на имейли, актуализации на емисии , джаджи за времето и т.н.

Следователно можете да го настроите в менюто Настройки , след това да изберете Използване на данни , след което да изберете Ограничаване на фоновите данни . Ако искате да ги настроите един по един, можете да посетите всяко от приложенията, които сте инсталирали преди. Ако искате да изключите синхронизирането на имейли, можете да отидете в Настройки , да отидете в Акаунт , Google , след което да изключите автоматичното синхронизиране . Така че, трябва да проверите имейла си ръчно.

6. Деактивирайте автоматичното актуализиране на приложения

Друга най-голяма консумация е, когато вашият Android смартфон трябва да се актуализира всеки път в Google Play. За да разрешите това, всичко, което трябва да направите, е да отидете в Play Store, след което да зададете опцията за автоматично актуализиране на „ Не се актуализира автоматично приложения “ или „ Автоматично актуализиране на приложения само през Wi-Fi“ .

Ако трябва да актуализирате приложението, което имате, направете го ръчно. Изберете Моите приложения , след което вижте едно по едно, кое трябва да актуализирате незабавно. С това вашата квота за данни ще бъде много икономична.

7. Въведете вашия любим музикален списък на вашия смартфон

Услугите за стрийминг вече се предлагат в изобилие. С помощта на смартфон можете да получите достъп до YouTube, Spotify, Vie или други сайтове за видео и музика за стрийминг . Всъщност, като използвате това, вашата интернет квота ще изтече бързо. В допълнение, прекаленият достъп до приложения за стрийминг също ще изтощи батерията ви.

Поставете любимия си музикален списък в хранилището на смартфона. Ако вътрешната памет не е достатъчна, използвайте microSD. Ако вашият смартфон няма слот за microSD, можете да използвате OTG Flashdisk, за да можете да се наслаждавате на музика офлайн . Лесният начин, нали?

8. Премахване на приложения с много високо съдържание на данни

Въпреки че сте направили седемте метода, квотата ви за данни все още се изчерпва бързо, така че и осмият метод. В менюто Настройки , след това отидете на Използване на данни , можете да видите кои приложения консумират най-много данни, както на преден план, така и на заден план. Трябва да направите това, за да разберете кое приложение ви притеснява.

Например приложението Yahoo. Yahoo вече е изтеглил стотици MB имейли във фонов режим, без да знаете. Разбира се, определено ще се почувствате много раздразнени, че квотата ви за данни се губи за нещо, което не е много полезно. За това можете да изтриете това приложение или да настроите Yahoo да не яде данни твърде често, като ги синхронизира.

9. Използвайте приложение за офлайн навигация

Когато търсите адрес или искате да стигнете до дестинация, но не знаете пътя, най-добрият начин в този момент е да използвате приложение за навигация, предоставено от Android. Можете да получите всяко приложение за навигация според вашите желания в Google Play Store.

Знаете ли обаче, че това приложение наистина изяжда квотата ви за данни? Един от тях е Google Maps. Въпреки това, той все още може да бъде игнориран. Можете да използвате Google Maps офлайн . Как Можете да го видите в Как да използвате Google Maps без интернет връзка (офлайн) .

10. Не изтегляйте, качвайте и не изпращайте снимки или видеоклипове

Когато пътувате, разбира се, това, което никога не се пренебрегва, е, че определено ще уловите вълнуващия момент, като правите селфита , правите снимки и дори правите видеозапис. Е, лошият навик е, че просто играете и го качвате в социалните си медии, за да се покажете. За съжаление това има отрицателно въздействие върху квотите за данни.

Представете си, че днешните смартфони вече имат доста добри размери и резолюция на камерата. С това, разбира се, когато правите снимки или видеоклипове, това определено ще доведе до много голям размер на изображението или видеоклипа. Ако една снимка е 10MB, 10 снимки са 100MB и т.н. Ако имате много пари и не ви пука за квотите, просто продължете, момчета , хехехе .

11. Използвайте възможно най-добре зоната за горещи точки

Е, това е най-интересното в света за феновете на джаджи. Когато сте в кафене, ресторант, всеки терен, който осигурява Wi-Fi свързаност, се възползвайте максимално от него. Никога не се притеснявайте да питате сервитьорите за пароли на това място.

Ако сте объркани относно намирането на място, което предоставя горещи точки, можете да използвате приложението за търсене на WiFi, момчета . Джака го има, искаш ли го? Но ApkVenue ви моли да станете истински „WiFi Fakir“, а, хехехе. Тук ApkVenue предлага няколко приложения, които могат да разбият WiFi .

12. Споделете вашите файлове чрез Bluetooth

В ера, пълна с престиж като тази, Bluetooth обикновено не се използва, момчета, когато искате да споделяте снимки, видеоклипове или други файлове. Винаги трябва да използвате приложение за съобщения, за да опростите процеса на прехвърляне на файлове между вашия смартфон и други. Всъщност това яде вашата интернет квота.

Както каза Джака в 10-та точка. Използвайки неща като този, можете да го направите, като прехвърлите файлове през Bluetooth. Защо трябва да се срамувате да го изпробвате, всичко, което трябва да направите, е да кажете "а брато, просто ще го изпратя през Bluetooth" . Ако вашият приятел отговори по този начин „наистина скъперник да използва всичко Bluetooth“ , вие отново отговаряте „позволете ми, вместо да похарчите всичките си пари за закупуване на квоти“ . Не е трудно, нали?

И така, това са дванадесетте точки, които ApkVenue може да ви предаде. Приложили ли сте нещо подобно? Ако не, направете го веднага, така че джобните ви пари да са все още непокътнати и да не са разточителни само за закупуване на кредит. Ако има други мнения за запазване на квотата за данни, можете да го напишете в колоната за коментари по-долу, това е безплатно.