внимавай! тук са 14-те най-опасни вируси за всички видове андроид смартфони

Този път ApkVenue ще представи списък с 12 опасни вируса на смартфон с Android.След като преди това Jaka описа 10-те най-опасни компютърни вируса в света,

Компютърните вируси наистина са най-страшното нещо в настоящата ера на Интернет на нещата . Тъй като все повече и повече аспекти на живота се превръщат в компютъризирани методи и се свързват чрез интернет, вирусните атаки със сигурност са специална грижа, за която трябва да се внимава. След като преди това описа 10-те най-опасни компютърни вируса в света, този път ApkVenue ще представи списък с 14-те най-опасни вируса за всички видове смартфони с Android .

Вирусите на смартфоните са не по-малко опасни от вирусите на компютрите. Има вируси, които могат да откраднат вашите данни и снимки, вируси, които карат смартфона ви да продължи да се рестартира , което прави вашия Android неизползваем.

  • Shedun Virus, Вашият Android няма да бъде използваем отново, ако получите този вирус!
  • ТРЕВОГА! 9 от 10 потребители на Netflix и PlayStation вече са заразени с този вирус

14 опасни вируса на смартфони с Android

За да откриете дали на вашия Android има опасен андроиден вирус или не, можете да използвате метода, който ApkVenue сподели в статията Как да се отървем от вирусите на вашия Android без антивирус. Моля, потърсете, има ли един от следните 12 опасни вируса на вашия Android?

1. Енгрикс

Показвал ли е вашият Android предупреждението „За съжаление мярката / Engriks спря“ на Android? Ако е така, поздравления за това, че вашият Android смартфон е заразен с вируса Engriks . След като бъде изложен на този вирус, вашият Android ще продължи да показва странни предупреждения, като Monkey Test е спрян и т.н.

Вирусът Engriks е проектиран от производителя да заразява чрез порно сайтове. Така че, поне отворете порно сайт на Android, ако не искате вашия смартфон, трябва да го мигате отново, защото имате вируса Engriks.

2. Кибер.Полиция

В допълнение към Engriks, напоследък има и рансъмуер, наречен Cyber.Police, който заразява чрез порнографски сайтове. Ако е заразен от този рансъмуер , вашият Android няма да бъде използваем, защото е заключен от изскачащи прозорци, които продължават да се появяват на екрана на смартфона.

Не само досадни, изскачащите прозорци съдържат заплахи. Което е, ако не преведете малко пари под формата на iTunes Подаръци . Ако не платите, всички данни на вашия смартфон са застрашени от загуба и разпространение. Прочетете цялата статия на адрес: Това е последицата, ако често отваряте порно уебсайтове на Android .

3. Shedun, Shuanet и ShiftyBug

Може да се каже, че тези три вида зловреден софтуер са най-опасните вируси за вашето устройство с Android. Как не, тези три зловредни програми ще доведат до това, че вашият Android вече не може да се използва! Така че, след като имате този вирус, трябва незабавно да закупите нов смартфон. Това наистина прави тази куха торба вирус.

Най-опасните вируси за Android обикновено се намират от магазини за приложения на трети страни . Веднъж инсталиран на Android на жертвата, този зловреден софтуер ще изкорени устройството, ще се вгради ( вгради ) в услуги на системно ниво и ще ги трансформира в легитимни или самолегитимни приложения в популярни приложения като Facebook, Candy Crush, Twitter, Snapchat, WhatsApp , и други.

4. Android PowerOffHijack

Какво се случва, ако вашият Android внезапно се изключи? Може би ще си помислите, че вашият Android се изтощава или батерията е повредена. Но трябва да внимавате, защото има вирус PowerOffHijack . Този опасен вирус ще накара вашия Android внезапно да умре, въпреки че батерията все още е пълна. Не само това, докато вашият Android е мъртъв, този опасен Android вирус ще използва телефонни услуги, SMS, за достъп до вашата камера. Не е ли страшно? Защото, когато мислите, че вашият смартфон е мъртъв, той всъщност е достъпен от безотговорни страни.

5. Сценичен страх

Вирусът на Android, наречен Stagefright, нашумя потребителите на Android преди време. Защо не, този опасен вирус може да има голям ефект върху над 1 милиард потребители на смартфони с Android, особено LG, Samsung и Google Nexus Android смартфони. Опасността, която може да бъде причинена, когато потребител на Android е заразен със Stagefright, е някой, който не носи отговорност за използването на данни, съхранявани в Android за определени цели, освен че Stagefright може да се използва и за достъп до всички ( отдалечени ) устройства с Android, без собственикът да знае.

Начинът, по който се разпространява грешката Stagefright, е чрез вмъкване на зловреден софтуер в мултимедиен файл като MP3 или MP4. Когато потребителите на Android преглеждат файла, Android ще покаже визуализация на песента, която е била изтеглена по-рано. Когато визуализацията се отвори, тогава Android ще бъде заразен със зловредния софтуер Stagefright.

6. Обад

Следващият опасен вирус на Android е доста обезпокоителен за потребителите, дори Kaspersky беше смазан от този вирус. Въпреки че Kaspersky е в състояние да го открие, този вирус не е успял да бъде унищожен от корените на Kaspersky. Ако вашият смартфон е заразен от вирус, известен като Backdoor.AndroidOS.Obad.a , вие често ще губят кредити, а също изпитват чести вися събития . Вирусът Obad заразява, като ви казва да изтеглите приложение на определена уеб страница, след като го инсталирате, троянският вирус ще започне да атакува системата на вашия смартфон.

7. Хипозми

Що се отнася до най-упоритите вируси на смартфоните, може би вирусът Hipposms е правилният за спечелване на титлата. Как не, този опасен вирус на Android ще поеме SMS системата на вашия смартфон, след което ще регистрира платена SMS услуга. Сигурно е досадно, ако получавате платени SMS по всяко време, въпреки че никога не се чувствате абонирани? Е, този хипопотам SMS може да е виновникът. О, да, ако сте били заразени с този вирус, единственият начин да оцелеете е да направите фабрично нулиране и също така да промените нов номер.

8. Дршип

Класифициран като троянски, този опасен Android вирус е способен да отвлече вашите акаунти във Facebook, Twitter и LinkedIn. Друго име на този вирус е HackTool.AndroidOS.DroidSheep.A, когато той бъде открит в безопасен режим или антивирусната програма, която използвате. Със своите страховити способности, разбира се, трябва да внимавате с вируса Drsheep на вашия Android.

9. BaseBridge

Все още включен в троянската група, вирусът, известен с друго име Andr / BBridge-A, използва системата за повишаване на привилегиите , за да инсталира опасни чужди приложения на вашето устройство с Android. Не спира дотук, този опасен вирус може да сканира цялото съдържание на вашите съобщения. Не е ли опасно, ако вашето съобщение се чете и разпространява от този вирус BaseBridge ?

10. Батерия-A

Ако сте потребител, който обича да използва приложения за спестяване на батерия като Battery Doctor, тогава трябва да внимавате с този троянски кон. Този вирус на Battery-A ще зарази приложения за пестене на батерия, след което непрекъснато прави приложенията да докладват, че батерията ви пести. Въпреки че всъщност този опасен вирус поврежда вашите данни от системата на батерията, като по този начин прави батерията ви с Android още по-разточителна. Последствието, което е не по-малко плашещо от този вирус, е, че ще направи вашия Android пълен с реклами.

Cheetah Mobile Inc Приложения за производителност ИЗТЕГЛЯНЕ

11. DroidDream

Вие ли сте човек, който обича да изтегля приложения от магазини за приложения, различни от Google Play Store? Бъдете внимателни с някои дразнещи игри, тъй като играта може да е заразена с вируса DroidDream . Този опасен вирус ще зарази вашия Android чрез приложение, което е вмъкнато със злонамерен софтуер . Веднъж заразено, вашето устройство с Android ще може да се управлява дистанционно и да събира данни на вашия Android в таен сървър.

12. Планктон

Подобно на героя на Планктона във филма за Спонджбоб , този вирус на Планктон ще зарази вашия Android по умен и доста хитър начин. Ако сте заразени с този вирус, този вирус ще се появи интелигентно, когато играете играта Angry Bird Rio. Не, този вирус не заразява Angry Bird Rio, само той хитро прави Angry Bird Rio домакин и изкупителна жертва. По-късно, когато играете играта, изведнъж се появява изскачащ прозорец, в който се посочва дали ще отключите първокласни услуги или не. Това е стъпката за този вирус да влезе във вашата система Android. След това ще се появи друго приложение, което изглежда подобно, замествайки оригиналното приложение.

Rovio Entertainment Games ИЗТЕГЛЕТЕ

И така, това бяха 12-те опасни вируса за вашия Android. Моля, опитайте се да го проверите и почистите с помощта на урока Как да се отървете от вирусите на вашия Android без антивирус. И ако вашият Android иска да се предпази от вируси, винаги инсталирайте приложения само от надеждни източници, като Google Play Store.

Ако сте преживели, че Android, който използвате, е атакуван от тези вируси, споделете с ApkVenue как да изтриете вируса.