как да актуализирам android ota, без да премахвам root

Искате ли да актуализирате своя Android чрез OTA, но устройството ви е вкоренено? Опитайте да използвате метода за актуализация на Android OTA, без просто да премахвате root!

Най-лесният начин да актуализирате операционната система Android на вашия смартфон е чрез OTA (Over-the-Air), известен още като директно актуализиране от вашия смартфон. Въпреки това, ако имате вкоренено устройство с Android, тогава не можете да актуализирате смартфона си чрез OTA, ако не искате вашият root достъп да изчезне или системата ви смартфон е силно повредена.

Очевидно има начин да актуализирате Android OTA, без да премахвате root, знаете ли. Нуждаете се само от приложение, наречено FlashFire, за да не се загуби достъпът ви до root, когато актуализирате своя Android чрез Over-the-Air.

 • Колекция от начини за изтриване на приложения по подразбиране на телефони с Android без нужда от корен
 • Как да получите root достъп, без да е необходимо да изкоренявате вашия Android

Как да актуализирате OTA Android, без да премахвате корен

Самото приложение FlashFire е инструмент от Chainfire, който е производител на SuperSU, който има много функции, като мигащи OTA и zip актуализации , архивиране и възстановяване на данни, изтриване на данни и много други. Едно от предимствата на това приложение е, че може да актуализира Android OTA, без да премахва root. Ето как.

 1. Изтеглете приложението FlashFire от Google Play.
Изтеглете Chainfire Utilities Apps
 1. Когато получите известие, ако устройството ви получи актуализация на Android, изтеглете го, без да го инсталирате .

 2. След като изтеглянето на актуализацията приключи, въведете приложението FlashFire и това приложение автоматично ще открие файла за актуализация, който сте изтеглили, след което натиснете OK .

 1. Ще отидете на страница, където можете да изберете какво да правите, когато актуализирате вашата Android система. Когато приключите, натиснете Flash .
 1. Ще се появи изскачащо предупреждение, което ви казва дали процесът на актуализация ще отнеме известно време и екранът ще стане черен няколко пъти. Натиснете OK, когато се съгласите.
 1. Процесът на мигане ще започне и на екрана на вашия смартфон ще се появи превъртащ се текст. Но не се притеснявайте, това е просто мигащият процес, направен от FlashFire.

 2. Бум! Вашият смартфон вече има актуализирана система за Android .

Ако обаче не успеете да направите това, може би можете да опитате и този втори начин. Обикновено вашият смартфон се проваля, защото сте имали възможност да персонализирате ядрото, или / системният дял е модифициран с Xposed Framework.

Номерът все още използва приложението FlashFire, но по малко по-различен начин. Просто го следвайте веднага!

 1. Изтеглете фабричното изображение за вашето устройство. Например, ако искате да мигате Nexus 7, можете да потърсите най-новото фабрично изображение чрез тази връзка. Копирайте фабричното изображение с разширението .tgz във вътрешното хранилище или SD картата, използвана от вашия смартфон.

 2. Въведете FlashFire, докоснете менюто и изберете пакета за фърмуер на Flash .

 1. Потърсете фабричното изображение, което сте запазили по-рано, след което го изберете.
 1. FlashFire ще сканира файла, който сте избрали по-рано, за да го провери.
 1. Ще се появят няколко опции, които можете да направите за мигане на вашето устройство. Изберете това, от което се нуждаете. Ако е така, натиснете отметката в горния десен ъгъл.
 1. Ще отидете на страница, където има списък с това, което ще направи FlashFire, когато мига вашето устройство. Ако е проверено.

 2. Ако сте го проверили, натиснете Flash и продължете до OK . Вашето устройство ще мига незабавно и празен екран ще се появи няколко пъти. Foilaaaa, вашият Android е актуализиран .

Е, това е как да актуализирате Android OTA, без да премахвате root. Това е лесно? Но ако наистина искате да премахнете коренното си устройство с Android по лесен начин, просто прочетете 2 лесни начина за премахване на Android с едно щракване.