спешно! това е най-пълният начин да използвате мениджъра на android устройства

В тази статия ApkVenue отново разглежда как да използвате диспечера на устройствата с Android и също така обяснява някои много важни неща, които трябва да направите от вашите потребители на смартфони с Android.

Който не обича собствения си смартфон с Android, камо ли да го е купил от трудно спечелените пари, за които е работил дълго време. Погледнато назад, цената на самия смартфон не е евтина таблетка . Така че, разбира се, ние се грижим много добре за любимите си смартфони, въпреки че все още има много случаи на загуба на смартфони. Независимо дали е било заради забравяне, случайно падане, наистина кражба и други причини.

Сега за потребителите на Android, разбира се, сте запознати с Android Device Manager. Този път ApkVenue иска да се върне, за да прегледа как да използвате Android Device Manager и да обясни някои много важни неща, които трябва да направите от вашите потребители на смартфони с Android.

  • Как да проследите и снимате изгубения си крадец на смартфони
  • 5 най-добри начина за намиране на изгубен смартфон

СПЕШНО! Това е пълният начин за използване на диспечера на устройства с Android

1. Какво е Android Device Manager?

Android Device Manager или ADM е софтуер, създаден от Google, който ви позволява да проследявате изгубен смартфон с Android, да изтривате данни от разстояние, да го защитавате, когато смартфонът е принуден да се нулира до фабричните настройки , и дори може да заключи смартфона, така че да не може да се използва от крадци.

2. Как да включите Android Device Manager

По подразбиране диспечерът на устройства с Android на по-нови телефони всъщност вече е активен. За допълнителни опции, като например изтриване на данни от разстояние, трябва да ги активирате сами. Можете да получите достъп до него чрез „ Настройки на Google “ в главното меню > след това изберете „ Сигурност> Уверете се, че „ Отдалечено намиране на това устройство “ и „ Разрешаване на дистанционно заключване и изтриване са активирани.

Включването на дистанционно намиране на това устройство позволява на Google да проследява местонахождението на устройство с Android. Докато Разрешаване на дистанционно заключване и изтриване, означава да позволите на Google дистанционно да заключва и изтрива данни на вашето устройство Android.

3. Винаги използвайте заключване на екрана

Това тривиално нещо се оказва голямо влияние върху вашата сигурност при използването на Android смартфон. Чрез използване на заключване на екрана, било то парола , ПИН, шаблон или четец на пръстови отпечатъци. Разбира се, крадците не могат да направят много, единственият начин е да направите фабрично нулиране .

Спокойно, телефоните с Android OS 5.0 Lollipop или по-нови са оборудвани с функцията Factory Reset Protection . Така че, когато крадецът извърши фабрично нулиране чрез менюто за възстановяване , смартфонът няма да бъде използваем, преди да потвърди собствеността с акаунта на Google, който преди е бил използван на смартфона.

4. Уверете се, че GPS и разрешение за достъп до местоположение са предоставени

Android OS е оборудвана с индивидуални разрешения за приложения, където можете да разрешите или да не разрешите разрешенията, поискани от приложението. От съображения за икономия на енергия, понякога умишлено изключваме важни функции като GPS, синхронизация и дори интернет данни. Тогава каква е ползата от сложен смартфон, ако собствените му функции са ограничени? Така че, уверете се, че вашият GPS е винаги активен . За да активирате GPS, можете да отидете в Бързи настройки или от менюто за настройки.

5. Други изисквания

За да може оптимално да се използва Android Device Manager , вашият Android смартфон трябва да отговаря на следните изисквания.

  • Устройството е активно и вече е влязло с акаунт в Google
  • Устройството с Android трябва да е свързано с интернет, затова се уверете, че не деактивирате данните
  • GPS е включен и е дадено разрешение за достъп до местоположението
  • Позволява на ADM да търси устройства (включено по подразбиране )
  • Позволява на ADM да заключва устройството и да изтрива данни (деактивирано по подразбиране , затова се уверете, че сте го активирали)

6. Как да проследим изгубен смартфон с Android Device Manager

За да проследите загубен смартфон с Android, можете да използвате браузър или на преносим компютър, компютър и смартфон, или чрез приложението Android Device Manager. За опции на браузъра посетете: //www.google.com/android/devicemanager . След това влезте със същия акаунт в Google, използван на смартфон с Android.

Уебсайтът на ADM ще проследява местоположението на телефона с Android, заедно с карта, заедно с името на местоположението, заедно с информация кога за последно е бил използван и приблизителната точност на местоположението му. Можете да увеличите картата, за да потвърдите съществуването на Android.

7. Функции на Android Device Manager

Сега можете да изберете Android смартфон, който искате да проследявате, ако имате повече от един Android смартфон, който използва същия акаунт в Google. След това можете да проследите местоположението на изгубения Android смартфон. Има три възможности за избор на изгубен смартфон, а именно позвъняване , заключване и изтриване .

Пръстен

Можете да позвъните или да позвъните на смартфона с Android, например когато някой се обажда. Звукът на телефонния звън ще звъни с максимална сила на звука за 5 минути, въпреки че вашият Android смартфон е безшумен .

Ключалка

Можете също да заключите загубения си смартфон с Android с парола, въпреки че преди това не сте използвали парола. С тази аварийно генерирана парола поне крадецът не може да използва или да вижда данните на смартфона. По този начин намалява риска от злоупотреба.

Изтрива

Тази функция ще изтрие всички данни на изгубения смартфон с Android , включително снимки, видеоклипове, настройки и приложения. Ако изберете Erase, вече няма да можете да го проследявате с помощта на Android Device Manager. Това означава, че сте искрени, че мобилният телефон е загубен. Но поне данните ви са в безопасност, защото са изтрити. Данните, съхранени на microSD, не могат да бъдат изтрити от тази функция за изтриване .

8. Не бъдете безразсъдни в търсене на изгубен смартфон сам

Между другото Яка веднъж загуби смартфона си и веднага се опита да го проследи, правени бяха различни опити, въпреки че беше доста опасно. Така че, по-добре е, ако не се търсите небрежно. Поне доведете приятели или полицията, ако можете. В крайна сметка ApkVenue трябва да бъде искрен и да направи изтриване, за да изтрие всички данни на смартфона, и не забравяйте да блокирате телефонния номер, за да предотвратите злоупотреба.

Не знаем със сигурност какво ще се случи, но бъдете бдителни и предприемете стъпките, за да използвате Android Device Manager по-горе като спасителна стъпка. Поне можем да опитаме и дори ако не го намерим, всички наши данни са в безопасност и се надяваме, че смартфонът не може да се използва, защото е заключен. Има ли допълнителни или имат същия опит? Моля, споделете в колоната за коментари по-долу.