как да направя графиката в word автоматична и лесна

Объркани ли сте как лесно и автоматично да правите графики в word? Този път ApkVenue ще сподели как да правите графики с думи за всички вас.

Microsoft Word е един от най-широко използваните компютърен софтуер в света благодарение на своите универсални функции.

Тази програма функционира не само като програма за текстообработка на компютър, има много други неща, които могат да бъдат направени с помощта на Microsoft Word, включително създаване на графики.

В тази статия ApkVenue ще сподели как да правите графики в Word автоматично лесно за всички вас, банда.

Видове графики в Microsoft Word

Има 3 вида диаграми, от които можете да избирате в Microsoft Word. Всяка диаграма има своя собствена функция и е подходяща за специфични цели, които се различават една от друга.

Стълбовидна диаграма

Тази графика, както подсказва името, се състои от няколко ленти, показващи определено количество.

Този тип графика е подходящ за вас, за да покажете съотношението на сумата между една и друга стойност, например сравнение на доходите в магазин A и B и т.н.

Как да направите тази графика с думи е доста лесно и ApkVenue ще я прегледа в следващия раздел.

Линейна графика

Този тип графика е подходящ за използване, когато искате да покажете напредъка за определен период от време .

Един прост пример е графика на броя на продажбите за период от 6 месеца. С линейна диаграма напредъкът на тази продажба ще бъде по-лесен за наблюдение на графиката.

ApkVenue също ще обсъди как да правите графики в Word, включително тази еднолинейна диаграма.

Графика на кръга

Този тип графика е по-подходящ, ако се използва за показване на пропорцията или сравнението на състава на определени категории в рамките на единица.

Как да направите кръгова диаграма в Microsoft Word всъщност е същото като това как да направите графика в друго Word.

Съветите и триковете ще бъдат обсъдени в следващия раздел, банда.

Как да направите графика в Word лесно

След като разберете какво прави и какво прави всяка диаграма, ApkVenue веднага ще обсъди как да създавате графики в Microsoft Word.

Тези стъпки ApkVenue разделени на няколко по-прости части, които ApkVenue също е завършил със снимки.

Нека просто разгледаме по-долу как лесно и автоматично да направите графика в word.

Стъпки за автоматично създаване на графики в Word

1. Изберете менюто за вмъкване и след това изберете диаграма

Преместете показалеца на мястото, където искате да поставите диаграмата, която искате да създадете, и отидете в менюто Insert и натиснете Chart .

2. Изберете типа графика, който искате да използвате

Тъй като функцията на всяка диаграма е обяснена по-рано, просто трябва да изберете коя графика най-добре отговаря на вашите нужди.

3. Въведете данни, които ще бъдат използвани в графиката, която е направена

Когато сте избрали най-подходящия тип диаграма, ще се появи прозорец за въвеждане на данни. Ако вече имате предишна таблица с данни, всичко, което трябва да направите, е да копирате и поставите данните .

След като приключите с въвеждането на необходимите данни, затворете прозореца за въвеждане и графиката, която искате, вече е завършена.

Как, банда? Как да направим стълбовидна диаграма, която ApkVenue споделя не е трудно да се включи нали?

Как да редактирам вече създадена графика в Microsoft Word

Когато графиката, която е направена, приключи и тя не съвпада с това, което искате, не е нужно да започвате от целия процес, защото тази графика все още може да се редактира.

Наличните функции за редактиране в това как да създавате графики в Word са напълно способни да ви позволят да редактирате данни , стилове и типове диаграми .

В допълнение, функциите за редактиране на дисплея, налични в Microsoft Word, също са доста и можете да ги използвате, както желаете.

1. Как да редактираме входни данни

За разлика от начина, по който създавате графики в Word от нулата, стъпките за редактиране на данни са много по-лесни. Трябва само да отидете в менюто Дизайн и да натиснете редактиране на данни.

След натискане на менюто, прозорецът за въвеждане на данни се отваря отново и можете да редактирате данните според нуждите.

2. Как да промените типа диаграма

За да промените типа на диаграмата, трябва само да отидете в менюто Дизайн и да натиснете менюто за промяна на типа диаграма . След като се отвори прозорецът за редактиране, всичко, което трябва да направите, е да изберете типа графика, който искате.

3. Как да промените дисплея на направените графики

Microsoft Word предлага и меню за персонализиране на цветове и теми, които можете да използвате в менюто Дизайн . Можете да отворите менюто за промяна на цветовете, както и стиловете на диаграмата .

Ето как да направите графика в Word, един от задължителните компютърни програми, който можете да практикувате бързо и лесно.

Способността да създавате графика наистина е една от способностите, които трябва да имате, защото тя ще продължи да се използва в света на работата.

Надяваме се съветите, които ApkVenue сподели този път, да ви помогнат да изпълнявате задачите си, било то от учители, преподаватели или също от вашите началници, банда.

Прочетете също статии за приложения или други интересни статии от Restu Wibowo .