10 признака, че вашият смартфон е подслушван от хакер, вижте сега!

Подозирате, че мобилният ви телефон е бил отвлечен? Искате ли да знаете характеристиките на подслушвания или хакнат мобилен телефон? Вижте тук!

Всяка година винаги има много случаи на хакерски престъпления, които се случват. И накрая, случаят на хакерство от Anonymous, който сполетя няколко големи агенции и фигури в САЩ и Европа през 2020 г.

Е, сега ApkVenue ви пита. Сигурни ли сте, че сте в безопасност от хакерски заплахи ? Кой знае, вашият смартфон е тайно подслушван от хакери ! Как си?

Спокойно, ApkVenue ще ви каже 10 характеристики, ако мобилният ви телефон е бил подслушван или хакнат. Ето прегледа!

Характеристики на подслушваните смартфони

Освен че се използва като инструмент за комуникация, вие също трябва да съхранявате много лични данни на вашия смартфон, нали? Представете си, ако цялата тази информация е била известна на други хора. Така че, нека да опознаем знаците, ако вашият смартфон е подслушван!

1. Често прекъсвани гласови разговори

Чували ли сте някога шум или пращене, когато сте на повикване?

Ако гласът може да се чува само във вас, докато другият човек е нормален, трябва да сте подозрителни, ако повикването ви бъде подслушано.

Добре е, ако често рестартирате системата на мобилния си телефон и често се консултирате с приятелите си, които разбират това.

2. Има приложения, които не са известни

За да докоснат смартфон, обикновено хакери или свързани лица трябва да инсталират допълнителни приложения на целевия смартфон. Уникално е, че тези хакери са скривали тези приложения.

За да надхитрите, опитайте да проверите менюто Настройки - Приложения или Мениджър на приложения , след което проверете дали на вашия смартфон има чужди приложения.

Ако се окаже, че има подозрително приложение, което никога досега не сте инсталирали, това може да е злонамерен софтуер или шпионско приложение, откраднало вашите данни.

3. Батерията се изтощава лесно и е гореща

За да изпратите вашите данни, шпионското приложение, инсталирано от хакера, трябва да работи във фонов режим .

Въздействието е, че вашият смартфон ще се загрее лесно и батерията е разточителна . Това, разбира се, е опасно за вашия собствен мобилен телефон.

Проверете използването на батерията. Ако има странна програма, която продължава да работи, може да е, че вашият смартфон е подслушван от някой.

4. Разточителна квота

В допълнение към разточителните батерии, тъй като във фонов режим работят чужди приложения , подслушваните смартфони също обикновено изхвърлят квотата.

Това е така, защото чуждестранното приложение продължава да изпраща данни навън без ваше знание. Само за секунди вашите важни данни автоматично ще бъдат техни.

Ето защо е много важно за вас да не отваряте просто рисков сайт или уебсайт, тъй като може да се откраднат данните ви от там.

5. Бавен смартфон

Чувствате ли често, че вашият смартфон е бавен, когато стартирате приложения или игри, въпреки че смятате, че приложението работи нормално?

Ако при стартиране на леко приложение вашият смартфон често се чувства бавен, възможно е злонамерен софтуер да работи за изпращане на данни до други хора.

Можете ли да си представите, когато разговаряте , се оказва, че в същото време инсталираното шпионско приложение също работи. Така че е трудно.

6. Изскачащи реклами често се появяват

Някои приложения за подслушване на смартфони не могат да се стартират автоматично. Някои използват изскачащи реклами като спусък, за да го активират.

Така че, когато се кликне върху рекламата, шпионското приложение ще бъде активно. Разбира се, това е наистина опасно за вашия мобилен телефон, банда!

Съветите на ApkVenue, избягвайте да щраквате върху различни видове изскачащи реклами, за да избегнете хакери, които искат да откраднат вашите данни.

7. Местоположение Изведнъж активно

Една от целите на хората, които подслушват смартфон, е да открият местоположението. Следователно, ако изведнъж настройката за местоположение на вашия смартфон е активна (когато обикновено е изключена), може да има приложение, което да принуди активното местоположение.

Възможно е също така мобилният ви телефон да бъде подслушван или хакнат дистанционно. И така, какво трябва да се направи?

Можете да рестартирате мобилния си телефон или да нулирате настройките на мобилния си телефон. Можете също така да инсталирате най-доброто антивирусно приложение, което ще защити вашия мобилен телефон.

8. WiFi често се активира сам

Когато сте на обществено място и изведнъж вашата WiFi връзка е активна, трябва да сте бдителни. Кой знае, сте подслушвани. Защо трябва да е WiFi?

Проблемът е, че чрез WiFi връзка на обществено място хакерите могат лесно да заразят и прехвърлят данни към целите си.

Това е сериозно притеснение за тези от вас, които обичат да използват обществен WiFi по пестеливи причини, трябва да бъдете още по-внимателни, а!

9. В последните разговори има неизвестни номера

Намирали ли сте някога неизвестни номера във вашия списък с контакти или в колоната за скорошни обаждания ?

Дори да си спомняте, никога не сте чувствали, че сте се обадили на този номер или сте получили обаждане от този номер.

Внимавайте, този брой може да е броят на хакерите, които искат да откраднат вашите данни. Винаги внимавайте да запазите номера си и да не го споделяте или изброявате небрежно.

10. Смартфонът внезапно се рестартира сам

Характерната характеристика на HP в последния хак е смартфон, който се рестартира без волята на притежателя на мобилния телефон.

Всъщност има случаи, когато мобилният телефон изведнъж се изключва и рестартира сам. Не е ли ужасно?

Проучете, това се случва, защото системата на мобилния ви телефон е била инфилтрирана от хакери, които възнамеряват да докоснат мобилния ви телефон. Харесва ви или не, трябва да го занесете в собствения си сервизен център за мобилни телефони.

Как Вече знаете характеристиките на подслушвания смартфон? Един от 8-те признака, че смартфонът е подслушван на вашия смартфон? Ако е така, веднага форматирайте смартфона си до фабричните настройки, за да бъдете в безопасност.