5 мощни начина за отваряне на блокирана връзка за торент достъп (байпас торент)

Нарастването на пиратството в интернет доведе до призиви за борба срещу сайтове, които се считат за нарушаващи, един от които е Torrent сайтът.

Нарастването на пиратството в интернет доведе до призиви за борба срещу сайтове, които се считат за нарушаващи, един от които е Torrent сайтът . Създателите на съдържание и собствениците на авторски права непрекъснато се опитват да блокират целия достъп до хостинг сайтове на Torrent. От някои доставчици на интернет услуги (доставчици на интернет услуги) също се изисква да бъдат винаги активни, за да блокират всички торенти дейности .

Въпреки че усилията за затваряне или блокиране на торент сайтове продължават да се извършват интензивно, все още има сайтове за пиратство, които продължават да се появяват. Освен това има няколко начина, по които можем да отворим сайтове, които са блокирани или ограничени от ISP, който използваме, включително Torrent сайтове. Как да? Нека просто разгледаме следното.

  • 10 най-добри игри за 2017 г.
  • 10 най-добри приключенски игри на Android 2017

5 ефективни начина за отваряне на блокирани връзки за торент достъп

1. Използвайте различна връзка

Първото решение за заобикаляне на връзките за торент достъп е използването на различна връзка. Често много доставчици на интернет услуги и мрежови защитни стени прилагат основни блокове, например в офиси или колежи.

Основният блок се използва за ограничаване на първоначалната връзка с торент сайта. Така че, за да разрешим този проблем, можем да използваме няколко различни връзки, за да го надхитрим. Така че, когато стартираме торент достъп, можем да използваме пътя на клетъчните интернет данни на мобилния телефон, след което торентът започне да се изтегля, използвайте друг достъп за връзка, като WiFi, за да продължите изтеглянето.

Забележка: Този метод няма да работи, ако защитната стена използва по-разширени функции, но не боли да го изпробвате за първи път.

2. Променете DNS сървъра

Често пъти единственият блок, приложен от ISP, е само на DNS ниво . DNS или Domain Name System, която функционира за превод на IP адреси към имена на уебсайтове, често се използва за ограничаване на достъпа до торент сайтове. Тъй като по подразбиране потребителите използват DNS сървър, зададен от ISP. Следователно промяната му в публичен DNS може да реши проблема с трудния достъп до торент сайта.

По-долу са най-популярните публични DNS сървъри, използвани:

  • Google DNS: 8.8.8.8 | 8.8.4.4

  • OpenDNS: 208.67.222.222 | 208,67 220 220

  • Comodo DNS: 8.26.56.26 | 8.20.247.20

Можем да променим DNS сървъра чрез мрежови настройки и скоро ще имаме достъп до всички уебсайтове, които са блокирани от всеки ISP.

Ето как да промените DNS сървъра:

В Windows: Отидете на Network Device и щракнете с десния бутон> Щракнете върху Properties> Ipv4 Properties, след това сменете DNS сървъра и щракнете върху OK.

На Mac OS: Отидете на System Preferences> Network> Adanced> DNS и добавете нов DNS сървър, след което щракнете върху OK.

В Linux: Щракнете върху Network Applet> Edit Connections> Edit> IPv Settings> Automatic (DHCP) Addresses Only> DNS Server и добавете всеки нов адрес, разделен с помощта на запетая.

3. Използвайте безплатна VPN

Ако не сте запознати с мрежовите настройки като тази по-горе, тогава друг алтернативен метод за отваряне на блокирани сайтове е използването на VPN. VPN или виртуалната частна мрежа служи за покриване на оригиналния IP адрес. По принцип ще бъдем предназначени за клиент, който осъществява достъп до интернет от друга държава, където сайтът не е блокиран в тази държава.

Понастоящем можем да използваме няколко надеждни безплатни VPN доставчици, но все пак ще ни бъде дадено ограничение за изтегляне на данни всеки месец.

За тези, които не искат да се занимават с безплатна VPN, която може да се използва, тогава можете да опитате Windscribe или Hide.me. И двете VPN мрежи могат да работят добре и надеждно. Но по отношение на сигурността, Hide.me е по-безопасен от другите безплатни VPN, тъй като инструментът не поддържа никакви регистрационни файлове, когато е достъпен от своите потребители. Ако не искате повече да се притеснявате, можете да използвате браузъра Opera, който по подразбиране има вградена безплатна VPN, която може да се използва колкото искате.

4. Използвайте Premium VPN

Предимството на използването на първокласна VPN е, че освен по-надеждна, тя е и по-безопасна от безплатната версия. Premium VPN има функция за криптиране на данни и те също няма да регистрират мрежовата активност на потребителя в Интернет, така че те са гарантирани в безопасност. Как да го използваме също е много лесно, просто заплатете цената на абонамента и го инсталирайте на използвания компютър или рутер и ние можем много лесно да имаме достъп и да изтегляме торенти.

Ако искате да изпробвате Premium VPN надеждност, тогава можете да опитате с ExpressVPN, това е VPN услуга, която е специално тествана, за да обслужва всичките ви нужди от торенти . Но въпреки това има много други надеждни VPN услуги, от които можете да избирате.

5. Използвайте ZbigZ или Seedbox Premium

Seedbox е нов инструмент в торент света. Seedbox е виртуален сървър, който ни позволява да качваме и изтегляме торенти. Можете да мислите за Seedbox като за подобна на популярната услуга Dropbox , само че този път тя служи като място за достъп до всичко, свързано с торента.

Причината, поради която Seedbox е популярен, е заради уникалните му възможности за пренос на данни. Така че позволява на всеки мрежов администратор да не блокира услугата Seedbox, защото това означава, че трябва да блокира целия уеб достъп.

Решението е да използвате платена Seedbox, тя ще премахне всички ограничения. Най-удобните и лесни за използване семенни кутии за торент са Bitport, Seedr и Filestream. Но ако се чувствате комфортно със собствения си виртуален сървър, тогава няма нищо лошо в използването на услуги като Online.net и Kimsufi, които могат да бъдат правилният избор за използване.

Така че въпросът е, използвате ли торенти законно или за пиратски дейности? Нека споделим вашите отговори в колоната за коментари по-долу.