11 съвета за избор и закупуване на използван андроид смартфон

Един от начините да имате мечтания смартфон на ниска цена е да закупите употребяван смартфон. Следният JalanTikus представя съвети за закупуване на качествени използвани смартфони с Android.

Много хора предпочитат да си купят употребяван смартфон вместо нов. Причината може да се отгатне, защото цената е много по-евтина .

Купуването на употребяван смартфон обаче е като купуване на котка в чувал . Да, не знаем със сигурност действителното състояние на втория смартфон . Тялото може да бъде гладко, не знаем отвътре, нали?

Така че не съжалявате, че сте закупили погрешно, тук ApkVenue разглежда съвети за закупуване на качествен използван смартфон. Но сигурни ли сте за избрания от вас смартфон? ApkVenue също ще обясни как да изберете правилния смартфон през 2017 година .

 • 10 съвета за закупуване на употребяван iPhone, който е гладък и качествен, така че да не бъдете измамени!
 • 10 съвета за продажба на използвани мобилни телефони на висока цена
 • Въпреки че е скъпо, ето 8 причини хората да изберат iPhone пред Android!

Съвети за избор и закупуване на използван смартфон

1. Колко дълго ще продължат спецификациите?

Преди да се насочим към темата, първо обсъждаме съвети за избор на правилния смартфон през 2017 г. Стандартът на спецификациите на смартфоните се увеличава всяка година. Разбира се, искате да имате смартфон, който е издръжлив и все още може да отговори на вашите нужди за дълго време.

През 2017 г. препоръчвам да потърсите смартфон с Android с поне 3 GB RAM, 2 GB RAM гарантирано ще избяга. Вътрешното хранилище трябва да бъде 32 GB , ако дори 16 GB се уверете, че смартфонът има слот за microSD.

Размерът на екрана зависи от вас, но разделителната способност е поне 720p или 1080p за повече комфорт. Използваният чипсет също трябва да се има предвид, независимо дали е от висок или среден клас, и не е твърде старомоден.

Друго важно нещо е поддръжката за актуализации на операционната система, ако можете да потърсите смартфон, който е обещан да получи актуализацията на Android 7.0 Nougat. Или поне вече работи с Android 6.0 Marshamallow .

2. Купете стоки BNOB

Имате снимка на смартфон, нали? Сега се насочваме към съвети за закупуване на втори смартфон , който трябва да търси елементи, които все още са в състояние BNOB . Какво е BNOB? BNOB означава чисто нова отворена кутия или нови стоки, но кутията отвори печата. Можете да търсите елементи от BNOB чрез онлайн обяви във FJB Kaskus, например, просто потърсете „BNOB“ и изберете категорията на смартфона.

Стоките BNOB очевидно са по - евтини от новите стоки, но малко по-скъпи в сравнение със стоките втора ръка . Това, на което трябва да обърнете внимание, е да се уверите, че артикулът е официално гарантиран. Потърсете артикули BNOB от продавачи, които са закупили погрешно нещо и след това ги продайте отново на по-ниска цена.

3. Купете стоки "Стари запаси"

Следващият съвет за закупуване на втори смартфон е да помислите за търсене на артикули в състояние " Old Stock ". Какво друго е? Всъщност, вече знаете, старият запас е от английски, което означава стар запас. Във FJB Kaskus много продавачи предлагат стари артикули, обикновено тези артикули не са гарантирани и са за стари водещи модели смартфони, но преди това бяха скъпи.

Тъй като не е гарантирано, се препоръчва избраната от вас транзакция да използва системата COD . Така че можете да проверите състоянието и да се уверите, че всички функции на смартфона са нормални. Цената на старите стокови стоки очевидно е много по - ниска от новата цена, може би дори същата като втората цена .

4. Потърсете елементи, които все още са гарантирани

Потърсете елементи, които все още са в гаранция , ако е възможно, потърсете такива, които са все още стари и са използвани само няколко месеца. Ако наистина е трудно да намерите целевия си смартфон, който все още е гарантиран, потърсете поне такъв, който току-що е изтекъл гаранционния си период . Така че това не е смартфон, който се използва от 2-3 години.

5. Разумни цени

Кой не харесва евтините цени за смартфона, който искате да купите? Обикновено всеки използван смартфон ще има използвана цена, която е еталон , но ако тази цена е далеч от референтната цена, трябва да сте наясно с нея. Възможно е смартфонът да е KW, известен още като фалшив или силно повреден , така че цената е под средната.

6. Изберете система за безопасна транзакция

Наличието на общ акаунт позволява онлайн пазаруването да бъде по-безопасно и по-удобно без регионални ограничения, така че можете да сключвате сделки с продавачи в цяла Индонезия. Разбира се, изборът на стоки е по-голям и разнообразен.

Но ако се притеснявате за състоянието на стоките, просто изберете системата COD (Cash On Delivery). Можете да си уговорите среща за среща, уверете се, че избраното място е безопасно . Не отстрани на пътя, просто изберете определен ресторант. Ако нямате опит, поканете приятел, който вече разбира, да ви помогне да проверите стоките.

7. Бъдете „интелигентен купувач“

ApkVenue подчертават, че за тези от вас, които искат да купят употребяван мобилен телефон с Android, бъдете интелигентен купувач . Обикновено продавачите, които възнамеряват да продават, пишат описанията на продуктите възможно най-ясно . Така че, вие също трябва да четете внимателно. Поискайте неща, които не са обяснени, не искайте неща, които не са важни или които са обяснени от продавача.

8. Проверете физическото състояние

Външният вид, разбира се, е първото нещо, което проверяваме, уверете се, че корпусът на смартфона изглежда гладък и отговаря на описанието , което продавачът е написал. Ако кажете, че е гладко, но се окаже, че има мехури и дори студени тръпки, тогава не го приемайте, ако е необходимо, отменете го.

9. Проверете пълнотата и всички функции

След това проверете пълнотата, независимо дали е в съответствие с информацията от продавача. Проверете IMEI на мобилния телефон и кутията, след което го коригирайте. Уверете се също, в пълнотата на оригиналните аксесоари. Следват физическите условия, които трябва да проверите:

 • Проверете бутона Начало, бутона за захранване и бутона за сила на звука . Уверете се, че все още е мека и върви добре, без нищо странно. Причината е, че е известно, че тези компоненти се повреждат бързо.
 • Уверете се, че автентичността на слушалките , въпреки че не е задължително да ги използвате, но се уверете, че слушалките са все още оригинални и ги пазете добре, за да запазите цената. Може би по-късно искам да надстроя до по-висока версия.
 • Проверете адаптера за зарядно устройство и USB кабела, уверете се, че той работи и не е разхлабен.
 • Проверете аудио жака и се уверете, че не се разклаща .
 • Тествайте високоговорителя и микрофона , уверете се, че звукът е нормален и не е счупен . Ако се счупи, може да е бил изложен на вода или потапяне.

10. Проверете и се уверете, че всички функции работят

Физическото състояние и пълнотата са добре, ето какво е още по-важно, а именно да се уверите, че всички функции на смартфона работят правилно . Ето нещата, в които трябва да се уверите.

 • Проверете общата реакция на екрана , уверете се, че всички функции на сензорния екран работят. От горе надолу, вдясно вляво до ъглите на екрана. Опитайте и сензора за въртене ( акселерометър ), върви ли добре.
 • Проверете сензора за околна светлина , този сензор ще затъмни екрана на мобилния телефон, когато е на тъмно или когато сте на телефона.
 • Проверете свързаността , независимо дали става въпрос за клетъчни мрежи, WiFi, Bluetooth и GPS. Просто включете вашата SIM карта и microSD карта.
 • Проверете камерата , опитайте се да поработите с камерата и да правите снимки със светкавица или без светкавица и вижте резултатите.

Също така проверете с помощта на приложението, можете да прочетете в следващата статия 5 Задължителни приложения за тези, които искат да купят употребяван Android Mobile .

11. Фабрично нулиране в началото

Не се плащат само пари в началото, нулирането на фабричните настройки също трябва да се направи, когато получите смартфона. Тъй като ОС Android Lollipop има функция, наречена Factory Reset Protection .

Защитата, когато някой иска да направи фабрично нулиране вместо менюто с настройки, изисква парола , създадена от стар потребител. Ако бъде нулиран принудително, смартфонът няма да може да бъде използван преди да потвърди собствеността с акаунта на Google , който преди е бил използван на смартфона.

Заключение

Това е поредица от съвети за закупуване на качествен и подходящ използван смартфон с Android . Надяваме се, че тези съвети могат да бъдат полезни за тези от вас, които отчаяно искат да сменят смартфона си и да останат внимателни! Ако има допълнения, моля, посочете мнението си в колоната за коментари по-долу.