как да направим видеограмотността по най-лесния и практичен начин

Искате да имате интересно, вдъхновяващо съдържание в социалните медии? Ако искате, трябва да знаете как да направите следното най-популярно видео за грамотност!

С развитието на платформи за социални медии като Facebook, Twitter, Whatsapp, Instagram и т.н., хората стават все по-изразителни и масивни в качването на моментите си, независимо дали са със семейство или приятели.

Не само това. Желанието на потребителите му да качват различни моменти против мейнстрийма направи по-креативно съдържание. Можете дори да намерите всичко това, например, в поредица от забавни и весели акаунти в Instagram .

Е, една форма на съдържание, която в момента процъфтява, е видеограмотността . Как изглежда това съдържание и как правите уникална, готина и креативна видеограмотност ? Вижте следните рецензии!

Какво е видеограмотност?

Снимка източник: Pro.co.id

Най-общо казано, видеограмотността е вид видео, който съчетава изображения или снимки с движещи се обекти.

Обикновено този тип видео се добавя и с интересна фонова песен и афоризми, които ще бъдат предадени на публиката, независимо дали е семейство, приятели или хора, които гледат съдържанието.

Целите на една видеограмотност са безброй. Започвайки като място за религиозна дава, форма на романтично изразяване между двойки или просто изразявайки сърцето си чрез творческо съдържание, банди.

Тъй като това съдържание е доста разпръснато върху истории за WA или IG, много хора искат да знаят как да правят видеоклипове за грамотност на WA или IG, които са лесни и лесни.

Ето защо, за тези от вас, които искат да знаят как да правят движещи се видеоклипове за грамотност , нека следваме указанията, дадени от ApkVenue по-долу!

Как да направите видеоклипове за грамотност

Как да направите своя собствена видеограмотност варира и можете да го направите или на компютър или на Android. Е, този път ApkVenue ще обсъжда само как да направите видеоклипове за грамотност на Android, защото е много по-лесно и по-просто.

Не само това, тук ще научите и Jaka как да направи видео за грамотност от 30 секунди или 15 секунди според вашия собствен вкус и концепция. Така че не се закачайте в определен час, банда!

По-късно ще знаете и как да правите видеоклипове за ограмотяване с музика, като се има предвид, че видеоклиповете за ограмотяване обикновено включват различни видове музика, за да увеличат привлекателността на съдържанието. Ето ръководство за това как да направите видеоклипове за ограмотяване, които можете да вземете!

Как да направим движеща се грамотност видео

Във видеограмотността обикновено ще видите ефекта от движението върху небето, реката или морето. Разбира се, имате нужда от движещо се приложение за снимки, което пасва на вашия мобилен телефон. Този път ApkVenue ще използва приложението Zoetropic .

Изтеглете сега: Zoetropic - Photo in Motion

За тези от вас, които искат да знаят как да правят движещи се видеоклипове за грамотност с любимите си стилове и концепции, ето ръководство!

Стъпка - 1 : Отворете приложението Zoetropic, след което ще влезете в нов екран. Натиснете Докоснете тук, за да започнете , след което изберете Галерия . Моля, изберете изображението, което искате да създадете.

Стъпка - 2 : След това изберете опцията Motion. Там ще намерите жълта стрелка.

Поставете жълтата стрелка върху обекта, който искате да преместите. Опитайте се да запазите тези обекти под формата на море , водни потоци / реки или облаци / небе !

Стъпка - 3 : След това изберете опцията Маска . Тази опция ще замрази всички обекти, които са блокирани в червено, за да не се движат, например сгради, планини, скали, земя и т.н.

Стъпка - 4 : Тук можете да създадете съдържанието си с музика или текст.

Как да направите видео за грамотност е доста лесно. Изберете опцията Audio , след това изберете музика според вашия вкус , или от папката на мобилния ви телефон, или от опциите за музика, които Zoetropic е предоставил.

Да се ​​направи текст е не по-малко лесно. Изберете опцията Текст , след което въведете думите вдъхновение, които искате да напишете. Просто слабостта е , че тук не можете да намерите настройките за подравняване вляво, в центъра или вдясно.

Стъпка - 5 : И така, как виждате тийзър видеото, което е направено? Толкова е лесно! Трябва само да натиснете синия, лилав и зелен мозаечен оцветен триъгълник от лявата страна на екрана.

Оттам можете да знаете как ще изглежда вашето видео. Ако нещо липсва, просто го поправете!

Стъпка - 6 : Когато всичко приключи, всичко, което трябва да направите, е да натиснете символа точка в горния десен ъгъл.

Имате свободата да регулирате скоростта , повторенията , времето за видео и разделителната способност . Но ако не смятате, че имате нужда, просто изберете Запазване . От вас зависи да го запазите във формат MP4 или GIF, банда!

Това беше как да се направи видео за мобилна грамотност със специално приложение, в този случай Zoetropic. Можете също така да правите видеоклипове за грамотност с други приложения, знаете ли!

Как да направите видео за грамотност с KineMaster

Едно от най-добрите приложения за редактиране на видео за Android, което можете да използвате за създаване на видеоклипове за грамотност, е KineMaster . Можете да го изтеглите по-долу:

KineMaster Corporation Видео и аудио приложения ИЗТЕГЛЕТЕ

И така, за тези от вас, които са любопитни как да правят видеоклипове за ограмотяване с KineMaster , ето ръководството!

Стъпка - 1 : Отворете приложението KineMaster. Там ще се сблъскате с 2 опции, Project Assistant и Empty Project . Тъй като ApkVenue ще ви води директно, изберете Empty Project .

Стъпка - 2 : След това ще влезете в страницата за редактиране с различни менюта в нея.

Първо трябва да изберете видеото / изображението, което искате да използвате. Следователно щракнете върху Media в кръговото меню в горната дясна страна, след което изберете видеото / изображението, което ще използвате.

Стъпка - 3 : След като решите изображението / видеото, моля, задайте продължителността, която искате, независимо дали е 15 секунди, 30 секунди или каквото искате.

Методът е прост, просто плъзнете наляво или надясно върху частта, показана на снимката.

Стъпка - 4 : В кръга на менюто в горната дясна страна можете да добавите различно съдържание, което искате.

Например искате да знаете как да правите видеоклипове за грамотност с музика. Методът е лесен. Натиснете опцията Audio , изберете песента, която искате да изберете като част от вашето съдържание, след това натиснете червения символ плюс.

Ако музиката ви е твърде дълга, можете да я настроите сами, като натиснете песента, след което изберете опцията Trim / Split .

Стъпка - 5 : Ако искате да добавите текст, натиснете опцията Layer в главното меню, след което изберете Text .

По-късно можете да изберете най-добрия шрифт за вашето съдържание, заедно с анимация, която ще направи съдържанието ви още по-хладно, банда!

Стъпка - 6 : Когато приключите, натиснете опцията Експортиране и споделяне в горния десен ъгъл на екрана, след което изберете Експортиране .

Така се правеха видеозаписи за грамотност с KineMaster. Можете също така да разкрасите съдържанието си, като изневерите на най-добрите мотивационни думи за живота в сайта Jalantikus , нали знаете!

Това беше ръководството за това как да направите най-лесната и практична видеограмотност за вас. Наистина лесно, нали? Какво мислиш?

Ако например имате начин да направите други видеоклипове за грамотност, които са по-креативни и по-лесни, напишете ги в коментарите по-долу! Ще се видим в следващата статия на Jaka!

Прочетете също статии за видеоклипове или други интересни статии от Diptya .