използвайте го често, знаете ли какво означава wi-fi?

В днешната цифрова ера определено се нуждаем от Wi-Fi. Но знаете ли каква банда означава Wi-Fi? Тук Яка ще ти каже!

Интернет. Тази една дума е едно от нещата, от които се нуждаем най-много в дигиталната ера като сега. Един ден без интернет изглежда, че светът ще свърши.

Една от технологиите, която ни позволява да се наслаждаваме на интернет, е Wi-Fi. Джака е сигурен, че всички сте използвали Wi-Fi. Но знаете ли какво означава Wi-Fi ?

Ако знаете, значи сте страхотни! Ако не знаете, не се обезсърчавайте. ApkVenue ще ви каже какво означава Wi-Fi заедно със своите функции!

Какво е Wi-Fi

Wi-Fi е технология, която използва радиовълни за осигуряване на мрежова свързаност. Wi-Fi връзката се осъществява с помощта на безжичен адаптер за създаване на Hotspot .

Какво е Hotspot? Това, което е ясно, не е горещо място. Точка за достъп е зона около безжичен рутер, свързан към мрежа, която ни позволява да имаме достъп до интернет без кабели.

История на Wi-Fi

Wi-Fi има доста дълга история. Wi-Fi беше пуснат за първи път за обществеността през 1997 г., когато беше сформиран комитет, наречен 802.11 .

Формирането на този комитет доведе до създаването на IEEE802.11, който се превърна в набор от стандарти за дефиниране на комуникации с безжична локална мрежа. Това е основата на Wi-Fi мрежата.

Както беше обяснено по-рано, Wi-Fi използва радиовълни за предаване на сигнали. Wi-Fi работи на два типа честоти, а именно 2.4Ghz и 5Ghz .

Wi-Fi функция

Засега това, което знаем от Wi-Fi, е, че ни позволява да се свързваме с интернет, за да можем да сърфираме в браузърите на социални медии. Въпреки това Wi-Fi не е само това.

Първо, Wi-Fi може да свърже множество устройства без кабели. Да предположим, че в една компания има шест компютъра. Всички тези компютри могат да бъдат свързани помежду си чрез Wi-Fi мрежа.

Тъй като е свързан, можем да изпращаме данни директно. Освен по-бързо, изпращането на данни чрез Wi-Fi е и по-практично и ефективно.

Така че, Jaka спомена малко за Hotspot, нали? Е, нашият смартфон може да се използва като модем, като включите функцията за връзване на гореща точка на вашия мобилен телефон. Можем да използваме тази функция с Gang Wi-Fi!

Стойки за WiFi

Изненадващо, много хора не знаят какво означава Wi-Fi. Всъщност ApkVenue е сигурен, че много хора са използвали тази технология.

Wi-Fi означава Wireless Fidelity или на индонезийски език е доверие в безжичната връзка .

Може би това, което той имаше предвид по това време, беше вярата, че ерата на кабелите скоро ще приключи и ще бъде заменена от безжична технология . Това има смисъл, защото сега има много безжични технологии .

Поради тези необичайни думи много хора не знаят какво означава Wi-Fi.

Бонус: Как да ускорите Wi-Fi връзката

Е, ако сте потребител на Wi-Fi, който често се оплаква от бавния интернет, ApkVenue има няколко съвета за бандата, за да можете да получите достъп до интернет по-бързо.

1. HP с най-новата Wi-Fi технология

Разбира се, колкото по-нова Wi-Fi технология е, толкова по-бързо може да работи интернет. Обикновено най-новите мобилни телефони са оборудвани с най-новите технологии.

Така че, ако мобилният ви телефон е стар училище, може би е време да смените мобилния си телефон, банда! Не е нужно да харчите много пари, защото ApkVenue има препоръка за евтини мобилни телефони, които са добри!

2. Намиране на правилната позиция

Поради безжичната връзка, разбира се, не можем да видим къде е Wi-Fi сигналът. Следователно може да е, че вашият интернет е бавен, защото вашата позиция не е правилна.

Потърсете най-добрата позиция, без да намалявате комфорта си в интернет. Ако можете, намерете място близо до Wi-Fi рутера .

3. Избягвайте друга електроника

Съществуването на друга електроника около нас може да попречи на вашия Wi-Fi сигнал, банда. Наречете го микровълнова . Затова се опитайте да не се доближавате до други електронни елементи.

4. Използване на приложението.

Освен трите метода по-горе, има много приложения, които можете да използвате, за да засилите своя Wi-Fi сигнал. Нещо? Просто се отбийте при писането на Jaka по този въпрос, гарантирано работи!

И така, сега знаете каква банда означава Wi-Fi? Jaka повтори още веднъж, Wi-Fi означава Wireless Fidelity , банда.

Опитайте да попитате приятелите си, ApkVenue е сигурен, че мнозина не знаят. Дано тази статия е полезна!

Прочетете също статии за Wi-Fi или други интересни статии от Fanandi Ratriansyah