7 от най-добрите филми за супергерои от DC, които трябва да гледате

Знаете ли, че Джокер получи 11 номинации за Оскар тази година? Кои други DC филми са с приблизително същото качество като Joker? Открийте отговора чрез статията на ApkVenue този път, банда!

В сравнение с Marvel, DC изглежда няма никакво видимо влияние в днешния свят на холивудското кино.

Много DC филми не успяха да бъдат добре приети на пазара, включително двата най-популярни филма за супергерои в DC, Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта.

Зад неуспеха му се оказва, че DC също има редица добри филми, които си струва да се гледат и дори получават оценка за преглед над 90%.

7 най-добри филма на DC за всички времена

Не само екшън филми на живо, DC също няколко пъти продуцира анимационни филми, които получиха положителни отговори от феновете на филма.

Успехът на DC в създаването на висококачествени филми всъщност е започнал отдавна, дори от 70-те години.

Кои са най-добрите DC филми за всички времена, които си струва да се гледат? Ето още информация.

1. Лего филмът за Батман (2017)

Източник на снимки: amazon.com

Този един филм се опитва да изобрази Батман от различна гледна точка. Този триизмерен анимационен филм разказва историята на The Caped Crusader под формата на герои от Lego.

Не само направен под формата на лего анимация, Батман в този филм също е описан като притежаващ различна личност от стереотипа на Батман като цяло .

Уникалната концепция на историята и анимацията, както и свежият хумор направиха този филм да получи оценка от 7,3 / 10 на IMDb и 90% по оценка на Tomatometer .

2. Супермен (1978)

Снимка източник: theactionelite.com

Този филм е класифициран като един от класическите DC филми, които трябва да гледате. Този филм успява да изобрази Супермен като супергерой с всичките му проблеми.

За Кристопър Рийв, който играе Супермен в този филм, се казва, че е един от най-добрите актьори на Супермен за всички времена .

Характерът на Супермен, който той носи успешно, съчетава много добре хумора и харизмата на супергероя.

Този класически DC филм успя да получи оценка от 7,3 / 10 на IMDb и 94% по оценка на Tomatometer .

3. Хищни птици

Източник на снимки: cnn.com

Първият филм на DCEU с рейтинг R успя да открадне сензация, когато се излъчи. След различни неуспехи, преживяни от DCEU, Хищните птици успяха да се превърнат в глътка свеж въздух.

Този един екшън филм опакова приключенията на Харли Куин и приятели в решаването на проблемите, с които се сблъскват добре.

Историята на този филм е направена по-смислена и обоснована от другите филми за супергерои. Хищните птици спечелиха 81% от резултатите на Tomatometer и 83% от резултатите на аудиторията на Rottentomatoes ( резултатите все още се променят ).

4. Шазам (2019)

Източник на снимки: rogerbert.com

Този един филм се опитва да излезе от тъмното и тъмното изображение, вградено в DCEU, и се превръща в супергеройски филм, обвит в различни комедии.

Филмът, който разказва за пътуването на дете, което получава супер сили, които карат тялото му да се променя като тялото на възрастен, е добре приет от много филмови фенове .

Shazam е оценен с 7.1 / 10 на IMDb, както и с 90% на оценка на Tomatometer , което го прави един от най-добрите DCEU филми до момента.

5. Wonder Woman (2017)

Източник на снимки: trendingnewsbuzz.com

Този един филм изобразява характера на женски супергерой, който се бори за това, в което вярва в свят, доминиран от мъже.

Жената чудо, изиграна от Гал Гадот, се казва, че е участвала в Първата световна война и е успяла да победи опонента си, който контролира войната зад кулисите.

Много хора казаха, че този един филм успя да донесе вдъхновяващо послание за жените да не се отказват от борбите си.

Филмът Wonder Woman успя да получи рейтинг от 7,4 / 10 на IMDb и 93% на Tomatometer Score .

6. Жокер (2019)

Източник на снимката: vox.com

Този филм се опитва да изобрази Жокера от различна гледна точка в сравнение с разказаното в комиксите.

Жокерът повдига проблем, близък до хората днес - как натискът от околната среда може да промени характера на човек и дори да го накара да извърши престъпления.

Тазгодишният Жокер се превърна в сензация благодарение на успеха си в спечелването на 11 номинации за Оскар и превръщането му в най-номинирания филм тази година.

Този един филм успя да получи оценка 8,6 / 10 от IMDb, 68% от резултата на Tomatometer, а също и 88% от резултата на зрителя .

7. Тъмният рицар (2008)

Източник на снимката: france24.com

Този филм е може би най-добрият DC филм за всички времена до момента . Тъмният рицар успя да открадне вниманието на много филмови фенове, когато беше пуснат.

Този филм за супергерои разказва историята на борбата на Батман да спаси града си с цялата интрига и обрат в него.

Този филм дори успя да достави Хийт Леджър, спечелвайки Оскар за най-добър поддържащ актьор през 2009 година.

Dark Knight успя да получи рейтинг 9/10 за IMDb и 94% за оценка на Tomatometer .

Това са 7-те най-добри DC филма за всички времена, които могат да бъдат интересно забавление за вас през уикендите.

DCEU не е успял да направи името си като супергеройски филмов франчайз в тази модерна епоха, но виждайки рекордите си това може да се промени един ден.

С неговия план за рестартиране на филма за супергероите е въпрос само на изчакване до каква степен DC може да възвърне влиянието си в света на киното.

Прочетете също статии за филми или други интересни статии от Restu Wibowo .