√ 4 начина за изключване на клавиатурите на лаптопи от всички марки

Когато грешката на клавиатурата на лаптопа, вашата дейност ще бъде прекъсната. За да поправите това, можете да разберете как да изключите клавиатурата на лаптопа, както следва.

Как да изключите клавиатурата на лаптопа може да бъде едно решение, така че да пишете по-удобно, когато използвате външна клавиатура.

Да! Използването на външна клавиатура на лаптопи сега е все по-популярно, тъй като може да замени ролята на клавиатура на лаптоп, която е грешка или се счита за по-малко удобна за използване.

За съжаление, как да деактивирате клавиатурата на лаптопа, все още има много хора, които не знаят за това, така че все още има проблем, който трябва да бъде решен, банда.

Но не е нужно да се притеснявате! Проблемът е, че този път ApkVenue ще обсъди как да деактивирате напълно клавиатурата на лаптопа Windows 10 , което можете да видите по-долу.

Как да изключите клавиатурата на лаптоп?

Един от проблемите, които често възникват на лаптопите, е грешката на клавиатурата на лаптопа . Освен да поправите клавиатурата на лаптопа, можете и просто да я деактивирате, банда.

Освен грешка, може да искате да изключите клавиатурата на лаптопа, защото предпочитате да използвате външна клавиатура като механична.

Можете също така да деактивирате клавиатурата на лаптопа за постоянно или временно, или само няколко бутона, като следвате метода за изключване на функцията на клавиатурата на лаптопа по-долу.

Как временно да изключите клавиатурата на лаптопа с диспечера на устройствата

Ако не можете или не сте имали възможност да поправите клавиатурата на лаптопа, можете да деактивирате клавиатурата на лаптопа, за да не ви безпокоят и дразнят, банда.

Можете да направите как временно да изключите клавиатурата на лаптопа Windows 10 по следния начин. По-късно можете също да го активирате отново.

1. Отворете диспечера на устройствата

Щракнете с десния бутон върху менюто "Старт", за да отворите менюто WinX. След това щракнете върху Диспечер на устройства .

2. Изберете драйвера на клавиатурата, който използвате

В менюто на диспечера на устройствата потърсете думата Клавиатури . Показване на опциите на клавиатурите чрез двукратно щракване или щракване върху бутона (>). Всички клавиатури, свързани към лаптопа, ще бъдат изброени в раздела Клавиатура. Потърсете клавиатурата по подразбиране за лаптоп, след което щракнете с десния бутон върху нея.

3. Актуализирайте драйвера на клавиатурата

Изберете Актуализиране на софтуера на драйвера .

4. Изберете „Преглед на моя компютър за драйверен софтуер“

След това избирате опцията Преглед на моя компютър за драйверен софтуер .

5. Изберете „Нека да избера от списък с устройства“

Щракнете върху опцията Нека да избера от списък с устройства .

6. Премахнете отметката от „Показване на съвместим хардуер“

Премахнете отметката от менюто Показване на съвместим хардуер . Тук можете да видите устройства, които не са инсталирани на лаптоп, защото не са подходящи или не са съвместими.

Изберете този, чийто драйвер не съответства на лаптопа, който използвате. Безплатни за избор навсякъде.

7. Щракнете върху „Да“, за да потвърдите

Ако е така, ще се появи изскачаща страница за потвърждение. Моля, щракнете върху Да.

Този метод на деактивиране на клавиатурата на лаптопа прави драйвера на клавиатурата, инсталиран на лаптопа, деактивиран, като го променя като несъвместим.

За да го активирате отново, можете да следвате този метод, но да проверите бутона в менюто Показване на съвместим хардуер. След това изберете драйвера, който се появява.

Как да изключите постоянна клавиатура за лаптоп с диспечера на устройствата

Следва как да изключите за постоянно Asus, Toshiba и други клавиатури за лаптопи. Този метод се извършва чрез деинсталиране на клавиатурата по подразбиране на вашия лаптоп, банда.

1. Отворете диспечера на устройствата

Подобно на първия метод, трябва да влезете в менюто на диспечера на устройствата. Щракнете с десния бутон върху менюто "Старт". След това щракнете върху Диспечер на устройства .

2. Изберете опцията „Клавиатури“

В менюто на диспечера на устройствата потърсете думата Клавиатури . Показване на опциите на клавиатурите чрез двукратно щракване или щракване върху бутона (>). Щракнете с десния бутон върху клавиатурата по подразбиране на лаптопа.

3. Деинсталирайте драйвера на клавиатурата

Щракнете върху опцията Деинсталиране на устройство .

4. Изберете бутона „Деинсталиране“

Моля, щракнете Деинсталирай, за да потвърдите и премахнете драйвера за клавиатурата.

Имайте предвид, че ако сте изключили клавиатурата на лаптопа Windows 10 по този начин, диспечерът на устройствата може да сканира за хардуерни промени на лаптопа, банда.

Ако случаят е такъв, Windows 10 може автоматично да открие клавиатурата и да преинсталира драйвера. Така че трябва отново да премахнете драйвера за вградената клавиатура на лаптопа.

Как да деактивирам някои клавиши на клавиатурата на лаптоп

В допълнение към бавната производителност на лаптопа, друг проблем, който често се появява при по-старите лаптопи, е бутонът за грешка на клавиатурата, който може да се натисне сам.

Самите натиснати клавиши на клавиатурата трябва наистина да пречат на вашите дейности. За това следвайте как да деактивирате един от клавишите на клавиатурата на следващия лаптоп .

1. Изтеглете приложението KeyTweak

Изтеглете и инсталирайте приложението KeyTweak на вашия лаптоп.

2. Изберете бутона на клавиатурата, който искате да деактивирате

Когато приключите с инсталирането, отворете приложението KeyTweak. На изображението на клавиатурата изберете бутона, който искате да деактивирате.

3. Изберете „Деактивиране“

Бутонът, който сте избрали, ще се появи в раздела Избрани ключове . След това щракнете върху Деактивиране .

4. Кликнете върху „Прилагане“

След като бъде деактивиран, бутонът ще се появи в колоната Чакащи промени . Щракнете върху Приложи, за да го деактивирате.

5. Щракнете върху „Да“

В изскачащото меню щракнете върху Да, за да рестартирате устройството. Изчакайте лаптопът да се включи отново.

След като се включи отново, деактивираният по-рано бутон на клавиатурата също е деактивиран и не може да бъде натиснат, банда. Лесно е, нали?

За да активирате отново бутона, трябва само да отворите приложението KeyTweak и след това да щракнете върху опцията Рестартиране на всички по подразбиране . Рестартирайте лаптопа и бутоните ще заработят отново.

Как да деактивирам клавиатурата с комбинация от клавишни комбинации

Източник на снимки: Business Insider

Освен че трябва да отворите програмата Device Manager или да инсталирате приложение на лаптоп, можете да използвате и по-практична алтернатива.

Причината е, че можете да направите как да деактивирате клавиатурата на лаптопа, без да изключвате тъчпада, без да се налага да инсталирате софтуер, банда.

Първо обаче трябва да проверите от клавишите F1 до F12 на лаптопа дали има бутон с логото на клавиатурата или не.

Тъй като по принцип този метод може да бъде направен само от някои лаптопи, които имат бутони само с логото на клавиатурата.

Ако има, трябва само да натиснете комбинацията от клавиши FN + клавиша с логото на клавиатурата на лаптопа или Ctrl + Alt + клавиша с логото на клавиатурата .

Как да активирам деактивирана клавиатура?

Клавиатурата на вашия лаптоп по подразбиране отново е правилна и искате да я използвате, за да пишете както преди? Разбира се, че можеш, банда!

Въпреки че сте направили как да деактивирате клавиатурата на лаптопа на Windows, пак можете да я активирате отново, ако искате.

За това как да активирате вашата собствена вътрешна клавиатура на лаптоп, методът е наистина лесен, защото трябва само да повторите стъпките за това как да деактивирате клавиатурата на лаптопа по-горе.

Но в стъпката за избор на драйвер за клавиатура не забравяйте да проверите опцията „Показване на съвместим хардуер“ и да изберете модела на клавиатурата, който използвате.

Натиснете бутона „Напред“ и изчакайте процесът да приключи. Тогава вътрешната клавиатура на лаптопа може да се използва отново.

По същия начин, когато правите как да изключите клавиатурата на лаптопа с бутона Hotkeys. Трябва само да натиснете клавишната комбинация отново, за да я активирате отново.

Вече можете да се освободите от използването на външна клавиатура или приложение за виртуална клавиатура, което със сигурност е по-обезпокоително.

Това бяха някои от начините за бързо и лесно изключване на вътрешната клавиатура на лаптопа . В допълнение към пълното изключване на функцията на клавиатурата на лаптопа, можете да деактивирате и само един от клавишите на клавиатурата.

По този начин можете да използвате лаптопа си удобно, без да сте ограничени от грешка на клавиатурата на лаптопа . Но се уверете, че вече имате външна клавиатура, банда.

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от Tia Reisha .