Ето го! 10 начина за промяна на настройките за поверителност на Facebook

Със сигурност не искате вашите данни да се използват от хора, които търсят печалба. Ще споделим как да настроите поверителността на Facebook ..

До каква степен зачитате собствената си поверителност в социалните медии, особено във Facebook ? Както знаете, Facebook все още е най-голямата социална медия.

Въпреки че Facebook е предоставил различни правото на личен живот , свързани с настройките , за съжаление, все още има много потребители, които не се интересуват или не разбират важността на регулиране на поверителността и сигурността на настройките.

Ако просто го игнорирате, вашите данни във Facebook могат да се използват и от трети страни или хора, търсещи печалба. Със сигурност не го искате правилно? Така че този път ще споделим как да направите настройките за поверителност на Facebook, които трябва да промените!

  • 7 причини, поради които продължавате да използвате Facebook
  • Как да предотвратите свързването на вашия WhatsApp с Facebook
  • Разкрито! Това е тайната на шефа на Facebook, за да прогони хакерите

Как да настроите поверителността на Facebook да бъде безопасна

Ето защо, цитиран от Techradar, ето настройките за поверителност и сигурност, които трябва да промените във Facebook. Въпросът е да се предотвратят нарушения на поверителността.

ВИЖТЕ СТАТИИ

1. Влезте безопасно

Ще започнем отначало. Така че, ако влезете във вашия акаунт във Facebook от споделен компютърен компютър (семеен или публичен компютър), не поставяйте отметка „Да ме държи в системата“.

Така че, ако въпросът „Запомни браузъра“ се появи като снимката по-горе, по-добре е да изберете „Не запазвай“ . Ако обаче го активирате, ще получите известие, когато някой използва вашия компютър, за да влезе във вашия акаунт във Facebook.

2. Отворете Настройки за поверителност

Facebook направи редица нови промени, за да направи настройките за поверителност по-достъпни. За да го видите, щракнете върху бутона на катинара горе вдясно.

Оттам ще видите няколко опции за поверителност. Те включват „проверка на поверителността“, „кой може да вижда публикациите ми?“, „Кой може да се свърже с мен?“ И „как да накарам хората да спрат да ме тормозят?“.

Все още не е достатъчно? Можете също да видите други настройки или да посетите основите на поверителността.

3. Проверки на поверителността

От настройките за поверителност сега изберете най-горната, а именно „Проверка на поверителността“. Има 3 стъпки, за да сте сигурни, че споделяте с правилния човек.

Първо, когато създавате статус, можете да контролирате кой може да го вижда, така че просто го коригирайте. Има "публично" за всички във или извън Facebook, за да се види, "приятели" и други специални настройки.

Второ, ще видите списък с приложения, свързани с вашия Facebook. Моля, коригирайте или премахнете разрешенията, ако никога не сте използвали приложението.

Трето, информацията за вашия профил. Това е много важно. Започвайки от телефон, имейл, дата на раждане и град на произход. Моля, задайте го, искате да се показва или не.

4. Кой може да вижда моите публикации?

В тази опция, освен че можете да контролирате кой вижда състоянието, което публикувате , можете също да прегледате кой може да види или да намери нещата, които публикувате, както и кой ви е маркирал, с „Дневник на активността“

О, да, можете също да видите какво виждат другите хора във вашата хронология и как ще изглежда вашият профил, когато се гледа от определени хора.

5. Кой може да се свърже с мен?

Освен това можете да зададете кой може да ви изпраща приятели. Има 2 опции, а именно всеки или приятели на приятели. За да не изпращате произволно заявки за приятелство, изберете „приятел на приятели“.

6. Как можете да накарате хората да спрат да ме дразнят?

Има хора, които не познавате, че ви притесняват? Можете да блокирате този човек или да го откажете и да предотвратите повторното му свързване с вас.

Просто въведете вашето име или имейл. Е, можете също да видите всички блокирани потребители.

7. Настройки и инструменти за поверителност

За по-пълни настройки щракнете върху „Преглед на още настройки. Можете да видите по-пълни настройки и инструменти за поверителност.

Ще видите допълнителни настройки, като например кой може да ви търси чрез вашия имейл адрес, телефонен номер или дали искате търсачките извън Facebook да се свързват с вашия профил.

8. Хронология и споразумения за маркиране

Под поверителност има технологии и настройки за маркиране. Оттук можете да контролирате кой може да ви маркира . Можете също така да разрешите преглед на публикации, които ви маркират, преди те най-накрая да се появят във вашата хронология.

Разбира се, не искате да бъдете маркирани с нещо неясно, нали? Е, все още има няколко настройки по-долу, за да защитите и управлявате хронологията си.

9. Активирайте сигнали за влизане и одобрение

Следващата стъпка към защитата на вашия акаунт във Facebook е активирането на предупреждения за вход. За да направите това, отидете в Настройки на акаунта > Защита и изберете "Сигнали за вход".

С това ще получите предупреждение за влизане, когато някой влезе във вашия акаунт. Или от непознато устройство или браузър .

10. Използвайте двуетапно удостоверяване

Този се счита за важен и трябва да бъде активиран. Създайте споразумения за влизане с Facebook, като използвате телефонния си номер за допълнителна сигурност. Разбира се, за да попречите на други хора да влизат тайно във вашия акаунт.

С това, дори ако имат нашето потребителско име и парола във Facebook, те пак няма да могат да влязат, тъй като на телефонния номер се изисква допълнителен код.

Това са 10 начина да зададете поверителност и сигурност на Facebook, които трябва да прегледате, дори ако трябва да промените. Целта е вашите данни да не се използват от други хора. Винаги защитавайте поверителността си. Късмет!