6 начина да се отървете от безопасен режим (safemode) на телефон с Android

Вашият мобилен телефон продължава да влиза в безопасен режим и да прекъсва вашите дейности? Ето 6 начина да се отървете от безопасен режим на телефони с Android от Samsung, Xiaomi и т.н.

Как да се отървете от безопасен режим на Android или известен като безопасен режим , имате ли нужда сега?

В отворен код базиран на Android операционна система позволява на потребителите да калайджия с и да го модифицирате. Следователно има много root услуги, предлагани на потребителите на Android.

Въпреки че го прави лесно, това прави системата за мобилни телефони с Android по-бързо повредена, особено с инсталирани root и злонамерени приложения. Обикновено мобилният ви телефон с Android веднага ще влезе в безопасен режим, за да се избегнат допълнителни щети.

В тази статия ApkVenue ще се опита да ви каже някои начини да се отървете от безопасен режим на мобилен телефон с Android и някои неща, които могат да причинят това.

Какво е безопасен режим ?

Преди да влезете в основната дискусия, първо трябва да знаете какво е безопасен режим. Най-общо казано, Безопасният режим на мобилен телефон с Android е режим, който ограничава вашия мобилен телефон с Android да изпълнява само основните си функции и основната система.

Безопасният режим е проектиран по такъв начин, че да помогне за процеса на отстраняване на неизправности , който е да проследява и диагностицира производителността на операционната система Android на вашия мобилен телефон .

С други думи, не можете да стартирате всички приложения на трети страни, инсталирани на вашия мобилен телефон. Приложението ще бъде скрито, когато мобилният ви телефон влезе в безопасен режим.

Не е нужно да се притеснявате, ако мобилният ви телефон премине в безопасен режим. Въпреки че не е задължително да повредите мобилния си телефон, Безопасният режим е знак, че трябва да бъдете по-внимателни.

Причина HP влиза в безопасен режим

След като разберете какво е безопасен режим, сега ApkVenue иска да ви каже някои от причините, поради които телефонът ви с Android преминава в безопасен режим. Може би много от вас са преживели това, но не знаят причината.

Обикновено мобилен телефон, който влиза в безопасен режим, ще се рестартира сам, след което думите Безопасен режим се появяват в долния ъгъл на екрана.

Всъщност можете да включите безопасен режим ръчно. Е, ако вашият мобилен телефон автоматично влезе в този режим, това означава, че нещо не е наред със системата на вашия мобилен телефон, банда.

Клетъчният телефон, който преминава в безопасен режим, може да означава, че на вашия мобилен телефон има грешки , вируси или неизправности в приложенията. Възможно е също така, случайно сте натиснали бутона, който активира този режим.

Това е много често при вкоренени телефони с Android. Така че, ако това не е много важно, по-добре е да не пускате мобилен телефон, банда. Уважаема гаранция.

Ако нямате търпение да разберете как да се отървете от безопасен режим на мобилен телефон Samsung или на друга марка Android, просто погледнете следната статия, банда!

Как да се отървем от безопасен режим на телефони с Android

Как да се отървете от безопасен режим или безопасен режим на мобилен телефон с Android всъщност е лесно, знаете ли. Няколко пъти Jaka изпитва това, но мобилният телефон на Jaka може да се нормализира, като следва методите по-долу.

В допълнение, това как да се отървем от безопасен режим във всички марки на Android на HP всъщност е еднакво. Любопитен? Хайде, гледайте заедно!

1. Рестартирайте HP (най-лесният начин да се отървете от безопасен режим)

Източник на снимки: Google (Рестартирайте HP Android е най-лесният начин да се отървете от безопасен режим)

Най-простият начин да се отървете от безопасен режим е да рестартирате телефона си с Android . Обикновено този режим ще се появи временно, докато проблемите на мобилния ви телефон не могат да бъдат разрешени.

Ако сте сигурни, че няма проблем с вашата система за мобилен телефон или смятате, че случайно сте активирали безопасен режим на мобилния си телефон, тогава можете да опитате този единствен метод, банда.

Рестартирането на мобилния телефон като решение за деактивиране на безопасен режим също е много лесно, както обикновено правите. Ето стъпките.

1. Натиснете и задръжте бутона за захранване

Натискате и задържате бутона за захранване на HP, докато се появят няколко опции за избор.

2. Изберете „Рестартиране“

След това избирате опцията „Рестартиране“, за да рестартирате мобилния телефон.

3. Изчакайте телефонът да се включи

Системата ще се рестартира и трябва само да изчакате, докато процесът приключи.

2. Изваждане на батерията

Следващият начин да се отървете от безопасен режим е да извадите батерията на HP . Този един метод е наистина полезен за тези от вас, които имат бавни мобилни телефони. Бях толкова бавен, просто рестартирането на мобилния телефон отне няколко минути.

Като извадите батерията, вашият мобилен телефон незабавно ще спре всички процеси и мобилният телефон ще умре моментално. Изчакайте няколко секунди, преди да смените батерията на мобилния си телефон, след което я включете отново.

За съжаление, съвременните мобилни телефони използват предимно несменяеми батерии, така че вече не можете да следвате този метод.

Но ако типът батерия на вашия мобилен телефон е сменяем , можете да опитате следните стъпки:

1. Изключете захранването на HP

Натиснете и задръжте бутона за захранване на HP, след което изберете опцията „Изключване“.

2. Извадете батерията за известно време

След като мобилният телефон се изключи, отваряте кутията и изваждате батерията за няколко минути.

3. Сменете батерията на HP

След това поставяте батерията обратно правилно.

4. Включете HP

Ако сте сигурни, че батерията е инсталирана правилно, сега натиснете и задръжте бутона за захранване на HP, за да го включите отново.

3. Премахване на неправилно работещи приложения

Както ApkVenue каза преди, една от причините, поради която мобилният ви телефон с Android изведнъж влиза в безопасен режим, е поради неизправност на приложението. И влошено от корена.

Начинът да го преодолееш всъщност е сложен, банда. Трябва да се опитате да запомните какво приложение или последно нещо сте направили на мобилния си телефон, преди накрая мобилният ви телефон да влезе в безопасен режим.

Ако си спомняте, можете да опитате да деинсталирате приложението или да изкорените мобилния си телефон. Не забравяйте да рестартирате мобилния си телефон отново, за да почистите процеса на мобилния си телефон.

За да изтриете приложения на мобилен телефон с Android, можете да изпълните стъпките по-долу:

1. Отворете „Настройки“

Отваряте приложението „Настройки“, след това отидете в менюто „Приложения“ и изберете „Управление на приложенията“.

2. Изберете и изтрийте приложението

След това търсите и избирате приложението, което ще бъде премахнато, тъй като се предполага, че е причината HP да влезе в безопасен режим. Изберете менюто „Деинсталиране“, за да завършите процеса.

Освен да преминете през приложението Настройки, можете също да изтриете приложението за Android от Play Store, банда. Методът е и по-лесен, защото трябва само да намерите приложението, след което щракнете върху бутона „Деинсталиране“ .

4. Изчистване на кеша

Кешът е временно пространство за съхранение, използвано за съхранение на настройки на приложение, браузър или игра. Целта е да ускорите процеса на зареждане, когато отворите приложението.

Не само че паметта на мобилния ви телефон се запълва често, оказва се, че кеш паметта може също да е причина внезапното автоматично влизане на вашия мобилен телефон с Android в безопасен режим.

Следователно изтриването на пълен кеш може да бъде начин да се отървете от безопасен режим, който е трудно да загубите на мобилния си телефон.

1. Отворете „Настройки“ и отидете на страницата с приложения

Отваряте приложението Настройки на мобилния си телефон, след което влизате в страницата с приложения, както ApkVenue показа преди.

2. Изберете приложението, за да изчистите кеша

Вие избирате за какво приложение искате да изчистите кеша. След това натиснете менюто „Clear Data“ и изберете „Clear Cache“ .

5. Изключете чрез Центъра за уведомяване

Както подсказва името, прозорецът на Центъра за известия служи за предоставяне на известия, които се появяват поради приложна програма, работеща на мобилен телефон.

Включително един от тях, когато е активен Безопасен режим, банда. Когато е активен безопасен режим, известието обикновено се появява в прозореца на Центъра за известия.

Сега, за да деактивирате безопасен режим чрез Центъра за известия, ето стъпките.

1. Отворете прозореца Notification Center

Отваряте прозореца на центъра за уведомяване, като плъзгате екрана отгоре надолу.

2. Изберете известието за безопасен режим

След това докоснете известието за безопасен режим и изключете режима, като натиснете бутона „Изключване“ в изскачащия прозорец, който се появява.

Източник на снимки: SensorsTechForum

6. Фабрично нулиране (Как да се отървем от най-ефективния безопасен режим)

Начинът да се отървете от последния безопасен режим, ако този проблем не може да бъде разрешен с горното решение, е да направите фабрично нулиране . Този метод е доста ефективен, особено за мобилни телефони, които го използват отдавна.

Фабричното нулиране ще нулира всички ваши данни и система от мобилен телефон, така че отново да се върне в първоначалното си състояние като нов мобилен телефон. Това се очаква да реши всички грешки на мобилния ви телефон.

Фабричното нулиране обаче ще изтрие всички данни и приложения, съхранени във вградената памет на HP. ApkVenue препоръчва, запазете вашите важни данни на сигурно място, преди да го направите, банда.

Е, за метода за фабрично нулиране сами можете да следвате стъпките по-долу:

1. Отворете „Настройки“

Отваряте приложението „Настройки“ на телефон с Android.

2. Изберете менюто „About Phone“

Всяка марка HP може да е различна. Ако обаче сте потребител на мобилен телефон на Xiaomi, можете да изберете менюто „About Phone“, след което да изберете „Backup & reset“ .

3. Изберете Фабрично нулиране

Накрая превъртете надолу и изберете менюто „Изтриване на всички данни (фабрично нулиране).

Изчакайте процесът на нулиране да завърши. За тези от вас, които са опитали някои от предишните методи, но не са били достатъчно ефективни, за да преодолеят упорития начин да се отърват от безопасен режим на Samsung, можете да опитате този метод.

Това беше статията на ApkVenue за това как да се отървете от безопасен режим, който е трудно да се загуби на телефон с Android. Включително тези от вас, които търсят начини за деактивиране на безопасен режим на Samsung, банда.

За разлика от това как да активирам безопасен режим, да се отървем от него е малко по-трудно, а! Дано тази статия може да реши проблема ви, банда.

Ще се видим отново в друга интересна статия от ApkVenue. Не забравяйте да оставите следа от коментари в наличната колона.

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от Prameswara Padmanaba