Бъдете нащрек, ето 10 техники за взлом на пароли, които хакерите често използват!

О, значи това е, което се нарича техника за взлом на парола и вид атака? Прочетете тази статия изцяло, момчета!

Дигиталният свят е пълен с плюсове и минуси. Някои казват, че цифровият свят не е толкова опасен, както мнозина казват. Има обаче и такива, които смятат, че това е доста опасно, особено след като има много неща за изучаването на техниките за разбиване на пароли .

Какво представлява техниката за взлом на парола ? Техниката за разбиване на пароли е общ термин, който описва група техники, използвани за получаване на пароли или тайни пароли в система за данни. И така, чрез тази статия ApkVenue предоставя 10 от тези техники, за които се твърди, че често се използват от хакери, както съобщава TechViral.

  • Филм за хакерството, който ви кара да искате да станете хакер
  • ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТАУ! Ето 5 начина, по които хакерите могат да крадат данни от потребители на Facebook
  • Лесни начини за защита на компютъра от хакери, когато сте преследвани

10 техники за взлом на пароли, често използвани от хакери

1. Речник

Речникът е техника, използвана от повечето хакери като цяло. Правейки това обаче, не можете веднага да успеете. Трябва да намерите състояние до няколко опита. Речникът е прост файл, съдържащ някои странни и необичайни думи, които много хора често използват за своите пароли за акаунти. Трудните пароли обаче не могат да бъдат взломени с тази техника.

2. Груба сила

В действителност методът Brute Force не се различаваше много от типа речник атака. За тази единствена техника обаче се изискваше търпение на бого ниво. Защото от вас ще се изисква да изпробвате всяка най-добра комбинация, докато се намери паролата. Тъй като обаче този човек става по-умен от ден на ден, ще бъде трудно да се направи техниката Brute Force.

3. Фишинг

Най-лесният начин за разбиване на парола е да използвате техниката на фишинг . Всъщност този метод всъщност е твърде остарял. Защото хакерите, които използват тази система, искат само акаунт на потребител да каже паролата по уникален и различен начин. Обикновено тези хакери ще създадат фалшива страница, фалшив имейл и фалшиви приложения, за да накарат потребителя да влезе там. След това, след като влезете, данните за акаунта отиват на сървъра на хакера.

4. Троянски коне, вируси и зловреден софтуер

Е, за този единствен метод хакерите умишлено създават програми като троянски коне, вируси и зловреден софтуер, така че да могат да причинят унищожаване на целта. Както знаете, тази злонамерена програма обикновено се разпространява по имейл или се скрива в приложение.

5. Сърфиране през рамо

Сърфирането през рамо е техника и практика за шпиониране на потребители на банкомати или дори други електронни устройства, за да се получи частна информация, която е частна. Обикновено този трик за атака се извършва чрез принудително искане да влезете в програма.

6. Сканиране на портове

Техниката на Port Scan обикновено се прави, за да се намерят различни слабости на определени сървъри . Въпреки това, за разлика от другите техники за разбиване на пароли, този метод се използва за хора, които носят пълна отговорност за действието. Това означава, че този трик се прави само за намиране на уязвимости в системата.

7. Маса на дъгата

Rainbow Table обикновено се прави като обичайната атака на речника. Тази техника използва предварително изчислени хешове и съществуващи пароли. Какво е хеш? Хеш е резултатът от криптирането на парола или информация, която се счита за важна. Това, което отличава Rainbow Table от другите атаки в речника е, че този метод се използва за усилване на пароли и хешове.

8. Офлайн крекинг

Повечето от тези, които искат да опитат да хакнат пароли, се правят офлайн . Получените данни обикновено се получават от система, която е доста опасна. В Offline Cracking истински хакер може да тества валидността на паролата. Този тип атака принадлежи към техниките на речника и дъгата.

9. Социално инженерство

Социалното инженерство е атака, която разчита до голяма степен на човешкото взаимодействие. Този тип атака често използва измамни методи за нарушаване на нормалните процедури за сигурност. По този начин хакерите могат да опитат различни трикове, за да влязат в нормални процедури за сигурност.

10. Предполагане

Отгатването означава отгатване, което означава, че хакерите се опитват да направят образовано предположение, като отговорят на системата за сигурност, достъпна за всеки акаунт. По същество хакерът ще се опита да отгатне всичко, за да наруши системата за сигурност и да хакне акаунта ви.

Това са някои от техниките за разбиване на пароли , които обикновено се използват за хакване на акаунти и други лични данни. Следователно, с наличието на тази статия за вас, трябва да сте по-бдителни относно защитата на паролите, така че те да не бъдат лесно хакнати от невежи ръце. Споделете вашето мнение.