3 начина за преместване на контакти от android към iphone

Объркани ли сте как да преместите контакти от Android към iPhone? ApkVenue има 3 практични начина за преместване на контакти от Android към iPhone, гарантирано работи!

Смяната на мобилни телефони в днешно време вече не е нещо странно. Бързото развитие на технологиите прави всяка година нова линия мобилни телефони с по-добри спецификации.

Някои хора дори решиха да променят типа мобилен телефон от този, който използва Android, за да се преместят, за да опитат усещането за използване на iPhone.

Това затруднява някои хора да прехвърлят важни данни към новата си операционна система, включително трудности при намирането на начини за преместване на контакти от Android към iPhone.

3 начина за прехвърляне на контакти от Android към iPhone

Въпреки че продуктите на Android и iPhone имат различни операционни системи, това не означава, че опцията за преместване на важни данни от едно устройство на друго не е налична.

Има няколко начина за преместване на контакти от Android към iPhone, които можете да направите, така че не е нужно да се притеснявате да копирате контактите на стария си мобилен телефон един по един ръчно.

Обсъдените този път методи ApkVenue също са доста лесни. Любопитни ли сте как? Ето още информация.

1. Как да премествате контакти от Android към iPhone чрез приложение

Първият начин за преместване на контакти от Android към iPhone изисква специално приложение, наречено Move to iOS .

Това приложение е направено директно от Apple, за да улесни потребителите на Android, които искат да преместят своите важни данни в iOS.

Начинът на използване също е класифициран като много лесен и ето стъпките, които трябва да следвате, за да използвате приложението Move to iOS .

 • Стъпка 1 - Изтеглете и инсталирайте приложението Move to iOS на вашия мобилен телефон, за тези, които не са инсталирали това приложение, можете да го изтеглите директно от връзката по-долу.

Изтеглете приложението Move to iOS тук!

Приложения за производителност на Apple Inc ИЗТЕГЛЯНЕ
 • Стъпка 2 - Отворете приложението Move to iOS и се съгласете с Общите условия, като натиснете Agree .
 • Стъпка 3 - Разрешете на това приложение достъп до данни, които искате да прехвърлите на вашия iPhone, като контакти, SMS, календар и други файлове.
 • Стъпка 4 - Отворете вашия iPhone, въведете настройката на iPhone, след което изберете Преместване на данни от Android_, за да получите 6-цифрен цифров код.

 • Стъпка 5 - Въведете числата в приложението Move to iOS , изберете кои данни искате да преместите и изчакайте, докато процесът на трансфер на данни завърши.

Този метод за преместване на контакти от Android към iOS ще свърже устройството с Android към iPhone, използвайки частна Wi-Fi мрежа като път за пренос на данни.

Този метод не изисква връзка с интернет, така че не е нужно да се притеснявате, че квотата ви за интернет ще се изчерпи много при преместване на данни.

Продължителността на времето, необходимо за преместване на данни, също варира, в зависимост от това колко данни искате да преместите.

2. Преместете контакти от Android на iPhone чрез Google Sync

За тези, които не искат да използват специално приложение за преместване на контакти и други данни, този втори начин за импортиране на контакти от Android на iPhone може да бъде решение.

Този втори метод се възползва от функциите на Google, а именно Google Sync, който автоматично ще свърже контактите на вашия телефон с Android с акаунта в Google, който използвате.

Освен без специално приложение, преместването на контакти от Anroid към iPhone също е относително лесно да се направи. Ето пълните стъпки.

 • Стъпка 1 - Влезте в менюто с настройки на телефона си с Android и изберете Google.
 • Стъпка 2 - Изберете меню Услуги за акаунт и изберете Синхронизиране на контакти.
 • Стъпка 3 - Уверете се, че автоматично синхронизиране на контакти в Google и Backup & Синхронизиране на контактите на устройството са активирани.
 • Стъпка 4 - Влезте в менюто за настройки на вашия iPhone, изберете менюто Пароли и акаунти, след което въведете акаунта в Gmail, който използвате.
 • Стъпка 5 - Щракнете върху добавения акаунт и проверете опциите за данни, които искате да архивирате , като контакти, имейли, календари или дори бележки.

Как да премествате контакти от Android към iPhone не се нуждаят от специални приложения и автоматично ще преместват контакти и други важни данни към iPhone.

Въпреки това този метод не може да се използва за преместване на други файлове като снимки и други подобни.

Google Sync улеснява само прехвърлянето на контакти, събития, записани в календара, имейл и бележки , които създавате.

3. Как да преместите контакти от Android към iOS чрез VCF файл

Този последен метод за преместване на контакти от Android към iPhone е най-лесният и практичен за използване.

Този последен метод ще преобразува контактите на вашия телефон с Android във формат VCF и може да бъде изпратен на други мобилни телефони, включително iPhone.

Любопитни ли сте как? Ето пълните стъпки.

 • Стъпка 1 - Влезте в менюто за контакти на телефона си с Android, след което натиснете бутона с точка в горния десен ъгъл.
 • Стъпка 2 - Изберете менюто Импортиране / експортиране на контакти, за да отворите следващите опции, след което изберете Експортиране в хранилището .
 • Стъпка 3 - Когато тази опция изведе нов диалогов прозорец, всичко, което трябва да направите, е да натиснете OK и контактите на телефона ви ще бъдат запазени във VCF файла.
 • Стъпка 4 - Изпратете този файл на iPhone по имейл или по друг възможен начин. Когато отворите този файл, ще се появи опция за запазване на съществуващия списък с контакти и изберете OK.

Можете също да използвате този последен метод за преместване на контакти от вашия Android телефон на друг Android телефон, iPhone, iPad или други подобни.

Файловете с разширение VCF са посветени на съхраняване на информация за контакти и са били използвани дори преди популярните Android и iOS OS.

Това са няколко начина за преместване на контакти от Android към iPhone, които можете да използвате. Тези методи се обсъждат умишлено, за да можете да изберете кой метод е най-практичен.

С този метод не е нужно да се притеснявате, че ще смените мобилния си телефон с различна операционна система, дори защото контактите в WhatsApp и т.н. се преместват лесно.

Дано информацията, която ApkVenue сподели този път, е полезна за всички вас и ще се видим в следващите статии.

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от Restu Wibowo .