а, това са 5-те най-често срещани проблема с лаптопа!

Установено е, че лаптопите имат повече проблеми от персоналните компютри. За да можете да бъдете бдителни, тук ApkVenue ви казва най-често срещаните проблеми с лаптопа. Слушайте, както следва ...

Поради необходимостта много хора днес предпочитат лаптопи пред компютри. Причината е ясна, защото е по-практична и по-лесна за носене.

Но се оказа, че установихме, че лаптопите имат повече проблеми от персоналните компютри. За да можете да бъдете бдителни, тук ApkVenue ви казва най-често срещаните проблеми с лаптопа. Слушайте, както следва ...

 • Сложен! Ето как да изключите лаптоп само с вашия смартфон
 • Шшшш ... Ето 4-те големи тайни на игрален лаптоп, който трае години
 • Ето причините да не купувате 17-инчов лаптоп

Това са 5-те най-често срещани проблема с лаптопа!

1. Прегряване, защото няма лечение

Снимката е предоставена от: Изображение: Направете технологията по-лесна

За разлика от персоналните компютри, лаптопите използват импровизирана охладителна система. Поради тази причина охлаждащата система на лаптопите е много често проблематична. Независимо дали е покрит с прах, да изсъхне термопаста и така нататък.

Решение:

 • Почиствайте лаптопа си поне веднъж годишно.
 • Сменяйте термопастата поне веднъж годишно.
 • Не използвайте лаптопа на матрака, той може да блокира всмукателния вентилатор.

2. Бавно поради намаляване на производителността на твърдия диск

Източник на снимка: Изображение: MakeUseOf

Преносимите компютри са практически лесни за преместване, но има правила за преместване на лаптоп. Да, не можете да местите лаптопа, когато е включен. Освен ако вашият лаптоп вече не използва флаш памет или SSD.

Решение:

 • Променете твърдия диск на SSD или флаш памет.
 • Не използвайте лаптопа върху матрак или друга люлееща се повърхност.
 • Не премествайте лаптопа в включено положение.

3. Батерията се изтощава бързо поради падане или попиване

Източник на снимката: Изображение: WikiHow

В обществото има проблем, при който батерията на лаптопа ще се повреди, ако се зарежда непрекъснато. Това е погрешно, всъщност кара батерията да издържи по-дълго и Jaka го практикува от почти 7 години. Ако се зарежда и освобождава многократно, това всъщност намалява живота на батерията.

Решение:

 • Не зареждайте твърде често и след това освобождавайте непрекъснато.
 • Ако батерията вече е паднала, има много резервни части в онлайн магазините на достъпни цени. А именно диапазонът от Rp.100 хиляди до Rp.300 хиляди.

4. Клавиатура и тъчпад повредени

Източник на снимка: Изображение: Магазин за лаптоп

Или поради лошо производство или употреба, клавиатурата и тъчпадът на лаптопа могат да бъдат повредени по всяко време. Проблемът е, че много хора се страхуват да отворят клавиатурата и тъчпада на лаптоп. Въпреки че имате само използвана отвертка и карта за банкомат, можете да го направите.

Решение:

 • Ако клавиатурата или тъчпадът вече са повредени, в онлайн магазините има много резервни части на достъпни цени. А именно диапазонът от Rp.100 хиляди до Rp.300 хиляди.
 • Предоставете използвана отвертка и карта за банкомат, след което проверете в YouTube как да разглобите лаптопа. Осмелете се, защото пътят не е толкова труден, колкото си го представяте.

5. Обичате да умрете сами или да умрете напълно

Снимката е предоставена от: Image: CruisesToPleasure

Електронните имена могат да бъдат кратки или кратки. Това може да накара вашия лаптоп да умре внезапно, докато преживее пълна смърт. Ако имате това, честно казано, няма много избор.

Решение:

 • Продавам счупен на лаптоп техници.
 • Направете подмяна на дънната платка на лаптоп, но обикновено цената е доста скъпа. Причината е, че процесорът и графичният процесор на лаптопа са интегрирани с дънната платка

За да се сведе до минимум повредата на лаптопа, ключът е поддръжката и използването. Правилната грижа и употреба ще направят вашия лаптоп издръжлив поне през следващите пет години. Е, надявам се информацията да е полезна!

О, да, не забравяйте да прочетете статии, свързани с лаптопи или други интересни статии от 1S.

Банер: ShutterStock

ВИЖТЕ СТАТИИ