какво е wifi повикване и как работи? това е обяснението

След VoLTE сега се появява VoWiFi. Какво е? Е, за да разберете какво е и как работи, вижте прегледа на ApkVenue по-долу!

Преди да обсъдим какво е WiFi Calling или VoWiFi , първо трябва да знаем какво е VoLTE , което е началото на виртуализацията на мрежовите функции или NFV, базирана на технологията за глас . VoLTE е технология за осъществяване на повиквания през 4G LTE мрежата.

Така че присъствието на VoLTE може да осигури добро комуникационно изживяване в 4G мрежа, по -ясно ниво на гласа с много намалено ниво на латентност .

След това, след VoLTE сега се появява VoWiFi, което е напреднало развитие на тази технология. VoWiFi обаче използва мрежата чрез WiFi за комуникация.

С технологията VoWiFi потребителите не трябва да се притесняват, че ще загубят сигнала си, докато WiFi е свързан, няма проблеми.

С VoWiFi потребителите могат да се обаждат или да получават обаждания чрез произволен номер, като осъществяват достъп до мрежата чрез WiFi.

Подобно на VoLTE, VoWiFi предлага и ясно, бързо и лесно качество на разговорите. Е, за повече информация как работи, вижте прегледа на ApkVenue по-долу.

  • 4 Усъвършенствана технология на този смартфон се използва рядко, защо?
  • СИГУРЕН! Без тази „тривиална“ технология няма да можете да живеете
  • 7 Престъпления в интернет технологиите и как да ги предотвратим

Какво е WiFi повикване и как работи?

Как работи WiFi Calling или VoWiFi

По принцип VoWiFi работи по същия начин като гласовото повикване в приложение за незабавни съобщения. Чрез VoWiFi обаче потребителите все още могат да се обаждат на телефонни номера като обикновени телефонни линии . Разбира се, това не може да се направи само с технологията за гласово повикване.

Тогава с VoWiFi потребителят трябва само да се свърже чрез WiFi, за да осъществи телефонна връзка, където и да се намира. Така например, ако сте в отдалечен район, но не получавате сигнал и имате само WiFi, тогава с технологията VoWiFi все още могат да се извършват телефонни обаждания .

Клетъчни оператори в Индонезия, които поддържат VoLTE и VoWiFi

Досега само Smartfren е първият телекомуникационен оператор в Индонезия, който е приел технологията VoLTE . Междувременно приложението на VoWiFi все още не съществува до момента. Със сигурност обаче Telkomsel и Huawei са тествали успешно VoLTE и VoWiFi през последните няколко години.

Тази информация беше получена чрез пресконференция на 25 юни 2015 г., която беше цитирана от социалния сайт . Въз основа на конференцията те се надяват също, че технологиите VoLTE и VoWiFi ще бъдат достъпни за потребителите през следващите четири години или през 2019 г.

Когато бъде внедрена по-късно, технологията между VoLTE и VoWiFi се очаква да работи заедно, което може да превключва безпроблемно, за да осигури най-добрата комуникационна връзка за клиентите.